Greenwave's Blog

Multimasking aneb Jedna pleťová maska nestačí

Listopad 28, 2018
Posted by Greenwave

Slyšeli jste už o metodě multimasking? My ještě donedávna také ne. Ale jakmile jsme ji vyzkoušely samy na sobe, zjistily jsme, že s pletí dělá hotové zázraky. Jedna pleťová maska vám k ní ale stačit nebude. Dopřejte si maskovací rituál sama nebo s přítelem, jako součást příjemného víkendu :)

 

Co je to vlastně multimasking? Tenhle vylepšovák péče o pleť se zrodil v Jižní Koreji. Právě v této zemi je totiž „maskování“ nesmírně populární. Milovnice pleťové péče si tak vozí domů suvenýry v podobě speciálních slupovacích masek, plátýnkové masky se zázračnými účinky, nebo masky, které mají super bělící efekt. Pro nás, přírodní fanatičky, je ale výběr z takových pleťových masek značně omezený. Většina z nich totiž obsahuje chemické látky, které v kosmetice netolerujeme.

 

Jiho korejkám se ale musí nechat, že mají pleťovou péči promyšlenou do posledního detailu. Multimasking totiž zohledňuje fakt, že každá část našeho obličeje potřebuje jinou péči. T-zóna bývá většinou mastnější a pórovitější, tváře naopak sušší, pigmentové skvrny se také objevují jen na určitých místech našeho obličeje. A multimasking spočívá právě v tom, že aplikujete více druhů pleťových masek tak, aby udělaly vaší pokožce co možná největší službu. Případně můžete nanést několik masek po sobě.

Pravda, postup je to poněkud komplikovanější a váš kosmetický arzenál se rozšíří hned o několik přípravků najednou, ale věřte nám! Výsledek za to opravdu stojí. Máme pro vás několik kombinací, které se osvědčily nám osobně.

 

Maskovací Rituál pro unavenou pleť

 

Ideální pro UNAVENOU, ZRALOU, PIGMENTOVANOU a DEHYDROVANOU pleť.

 

Pokud je vaše pokožka povadlá, bez barvy a jasu, potřebuje pořádný příliv energie. Pro tenhle multimasking budete potřebovat tři přípravky:

 

1. Rozjasňující PEEL maska s AHA kyselinami Mádara

2. Černá bahenní maska Smart Antioxidants Mádara

3. SOS hydratační maska s okamžitým efektem Mádara

 

Jak postupovat? Nejprve naneste PEEL AHA masku na celý obličej ve slabé vrstvěa nechte působit 5 minut. Pokud máte citlivou pleť, stačí tak 2 minuty. Tahle peelingová pleťová maska funguje lépe než kdejaký kouzelný proutek. Díky obsaženým AHA kyselinám odstraní odumřelé kožní buňky bez obrušování, zároveň pleť viditelně projasní a zesvětlí. Skvěle působí i na pigmentové skvrny. Vzhledem k tomu, že jemně odststraní ochranný film kůže, nedoporučujeme použív před tím, než půjdete ven a už vůbec ne na sluníčko. Ideální jsou temné dny a nebo ji vyzkoušejte na noc. Masku můžete jednoduše smýt a nebo odrolit a potom opláchnout. AHA maska pokožku otevře, takže lépe vstřebá látky obsažené v dalších přípravcích.

 

Mádara černá bahenní maska

 

Na t-zónu pak naneste Černou bahenní masku, stačí v tenké vrstvě. Ta díky obsahu unikátního bahna ze severského jezera dokonale detoxikuje pokožku. Navíc obsahuje spoustu vitaminu A, B3 a 17 aminokyselin. Maska je ideální zejména pro ty z nás, kdo vystavují svou pokožku každodennímu znečištění ve městě. Naopak na suchá místa (tváře, okolí očí a rtů) naneste SOS hydratační masku. Dokonale zjemní pokožku, hydratuje do hloubky a zabraňuje podráždění.

 

Druhou porci masek nechte působit 5-10 minut, opláchněte a pak použijte hydratační přípravek nebo pleťový olej. Pokud máte pleť velmi žíznivou, vyzkoušejte SOS Hydro krém Mádara, budete šokováni účinkem!

A je hotovo. Můžete se kochat krásnou, zářivou pletí bez nedokonalostí.

 

Maskovací Rituál pro problematickou pleť

 

Ideální pro pleť S PUPÍNKY, MASTNĚJŠÍ, PÓROVITOU s JIZVIČKAMI.

 

Trápí vaši pleť akné a jiné neplechy, které zanechávají flíčky a jizvičky? Po následující péči bude vaše pokožka jako znovuzrozená:

1. Pleťový peeling Reincarnation Antipodes

2. Napařovací lázeň + Pleťová čistící maska Dr.Hauschka

3. Revital maska Dr.Hauschka

 

Pleťová maska reincarnation

 

Nejprve pokožku důkladně „vygumujte“ unikátním peelingem od Antipodes. Peeling je velmi jemný, ale dokonale zbaví pokožku nečistot, osvěží a krásně vyhladí. Peeling opláchněte teplou vodou a rovnou se vrhněte na napářku, aby se otevřely póry. Napářka není úplná nutnost, ale pleť je po ní výrazně poddajnější a mnohem snáze se pak čistí.

 

Asi po 10 minutách pokožku osušte čistým ručníčkem, umíchejte si jednu lžičku práškové čistící masky s trochou květové vody nebo tonika a hotovou masku naneste v tenké vrstvě na problematické oblasti obličeje, krku a dekoltu. Masku nedávejte na místa, která jsou pocitově spíše sušší. Protože tato pleťová maska obsahuje jíl, neměla by na pokožce úplně vyschnout. Stačí, když ji necháte působit 5 minut. Pokud byste ji nechali déle, přestříkejte ji po 5 minutách květovou vodou. Masku opláchněte teplou vodou a zbytky dočistěte pomocí vatového tamponu nebo kongy houbičky..

 

Teď máte pleť dokonale bez poskvrnky, takže můžete použít třešničku na dortu: Revital masku Dr.Hauschka. Nanášejte na suchou pleť v tenké vrstvě a nechte působit klidně půl hodinky. Revitalizační pleťová maska má hned několik účinků: podporuje regeneraci, vyhlazuje, urychluje hojení a zklidňuje. Je tak vhodná i pro citlivou a podrážděnou pleť. My ji už spoustu let doporučujeme zejména na rychlejší hojení jizviček a flíčků po akné.

 

Tak na jaká kombinace je pro vás ta pravá? :)

Pohodový podzim přeje

Sára Goldbergerová

 

Views – 1395

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages