Greenwave's Blog

Čím se vybavit pro péči po opalování

Červenec 3, 2018
Posted by Greenwave

Opalovacím krémům už jsme se Sárou věnovaly spoustu řádků. Ale o tom, jak se postarat po dovolené o pokožku, jsme toho moc nenapsaly.

 

 

Pokud si užíváte slunečních paprsků, musíte si uvědomit, že svou pokožku dobrovolně vysušujete. Dokonce i velmi kvalitní přírodní opalovací krémy s obsahem zinku a titanu tomu dost napomáhají, protože obě látky spíše vysušují. Zejména obličej pak mnohem rychleji stárne a slunce na něm často zanechává svoje znamení v podobě pigmentových skvrn.

 

IMG_0206

 

Důsledky nadměrného opalování poznáte snadno, pokožka vám po návratu z dovolené začne jemně šupinatět, nebo dokonce olupovat. Ale nemusí se to stát, pokud se o ni každý den po slunění dobře postaráte.

 

IMG_0222

 

Začít můžete už při sprchování. Vybírejte sprchové krémy krémové konzistence, nebo přímo sprchová mléka. Nejraději mám ty, které obsahují velké množství olejů a jemné cukrové tensidy. Sice méně pění, ale o to méně vysušují. Doporučuji Sprchový krém Levandule od Weledy nebo Tělové mléko do sprchy od Lavery.

 

Ještě mokrou pokožku těla ošetřete za studena lisovaným olejem. Celá naše rodina miluje Kokosový olej Tropicai, který dobře emulguje s vodou na povrchu kůže a rychle se vstřebá. Krásně zklidňuje i mírně spálenou kůži a je vhodný i pro citlivky i děti. Přebytek oleje můžete nechat na kůži zaschnout nebo ho osušit ručníkem.

 

Pokud vám jeho kokosové aroma nestačí, vyzkoušejte rafinovanější parfémovaný kokosáč – Monoi Tiarre. Je vyrobený na Tahiti a v mé letní výbavě má své stálé místo tělového parfému. Vtírat ho můžete i do konečků suchých vlasů. Za touhle exotickou vůní se leckdo otočí.

 

Pro všechny, kteří nemají rádi mastnou pokožku, letos Weleda připravila skvělé Mléko po opalování. Tato novinka obsahuje kvalitní gel z Aloe Vera, který zajišťuje rychlé vstřebávání unikátního tělového mléka, krásně hydratuje a zároveň zklidňuje. Emulze je příjemně chladivá a voní nádherně po horských bylinkách.

 

Na dovolené jsem se do tohoto přípravku totálně zamilovala, a tak jsem ho vyzkoušela i jako masku na obličej, světe div se – funguje skvěle. Během 10 minut se pokožka zarudlá sluncem zklidní a působí hydratovaným dojmem.

 

IMG_0962

 

Večer jsem svému obličeji dopřávala levandulovou péči v podobě Květové vody od Primavery a Regeneračního séra s levandulí Mailettte od Indíva. Oba přípravky jsem si na dovolenou vzala už jako osvědčené matadory z loňska. Květovou vodu rozprašte na obličej a olejíček od Indíva jednoduše vmasírujte. Pleť je po použití jemná a vláčná, dokonce i když to přeženete se sluníčkem.

 

IMG_0961

 

Doma si pak můžete si pak dovolte nějakou obzvlášť hydratační masku. Vyzkoušejte třeba Revital masku Dr.Hauschka s výtažky z kdoule nebo AURA masku od Antipodes s manukovým medem. Obě fungují perfektně a můžete je použít i několikrát týdně.

 

Pokud máte pleť hodně suchou, vyzkoušejte pod opalovák nanést Hydratační fluid Neroli Cassis od Primavery. Jeho lehká konzistence je na léto ideální. Navíc obsahuje spoustu antioxidantů – olej ze semínek černého rybízu, brusinkový extrakt, extrakt z fíků a další.

 

No a to je teď ode mě vše. Pokud máte nějaké osvědčené přípravky, které používáte na dovolené, napište mi, budu moc ráda.

 

IMG_0989

 

Přeju vám krásné léto a dovolenou, ať se nespálíte, a strávíte tento čas ve zdraví

 

Vaše

Denisa

 

P.S. fotky jsou z naší červnové dovolené a modelkou mi byla dcera Maruška, tímto jí děkuji :)

 

Views – 1250

Štítky:, , , , ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages