Greenwave's Blog

Jak využít sílu Oříšku Inků

Září 18, 2014
Posted by Greenwave

Jemná a citlivá pleť obličeje byla po celé léto vysušována silnými slunečními paprsky, horkým vzduchem a častým koupáním a nyní potřebuje dodat pozbytou vláhu a potřebnou výživu. S přibývajícími plískanicemi, větrem a chladným počasím pomalu nastává čas na změnu produktů péče o pleť.

 

Právě začíná podzim. Mlhy a sychravé chladné teploty střídají vykukující sluníčko a člověk už ani pomalu neví, jak se obléct, když odchází ráno z domu. A co si teprve počít s pletí? Ještě nejsou natolik pro pleť drsné podmínky, abychom hned sahaly po výživných a ochranných krémech na bázi olejů a naši pleťovou péči museli od základů změnit. Klidně si ponechme na poličce ještě lehké jemné textury a osvěžující tonika. Stačí jen dodat kapku rozmazlování v rámci péče a vaše pokožka si bude vrnět blahem. A čeho kapičku? Co třeba vyzkoušet speciální BIO pleťový olej Oříšek Inků od certifikované přírodní kosmetiky Primavera?

Sacha Inchi (vyslovujeme „Sača Inči“, Oříšek Inků) je plod ořešáku rostoucího v peruánském deštném pralese. Své jméno nedostal náhodou. Může se pyšnit obsahem nejvyššího podílu Omega 3 a 6 mastných kyselin oproti ostatním rostlinám a bohatým zastoupením vitamínu E. Pro své blahodárné účinky na organismus byl odedávna zpracováván a využíván vyspělou civilizací Inků, kteří jej užívali především vnitřně, coby plodů dodávajících velký přísun energie.

Sacha InchiOlej se z plodů začal lisovat teprve nedávno a společnost Primavera je jednou z prvních společností, která blahodárný vliv složek obsažených v oleji využila i pro vnější užití, a to v pěstící kosmetice. Olej má zlatavě žlutou barvu a lehce hustší medovou konzistenci. Jakmile k němu jednou přivoníte, jeho vůni už si nespletete s jinou – voní po čerstvých ořeších s až lehkou přívoní dýňových semínek.

Primavera sklízí plody Sacha Inchi ve vlastním biodynamickém pěstebním projektu uprostřed deštného pralesa v PERU.

iStock_000004619724Small

Jako pleťový olej je Sacha Inchi vhodný pro jakýkoli typ pokožky. Zralá, suchá, citlivá, smíšená a dokonce i mastná… Každá pleť ho bude milovat. Podporuje funkci obranných mechanismů v pleti a zamezuje ztrátě hydratace, čímž pomáhá udržovat její přirozenou rovnováhu. Zralou a suchou pleť vyživí a dodá ji potřebnou vláhu, citlivou pleť posílí, u mastné a smíšené pleti napomáhá vyrovnávat její funkce a zamezovat přehnané tvorbě mazu a problematické pleti (pleti s akné) napomůže zahojit zánětlivé procesy a předcházet jejich dalšímu vzniku. Obecně je pro pleť velkým přínosem a téměř přes noc dokáže účinně regenerovat, hojit a uklidnit i podrážděnou pokožku.

Pro aplikaci má skvělé vlastnosti. Jeho vazkost prospívá i šetrné aplikaci bez pracného roztírání a namáhání pleti, nebo naopak stékání příliš kapalného oleje. Po pleti hladce klouže a zanechává sametově hebký a měkce lesklý povrch. Už po jedné aplikaci bude pokožka znatelně vláčnější, pružnější a změkčená. Pokud se to s olejíčkem nepřežene, ihned se vstřebá a nezanechává pocit mastnoty.

Olej lze použít rozmanitými způsoby:
-    Jako regenerační olej po vyčištění pleti maskou/peelingem (při větším množství se olejíček nevsákne hned, proto jej můžeme použít i k obličejové masáži a pak jen necháme vstřebat)
-    Milovnice olejů jej mohou použít místo denního nebo nočního krému (na vlhkou pokožku)
-    Můžete jej trochu přidat do svého oblíbeného hydratačního krému a rázem se z něj stane výživný krém obohacený o blahodárné a účinné složky oříšku Inků
-    2 – 3 kapky naneste na květovou vodou navlhčený obličej pod svůj oblíbený hydratační krém, čímž zvýšíte regenerační účinek obou produktů na maximum
-    Přidáním esenciálních olejů z něj lehce uděláte aromaterapeutický pleťový olej (příklad jedné receptury přímo na stránkách Greenwave *hodit odkaz na stránky s produktem) s další přidanou hodnotou účinků esenciálních olejů

primavera-inka-nussOlejíček o objemu 30 ml je k zakoupení v našem „zeleném“ obchůdku Greenwave za cenu 399,- Kč.

Views – 3015

One thought on “Jak využít sílu Oříšku Inků

  • Pavla napsal:

    Jsem majitelkou mastné pleti, dříve jsem prodělala dermatititu, které jsem se zbavila vysazením chemický produktů a vše používám přírodní, i makeup (Lily Lolo), pleť se mi rapidně zlepšila, ovšem občas se mi ucpávala a nemohla jsem najít ideální krém/olej a to jsem jich vyzkoušela opravdu služnou řádku. Tento olejíček je ale zázrak, pleť je sjednocená, hydratovaná, neucpává se a netvoří se nové pupínky a ač jsem tomu nechtěla věřit, tak pleť projasní. Při správném používání (nenanášet pomocí tampónků, zbytečně by se vsákl, ale přímo na vlhkou pleť) vydrží dlouho, takže se tato investice vyplatí.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages