Greenwave's Blog

Letní péče o vlasy

Červen 20, 2016
Posted by Greenwave

V létě si užíváme dny plné slunce, osvěžujeme se na koupalištích a někteří si užívají i ozdravné mořské vody. Tělo se raduje, ale vlasy mohou ztrácet svůj lesk a barvu. Jak o ně pečovat v horkých letních dnech, aby byly pořád plné zdraví?

 

Pokud si po celý rok vystačíte s šamponem a kondicionérem, v létě byste se měli zaměřit na trochu důkladnější péči. Intenzivní sluneční paprsky a časté namáčení v chlorované či slané vodě může vlasy vysušovat a celkově je oslabovat. Na konci léta tak sice vaše pleť září svěžestí a bronzem, ale vlasy mohou vypadat spíše jako sláma. Konečky se výrazně třepí a lámou, vlasy jsou bez lesku a ztenčují se. Jak tomu tedy zabránit?

 

VSAĎTE NA VÝŽIVNÉ MASKY

Nejlepší službu vašim vlasům udělá pravidelný vlasový zábal plný pečujících rostlinných másel, olejů a dalších výživných složek. Nejlepší je vlasy před zábalem namočit, protože jsou pak poddajnější a oleje proniknou hlouběji do jejich struktury. Stejně tak je důležité navlhčit i vlasovou pokožku. Masku klidně aplikujte až ke kořínkům, protože zdravá vlasová pokožka je základ zdravých a pevných vlasů. Masku pak důkladně vmasírujte do celé délky vlasů a ty zabalte do fólie či ručníku. Důležité je, aby vlasy byly spíše v teple. Čím déle necháte masku působit, tím lépe. Můžete to klidně zkusit přes noc, ale i jedna hodina je lepší než nic. Vlasy pak umyjte šamponem – je možné, že budou po uschnutí trošku těžší, než obvykle, proto nemusíte používat kondicionér.

 

A po jaké letní masce sáhnout? Nám se osvědčil zejména Obnovující kondicionér s medem a ibiškem JMO. Ano, sice se jedná o kondicionér, ale je plný aloe vera šťávy, zjemňujícího medu, který navíc podporuje lesk vlasů, ibišku, který pečuje o vlasovou pokožku, jojobového a lněného oleje a spousty dalších pečujících složek, díky kterým jsou vlasy jako znovuzrozené. Kvůli vyšší ceně mi přijde líto používat kondicionér po každém mytí, ale jako vlasová kúra je tento přípravek naprosto bezkonkurenční. Velmi mile nás ale překvapila Vlasová majonéza z Havlíkovy přírodní apotéky. Ta obsahuje kromě jiného výživný vaječný žloutek a směs posilujících bylinek, které blahodárně působí i na vlasovou pokožku. Majonéza se aplikuje jako maska, dodatečnou péči pak poskytuje Vlasový krém.

 

DSC_0761

 

A PRO KAŽDODENNÍ PÉČI

Masku samozřejmě nemůžeme používat každý den, proto je ideální, když si z její aplikace uděláme příjemný týdenní rituál. Jednotýdenní vzpruha ale v létě nestačí a měli bychom sáhnout i po výživnějším kondicionéru a nějaké té dodatečné péči. Výborný letní kondicionér je ten Intenzivní s levandulí a avokádem JMO. Stačí ho neuvěřitelně malé množství a vlasy jsou díky němu krásně hebké a lesklé. Jelikož si ale ne každý myje vlasy každý den, je vhodné sáhnout i po přípravku, který můžete používat i mezi jednotlivými mytími. Pro tento účel se dá použít již zmíněný Vlasový krém, ale báječné je také Vlasové mléko s růží a meruňkou. Je trochu hutnější a stačí ho jen množství o velikosti lískového oříšku. Můžete ho použít jak do vlhkých, tak do suchých vlasů. Krásně je provoní a poskytne jim potřebnou ochranu před vysušováním. Ideální letní péči poskytuje také Kokosový kondicionér ve spreji Urtekram. Můžete ho použít jako lehký kondicionér, ale voňavou spršku můžete svým vlasům poskytnou kdykoliv, když máte pocit, že potřebují vzpruhu. Jeho kokosová vůně je navíc vážně nepřekonatelná :-) .

 

NĚCO EXTRA PRO KONEČKY

Na konci léta vždy nejvíce trpí konečky, proto je často musíme nemilosrdně ostříhat. Vyrovnávací vyživující péče JMO je přesně to, co suché a třepící se konečky potřebují. Díky vybrané směsi éterických olejů je péče vhodná nejen na suché konečky, ale i na suchou a podrážděnou vlasovou pokožku. Výborný je také Fluid na konečky s arganovým olejem Logona, který není tak mastný jako samotný arganový olej, takže se nemusíte bát toho, že vám po něm budou vlasy plihnout.

 

Důležité tedy je, aby měly vlasy dostatečný přísun živin a ochrany. Zejména pečující oleje, másla a bylinné extrakty v nich dokáží uzamknout potřebnou hydrataci, uhladí je a ochrání před lámáním a ztenčováním. Zároveň je důležité nezanedbávat péči o vlasovou pokožku. Čím zdravější pokožka vlasů, tím pevnější a lesklejší vlasy nám porostou.

 

A bez jaké vlasové péče se v létě neobejdete vy?

 

Mějte se krásně!

 

Sára

Views – 1716

Štítky:, ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages