Greenwave's Blog

Brusinky: malé bobulky plné síly

Leden 17, 2017
Posted by Greenwave

V zimě nás může potrápit nejen chřipka a nachlazení, ale kvůli prostydnutí i oslabené močové ústrojí a záněty močového měchýře. Proto se vyplatí do stravy preventivně zařadit sytě červené brusinky. Proč tomu tak je a jaké další zdravotní benefity tyto bobulky mají?

 

Brusinka je nenápadný keřík, který se na konci léta obsype výrazně červenými plody. U nás je brusinka poměrně vzácná, takže si ji jen málokdo může nasbírat do zásob na zimu, ale naštěstí máme možnost nakoupit kvalitní sušené brusinky, případně prášek z brusinek sušených mrazem nebo zastudena lisované brusinkové šťávy.

 

A co je na brusinkách tak skvělého? Je všeobecně známo, že brusinky předcházejí infekcím močového ústrojí. To dokazují nejen zkušenosti mnoha lidí, ale i spousta studií. Brusinky obsahují velmi silné antioxidanty, které posilují obranyschopnost močového ústrojí a zabraňují množení bakterií v močovém měchýři. Podobné účinky mají brusinky i na bakterie v ústní dutině – zabraňují tvorbě bakterií a snižují tvorbu zubního plaku. Stejně tak pomáhají brusinky chránit i žaludek, takže jsou i skvělou prevencí proti žaludečním vředům.

 

Pokud do sebe chcete dostat antioxidanty ve velmi koncentrované podobě, nejlepší je pít kvalitní brusinkovou šťávu. Ta obsahuje ohromné množství fenolů, což jsou velmi silné antioxidanty, které pomáhají v boji proti škodlivým volným radikálům v našem těle. 200 ml brusinkové šťávy denně navíc velice účinně bojuje proti bakterii E-Coli – díky látkám obsaženým v brusinkám se tato bakterie v těle prostě nemá šanci udržet. Rozhodně si ale brusinkovou šťávu nepleťte s doslazovaným brusinkovým džusem z koncentrátu. U nás můžete nyní koupit Brusinkovou šťávu Biotta, která je co nejšetrněji lisována z kvalitních horských bio brusinek. Preventivně vám postačí užívat dvě lžíce této šťávy před spaním, které si klidně smíchejte s vodou – šťáva je totiž hodně trpká. Brusinky obsahuje také Harmonizující čaj Pukka, který můžete popíjet v průběhu dne. Díky jemné vanilce a květům růže má lahodně sladkou chuť. Nyní se dají brusinky koupit i čerstvé (prodává např. Albert), takže si je můžete přidat do ovocných smoothies či šťáv.

 

Brusinková šťáva Biotta a Harmonizující čaj Pukka

 

Brusinky díky vysokému obsahu vitaminu C celkově podporují imunitu, takže se vám v období chřipek a nachlazení doma určitě neztratí. Mohou vám ulevit také při nechutenství či průjmových onemocněních a někomu pomáhají i při bolestivé menstruaci.

 

V naší nabídce najdete i kosmetické přípravky s obsahem brusinkového extraktu. Díky již zmíněným antioxidantům a vitaminu  C brusinky posilují pokožku a chrání ji před volnými radikály. Proto se brusinky hojně využívají v přípravcích pro zralou pokožku. Možná jste nevěděli, že brusinkovou šťávu obsahují přípravky z řady Neroli Cassis Primavera. například Hydratační sérum a Výživný krém. Velmi oblíbená je také posilující řada s brusinkami a arganovým olejem Lavera.

 

Jak jste na tom s brusinkami vy? Také na ně v zimě nedáte dopustit?

Hodně energie a zdraví přeje

Sára

 

Views – 1458

Štítky:,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages