Greenwave's Blog

Na oslavě Růží v Primaveře

Červenec 13, 2016
Posted by Greenwave

Na návštěvě v Primaveře jsem byla již několikrát, ale vždycky se vracím plná dojmů. Budova, kde sídlí výroba i vedení Primavery, stojí uprostřed nádherné alpské oblasti Allgau, obklopena horami, loukami, jezery a zahradou plnou bylin a květin. Právě teď na začátku horského léta tu vévodí královna květin Růže: damašské, čajové i šípkové zaplavily všechny okraje cestiček, takže se již při prvním vykročení na pozemky firmy cítíte jako Alenka v říši divů. A růže se tu také každoročně oslavují  – vždy třetí týden v červnu můžete navštívit veřejnosti přístupný „Rosen Fest“.

 

13244120_1094533547256450_6232640206790505683_o

IMG_0321
Pokud je pro vás Dolní Německo daleko, tady je letní mini reportáž z mé návštěvy.

 

IMG_0315

 

Budova Primavery vypadá menší, než ve skutečnosti je, ale sídlí v ní všechen management a také výroba. Sem se sváží rostlinné i éterické oleje ze všech bio pěstebních projektů, tady se míchají směsi vůní, tady se vyvíjí, zkouší, i plní kosmetické přípravky.
Stavební styl? Unikátní. Kombinace antroposofické architektury s feng-shui, zkrátka podle Kurta (jednoho ze zakladatelů firmy). A podle Kurta to znamená hlavně to, aby celý komplex zapadal do okolní přírody :) . Mimochodem, je mu přes 70, sám bydlí v roubence 2+kk nad budovou Primavery a poznáte ho podle toho, že chodí zásadně v holínkách a všichni ho tu milují.

Budova si vyrábí veškerou energii sama, a to pomocí solárních panelů umístěných pouze po obvodu teras a na střeše. Část energie se dokonce ani nespotřebuje a vrací se zpět do oběhu.

 

IMG_0327

 

Voda ze zahradních jezírek neslouží jen k oživení venkovního prostoru, ale zároveň zadržuje dešťovou vodu, která se využívá k zalévání i splachování.

 

IMG_0305

 

Klimatizaci tu nemají, ale v budově přesto proudí vzduch a nádherně to tu voní. Vše je prostoupeno vůní květin a citrusů.
Když se dostanete na prohlídku budovy, dozvíte se, že v základech je asi 10 tun křišťálů a rozemleté jsou i v omítkách. Chrání před negativními geopatogenními vlivy a čistí prostor od elektromagnetického smogu. Možná proto se tu tak špatně chytá signál…

 

FullSizeRender

 

Křišťálový sloup je i středem celé budovy, kterou vertikálně protíná. Energie u jeho základů je neskutečná, až se vám při pohledu nahoru na schodiště točí hlava. Nikdy si ale nenechám ujít ani pohled dolů ze schodiště, které je vytvořeno jako spirála otevírající se kosmické energii, ale mně připomíná dokonalou šnečí ulitu.

 

IMG_0323

 

Součástí budovy je i nákupní showroom, který je denně otevřen pro veřejnost. Až pojedete někdy směrem k Bodamskému jezeru nebo na zámek Neuschweistein, určitě se tu zastavte – je tu krásně! I když zrovna prší…

 

IMG_03431

Nádherné léto přeje
Vaše Denisa

Views – 1464

Štítky:,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages