Greenwave's Blog

Jak pečovat o pleť v létě

Červen 4, 2015
Posted by Greenwave

Chladné zimní měsíce jsou za námi a kromě šatníku jsme museli změnit i náš kosmetický arzenál. Používat stejnou kosmetiku v zimě i v létě totiž není zrovna ideální. Na co všechno bychom si v létě měli dát pozor, aby naše pokožka nestrádala?

 

DSC_0183

 

1. Zvolte lehčí krém: v zimě je ideální zvolit krém, který je hodně hutný a obsahuje minimální nebo žádné množství vody. V teplých měsících je ale lepší sáhnout po úplném opaku. Hodně hutný krém může pokožku příliš zatížit a vy se pak budete už v půlce dne lesknout. Zvolte spíše lehčí krém, který se do pokožky dobře vsákne a důkladně ji vyživí, aniž by ji nějak zatěžoval. Pokud se vám pleť více mastí, nejlepší je sáhnout po lehkém fluidu, gelu nebo séru.

 

2. Nezapomeňte na ochranný faktor: na ochranu obličeje před slunečními paprsky byste měli dbát i přes to, že nejste na dovolené v tropech. Buď si můžete pořídit denní krém s ochranným faktorem, ale pokud nenajdete žádný, který by vyhovoval vašim požadavkům, porozhlédněte se po make-upu či pudru. Všechny minerální make-upy a pudry od Lily Lolo mají SPF 15, takže jsou na běžné denní nošení naprosto ideální. Navíc jsou sypké, takž tolik nezatěžují pokožku, a vy se tak nemusíte bát nežádoucího lesku, který se může objevit při nošení tekutého make-upu. Ochranný faktor obsahují i nějaké BB krémy, například ten od Alvy.

 

DSC_0184

 

3. Důkladně hydratujte: hydratace je v létě nesmírně důležitá. Bez ní pokožka strádá, je suchá, tvoří se na ní vrásky a také se nedokáže tak dobře chránit před slunečními paprsky. Kromě vhodného hydratačního krému můžete péči o pokožku doplnit ještě o květovou vodu nebo pleťové tonikum. Například růžová voda příjemně osvěží a zklidní suchou pleť, na smíšenou a mastnou je pak nejlepší voda vilínová. Květovou vodou se můžete osvěžit kdykoliv během dne, pleť tak zachráníte před nepříjemným pnutím. Dbejte důraz i na pravidelný pitný režim, protože pro pleť je obzvlášť důležitá hydratace zevnitř.

 

 

4. Dodejte pleti něco navíc: v létě jsme mnohem více venku a naši pleť tak ve vyšší míře vystavujeme nepříznivým vlivům. Proto ji musíme dodat nějakou extra péči, aby se mohla pořádně zregenerovat. Abyste se vyhnuli nerovnoměrnému opálení, používejte jemné pleťové peelingy. Ty vás zbaví odumřelých kožních buněk a vy se tak budete opalovat mnohem snáze a opálení vám mnohem déle vydrží. Obzvlášť šetrné je Exfoliační čistící mléko John Masters Organics s ženšenem a jojobovými perličkami. Pleť krásně rozzáří a zanechá ji jemnou a svěží. Důležité jsou také výživné a zklidňující masky, kterými můžete pleť ošetřit alespoň jednou týdně. Po opalování je ideální Revital maska Dr. Hauschka, která podporuje regeneraci pleti a zabraňuje jejímu zarudnutí. Pokud máte hodně suchou pleť, sáhněte spíše po Růžové masce.  

 

Krásné léto přeje

Sára :)

Views – 1620

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages