Greenwave's Blog

Kosmetická výbava pro muže

Říjen 5, 2016
Posted by Greenwave

Řady našich mužských zákazníků sice nejsou tak široké, ale všimli jsme si, že jich do našeho obchůdku chodí stále více. A nenakupují jen kosmetiku pro své partnerky či maminky, ale i pro sebe. Proto dnešní článek věnujeme právě mužskému osazenstvu našeho obchodu :-) .

 

Mužská pleť se od té ženské co do potřeb příliš neliší: vyžaduje ochranu a hydrataci, aby si udržela svůj zdravý a svěží vzhled. Jeden zásadní rozdíl tu ale je, a tím jsou samozřejmě vousy. Správná péče po holení je nesmírně důležitá a stejně tak i péče o vousy jako takové. Ať už jde mužům o svěží pokožku nebo o lesklý vous, vždy musí dbát na pravidelnou a dobře zvolenou péči.

 

Většina mužů nepochybně preferuje „snadnou údržbu“, která jim nezabere tolik času. Přesto ale rozdíly mezi ženskou a mužskou pletí nejsou takové, aby si muži vystačili jen s jedním sprchovým gelem, který jim umyje vlasy, tělo i obličej, a pak celý rok používali jeden druh krému. Výbavu sice značně rozšiřují přípravky na holení, ale pozornost by se neměla zaměřovat jen na ně.

 

Základem je poctivé čištění pleti, ke kterému bohatě postačí čistící gel. Účinně a zároveň jemně čistí Vyrovnávající čistící gel Primavera s obsahem šalvějového extraktu. Pokud někam jedete a nechcete s sebou tahat příliš věcí, gel se dá dobře našlehat a použít i jako gel na holení.  Gel je velmi osvěžující, antiseptický a mírně stahují póry. Pokud máte sušší pokožku, místo čistících a holících gelů doporučujeme zvolit spíše jemné čistící mléko, například Mandlové pro citlivou pokožku, a krém na holení – velmi oblíbený je Krém na holení Weleda.

 

Co se následné péče týče, není potřeba nutně vybírat jen z nabídky krému pro muže. „Pánské krémy“ z nich totiž ve většině případů dělá hlavně vůně. Krémy tedy vybírejte spíše podle typu pleti a samozřejmě také podle ročního období. Lehké gely a fluidy pro mastnou a problematickou pleť, výživnější krémy pro pokožku suchou a zralou. V létě pak zvolte spíše lehčí přípravky, v zimě se nebojte vrstvení, zejména pokud máte suchou a citlivou pleť.

 

Vilínová voda Primavera

 

Jiné to je u balzámu po holení. Ten by měl být pokud možno lehčí, aby neucpával póry a nezpůsoboval pupínky, zároveň by měl být hodně hydratační a mírně desinfekční a stahující. Značky jako Alva, Logona a Weleda nabízejí poměrně velké množství přípravků po holení, takže si stačí jen vybrat ten svůj. Pokud ale chcete, aby byla vaše péče co nejméně komplikovaná, doporučujeme například Vilínovou květovou vodu – osvěžuje, stahuje a desinfikuje.

 

Pokud vousy neholíte, ale naopak se snažíte mít je co nejhustší, měli byste jim také věnovat nějakou pozornost. Na mytí můžete zvolit jemné mýdlo, které příliš nevysušuje. Dobře a zároveň šetrně myje mýdlo s cedrem a elemi Indívo, navíc má nádhernou svěží vůni, kterou si zamilujete. Aby byly vousy lesklé a pevné, je potřeba jim občas dopřát pár kapek rostlinného oleje, například mandlového nebo jojobového. Jeho pečující účinky pak můžete spojit například s rozmarýnovým olejem, který podporuje růst a má silné antiseptické účinky, takže pomáhá i proti případnému svědění.

Rozhodně tedy neplatí, že nabídka pánské kosmetiky je omezená a že možnost velkého výběru mají hlavně ženy. Většina přípravků, které používají i ženy, totiž neobsahuje nic, co by nesmělo přijít do kontaktu s mužskou pletí. Nebojte se tedy zkoušet nové věci a v případě, že se nevíte rady, se rozhodně nebojte zeptat.

Krásný podzim přeje

Sára

Views – 1596

One thought on “Kosmetická výbava pro muže

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages