Greenwave's Blog

3 kosmetické chyby, které způsobují a zhoršují pigmentace

Květen 30, 2020
Posted by Greenwave

Pigmentace jsou pleťový problém, se kterým se setkáváme u čím dál tím mladších dívek a žen. Zatímco dříve byly tmavé skvrnky na obličeji „výsadou“ starších žen, dnes je mají i dvacetileté slečny.

 

Důvodů, proč vznikají je mnoho. Největším problémem jsou hormonální změny, které může způsobit třeba jen to, že vysadíte antikoncepci. Často vznikají po porodu nebo v klimaktériu. Tvoří se nad horním rtem, pod očima, na čele i na lícních kostech. Mají je lidé ve městě, i ti na vsi. Vliv má určitě i předčasné stárnutí způsobené znečištěním životního prostředí a také oslabená ozónová vrstva.

 

Špatná zpráva je, že odstranit tak úplně nejdou (pokud tedy chcete nasadit čistě přírodní kalibry, ale ani ty chemické nejsou 100%). Dobrá zpráva je, že vznikat nemusejí, a také nemusejí tak výrazně tmavnout.

 

Pokud je mít nechcete, nebo se chcete vyhnout jejich tmavnutí, dodržujte několik jednoduchých pravidel:

 

NEOPLAUJTE SI OBLIČEJ. Japonky vědí, proč to nedělají…

Zejména jarní sluníčko dá kůži pěknou ránu. Pokud chcete mít pleť mírně opálenou, bohatě postačí přejít párkrát po městě. Dnes je u nás UV index vysoký a pokožku obličeje si spálíte během 30 minut na přímém slunci. Buněčné degenerativní změny jsou nevratné. Když už, tak noste CC krém s faktorem – do města stačí SPF 15, pokud chodíte na slunce, do přírody nebo sportujete, musí to být SPF 50. Filtr nechrání jen před spálením, ale především před degenerativními změnami v pokožce.

 

Opalování způsobuje rychlé stárnutí pokožky, vrásky a suchost. Opalujte si nohy, to je mnohem zdravější!

 

VSAĎTE NA ANTIOXIDANTY

Toto se nám velmi osvědčilo. Opravdu, velké množství antioxidantů, kyseliny hyaluronové, vitamínu C a dalších rostlinných antioxidantů snižuje riziko degenerace kůže. Je spousta přípravků, kde tyto pomocníky najdete. Značka Antipodes je na to doslova přeborník.

 

Tady je seznam přípravků, který se vám může hodit:

ANTIPODES sérum na den BLESSING – s extraktem ze zázvoru, který rozbíjí zárodky pigmentací už při jejich vzniku.

 

NOILI noční sérum s Vitamínem C – obsahuje 5 % vitamínu C, podporuje omlazovací proces a jemně prosvětluje pokožku. Působí jako účinná prevence. Zároveň podporuje tvorbu kolagenu a pomáhá zesvětlovat a vyplňovat jizvy po akné.

 

ANTIPODES noční sérum APOSTLE – je speciálně vyvinuto k péči o pokožku s pigmentacemi, při dlouhodobém používání zesvětluje. Doporučujeme používat s dalším produkty značky.

 

MYLO sérum Olivín obsahuje Bakuchiol – přírodní Retinol – působí proti zánětu, stárnutí i prosvětluje.

 

NOILI Bakuchiol sérum – toto sérum obsahuje 1 % Bakuchiolu, doporučujeme dlouhodobé používání.

 

TERRANOVA Antioxidant – účinná směs antioxidantů působící proti stárnutí a degenerativním změnám, které kvůli chemii kolem nás přicházejí dříve. Doporučujeme používat spolu s kyselinou Hyaluronovou od Terranova. Bere se 1–2 kapsle denně spolu s jídlem.

 

Všechny produkty jsou vhodné i pro vegany. Nezapomínejte, že nejvíc antioxidantů je v ovoci a zelenině. Jídelníček nejvíce ovlivňuje to, jaká je vaše pleť.

 

NECHOĎTE 24 hodin NA SLUNCE PO DEPILACI RTU, použití AHA i BHA kyselin a abrazivním ošetření pleti

Pokud si depilujete horní ret voskem, nebo třeba cukrovou pastou, spolu s chloupky odstraňujete i jemný ochranný film kůže. Pokožka je pak nechráněná a spálí se mnohem rychleji. Její časté oslabování v tomto místě způsobuje vznik pigmentací.

 

Podobně se to děje, pokud používáte peelingy a masky s ovocnými kyselinami a jejich deriváty. Přípravky s AHA používejte večer, ideálně nechoďte druhý den na slunce, nebo použijte krém s vysokým SPF.

 

Na prodejně vám rády poradíme, nebo nám napište.

 

Krásné jarní dny

Denisa

 

Views – 1547

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages