Greenwave's Blog

Aromaterapie na cestách

Duben 28, 2017
Posted by Greenwave

Jak dobře víte, trávím denně několik hodin v autě. Sedět, soustředit se a navíc dýchat klimatizovaný vzduch – nic jiného člověku nezbývá. Jediné, co mi může cestu trochu zpříjemnit, je aromaterapie.

 

A když říkám aromaterapie, nemyslím tím samozřejmě žádný smradlavý polský stromeček napuštěný bůhví čím, ale opravdové éterické oleje, které vám mohou pomoci k lepšímu dýchání i náladě během sezení v zácpě.

 

Lampu v autě raději nezapalujte, je to přeci jen trochu nebezpečné a navíc zbytečné, protože Primavera už přes rok vyrábí jednoduchý auto-difuzérek, který umožňuje éterické oleje uvolňovat pomocí ventilátoru nebo klimatizace, podle toho, co si zrovna pustíte. Malý nerezový kamarád je velký asi jako dlaň a nebude vám hyzdit auto. Funguje čistě mechanicky – zasunete do něj polštářek (5 kusů je součástí balení) s nakapaným éterickým olejem, nacvaknete ho na větráček na palubovce, pustíte ventilátor a je to. Stačí vybrat vůni a hned si můžete užívat všech výhod aromaterapie.

 

Aromaterapie na cestách

 

Pozor: Intenzitu vůně ovlivňuje síla vzduchu proudícího z ventilátoru vašeho auta. Pokud pustíte větrák na jedničku, nemůžete počítat s tím, že bude intenzita vůně výrazná. Bezprostředně po aplikaci oleje pusťte na chvíli větráček na vyšší stupeň. Ještě lépe to bude fungovat v zimě, když teplo z topení podpoří uvolňování éterických olejů.

 

A jakou si vybrat silici?

 

Sice se může zdát, že se člověk potřebuje v autě uklidnit, ale opak je pravdou. Na silice jako je Levandule rychle zapomeňte. Při delších cestách by se vám klidně mohlo stát, že usnete. Do auta tedy vždy volte povzbuzující éterické oleje z řad citrusů, případně jehličnatých stromů nebo svěžích bylin.

 

Mně osobně nejvíc baví připravená auto směs s vtipným názvem Fahr Fit (přeložili jsme jako „Jeď v pohodě“). Tahle směs vám vozidlo provoní jedlí douglaskou, grepem a lemongrassem. Je neskutečně optimistická a dodává mi dobrou náladu. Ale jinak ráda střídám i směsi Grep Šalvěj, Clean Air nebo směs pro Lehčí učení, která podporuje koncentraci.

 

Ostatně citrusy vždy rychle vzpruží i po několika hodinové jízdě nekonečnou dálnicí, takže si je určitě přibalte na cestu na následující prodloužený víkend.
Hezké jaro
Vaše Denisa

 

Views – 1578

Štítky:,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages