Greenwave's Blog

Ořechové mini bábovičky podle Hanky Z.

Leden 13, 2017
Posted by Greenwave

Není to dlouho, co vyšla Nová biokuchařka mojí kamarádky Hanky Zemanové. Tahle knížka neobsahuje jen recepty, je plná aktualizovaných informací z oblasti ekologického zemědělství, bio potravin a zabývá se i novými trendy ve výživě.

 

 

Hanka mě baví, protože její přístup není dogmatický, není  úplně šílený bio maniak, ani vegan, ani nejí striktně raw. Z každého směru pro nás vybírá to nejlepší a hlavně jednoduše zařaditelné do běžného stravování.

 

A mimochodem, kapitola o „ortorexii“ – ortodoxním dodržování zdravého životního stylu, které často hraničí s psychózou, mě velmi pobavila. Ano, samozřejmě si raději koupím bio, než konvenční potraviny, ale přeci jen si dám u našich svíčkovou, když už ji s láskou jednou za rok uvaří.

 

Pro mě je Hančina nejlepší vizitka to, jak je vitální, plná energie a také to, jak svěže vypadá. Pokud se rádi inspirujete inovativními recepty, které dobře fungují i chutnají, tuhle kuchařku vřele doporučuji.

 

Tento týden jsem podle Hanky pekla výborné a hlavně rychlé mini oříškové bábovky. Jsou hotové natotata a hodí se jak k odpolední kávě, tak k snídani. Přestože jde o snadný recept, jehož přípravu zvládnete za 10 minut, výsledek je vláčný a voňavý.

 

minibábovky 1

 

INGREDIENCE:

 

100 g špaldové mouky jemně mleté
100 g vlašských ořechů (v originálním receptu jsou pražené lískové ořechy)
3 zarovnané kávové lžičky DM prášku do pečiva
100 g kokosového cukru TROPICAI (v originálním receptu je sušená třtinová šťáva)
100 ml rozpuštěného kokosového oleje TROPICAI (můžete použít jakýkoliv kvalitní olej nebo máslo)
2 bio vejce
100 ml mléka (můžete použít i rostlinné mléko, třeba mandlové)
špetka skořice, pár kapek esence z Vanilky PRIMAVERA (nemusí být), 1 polévková lžíce kvalitního tmavého rumu (nemusí být)

 

POSTUP:

 

Ten je geniálně jednoduchý. Smíchejte všechny suché ingredience, přidejte ostatní a ručně zamíchejte metlou. Hotovo. Nic  nemusíte šlehat.

Naplňte bábovičky do 2/3 výšky formiček (hodně vyběhnou, tak pozor). Pokud máte silikonové, jaké prodává Tescoma nebo Tchibo, nemusíte je vymazávat, jinak je vymažte máslem a vysypte moukou.

Pečte asi 25 min při 160°C. Nechte chvilku zchladnout a opatrně vyklepněte.

Nejsou moc sladké, takže si je po zchladnutí klidně lehce pocukrujte. A nebo ne, to už je na vás :) .

 

minibábovky 2

 

Dobrou chuť a krásný víkend!

Denisa

Views – 5702

Štítky:

2 thoughts on “Ořechové mini bábovičky podle Hanky Z.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages