Greenwave's Blog

Hitparáda letních deodorantů

Červenec 29, 2015
Posted by Greenwave

V horkých letních dnech se snažíme být co nejsvěžejší, ale někdy je to opravdu těžké. Stačí pár minut v rozpálené tramvaji, chvilka čekání v neklimatizované budově nebo zkoušení nových šatů v obchodě a objeví se nepříjemné pocení. Máme pro vás tip na deodoranty, které vám pomohou přečkat i ty nejteplejší dny.

 

Od přírodních deodorantů samozřejmě nemůžete čekat zázraky, jelikož nefungují na stejném principu jako antiperspiranty s obsahem hliníkových solí. Neucpávají potní žlázy, takže se pot se všemi nečistotami může dostat ven a nezatěžuje tak organismus. Jejich účinnost spočívá především v tom, že obsahují látky zabraňující množení bakterií, které způsobují nepříjemný zápach. Některé mají i mírně stahující účinky, takže se po nich alespoň potíte o něco méně. A jaké deodoranty považuje náš tým za nejúčinnější?

 

Svěží deodorant zázvor a limeta Primavera: tenhle deodorant zachrání každého, komu dosud žádný přírodní deodorant nepomohl. Obsahuje šalvějovou vodu, která mírně zabraňuje pocení a účinně ničí bakterie způsobující zápach. Stejné účinky má i obsažený zinek e éterické oleje z limety a zázvoru, které navíc deodorantu dodávají osvěžující vůni. Poměrně velký podíl aloe vera šťávy zklidňuje citlivou pokožku podpaží, přesto deodorant nedoporučuji používat ihned po holení, protože trošku štípe. Deodorant účinkuje opravdu skvěle i v horkých letních dnech.

 

Krystalový deodorant Crystal Spring: krystalové deodoranty jsou velmi oblíbené jak u žen, tak u mužů. Nemají totiž vůbec žádnou vůni, takže se dají kombinovat i s výrazným parfémem. Krystal se musí před použitím navlhčit, aby se z něj snáze uvolnila ochranná minerální vrstva. Ta má silné antibakteriální účinky a také mírně stahuje póry, takže zmírňuje pocení. Nelekejte se názvu Pottassium Allum ve složení. Jedná se o přirozeně se vyskytující minerál, který nemá nic společného s hliníkem v antiperspirantech – ten je syntetického původu a jeho molekuly snadno proniknou do těla. Výhodou krystalového deodorantu je rozhodně to, že ho můžete používat i po holení, aniž byste se báli nepříjemného štípání. Navíc se vyrábí i ve formě spreje nebo v praktickém cestovním balení. Velmi oblíbená (a samozřejmě funkční) je i varianta s vůní levandule a vanilky. 

 

Citrusový deodorant Weleda: kdo by neměl léto spojené se svěžími citrusovými vůněmi? Ty vždy povzbudí mysl a vnesou do parného dne aspoň trochu svěžesti.  Éterické oleje z citrusů jsou hodně jemné, ale proti nepříjemnému zápachu účinkují velice dobře. Citrusový deodorant od Weledy využívá sílu citrusů na maximum. Vyrábí se i v malém, praktickém balení, takže si můžete dopřát osvěžující spršku kdykoliv během dne. Deodorant se skvěle kombinuje s tuhým krystalem: ráno naneste nejprve vrstvu krystalového deodorantu a posilněte ji citrusovým sprejem. Uvidíte, že tahle kombinace vás rozhodně nezradí!

 

Chybí vám v naší hitparádě nějaké deodoranty? Které jsou vaše nejoblíbenější?

Krásné letní dny přeje

Sára

Views – 1517

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages