Greenwave's Blog

Osvěžte svou pleť s Primaverou

Srpen 30, 2016
Posted by Greenwave

Pokud vás trápí mastná a problematická pleť, jistě dobře víte, jak těžké je o ni správně pečovat. Když ji příliš vysušujete, objeví se kromě akné suché šupinky a je mnohem podrážděnější; když ji dostatečně dobře nečistíte a používáte příliš mastnou péči, póry se rozšiřují a rychleji zanášejí. Nám se v péči o problematickou pokožku nejlépe osvědčila Vyrovnávající řada Primavera.

 

Ve Vyrovnávající řadě najdete přípravky pro kompletní péči o mastnou a problematickou pleť. Díky obsahu pečujících a hojivých ingrediencí se postarají o to, že bude vaše pokožka den ode dne jemnější a zdravější.

 

ČIŠTĚNÍ A TONIZACE

Čistota je základ zdravé a zářivé pleti. Avšak nadměrné a příliš agresivní čištění může pleť podráždit a vysušit, což produkci kožního mazu ještě více stimuluje. Pokud tedy používáte silné čistící gely, tonika s vysokým obsahem alkoholu a příliš hrubé peelingy, pleti spíše škodíte než prospíváte, zejména z dlouhodobého hlediska. Čím je pleť vysušenější, tím více se snaží produkovat kožní maz, kterým se chrání před vnějšími vlivy. Proto není dobré pokožku každý den drhnout silnými čistícími přípravky. Vyrovnávající čistící gel Primavera obsahuje jen jemné cukrové tensidy, takže ho můžete bez obav používat každý den. Pokožku nevysušuje, naopak ji příjemně osvěžuje a hydratuje. Šalvějová a mátová voda v kombinaci s šalvějovým olejem regulují tvorbu kožního mazu a marocký jíl jemně čistí póry. Z gelu se dá snadno našlehat jemná čistící pěna, kterou můžete nanést na navlhčený obličej, krk a dekolt a krouživými pohyby pak jemně čistit.

 

Vyčištěná pleť se neobejde bez tonika, zejména pokud je tak náročná na péči jako ta problematická. Vyrovnávající tonikum obsahuje stejné osvěžující a protizánětlivé ingredience jako čistící gel. Působí protizánětlivě a účinně stahuje rozšířené póry díky obsahu vilínové vody a extraktu z vrbové kůry. Sprška tonika pleť rozzáří a připraví ji na nanesení pěstícího přípravku.

 

vyrovnávající krém

 

 

LEHKÁ HYDRATACE

Důležité je poskytnout problematické pleti potřebnou vláhu bez přílišného zatížení. Obzvlášť v létě mohou příliš mastné krémy s obsahem hutných másel ucpávat póry a zvyšovat tak tvorbu akné. Vyrovnávající fluid Primavera je velmi lehký a bezezbytku se vstřebává. Obsahuje hroznový olej, který udržuje vlhkost v pokožce, ale nezanechává pocit mastnoty. Další složky jako šalvějová voda, extrakt z měsíčku a lékořice působí protizánětlivě. Fluid navíc obsahuje rýžový pudr, díky kterému je pokožka hebká a matná. Pokud máte pocit, že potřebujete silnější výživu, můžete fluid smíchat s kapkou oleje Sacha Inchi. Je velmi lehký a skvěle se hodí i pro zánětlivou pokožku.

 

NĚCO NAVÍC

Nenahraditelnou péči o problematickou pleť poskytuje Anti akné gel, na který my v Greenwave nedáme dopustit. Všichni dobře víme, že když se objeví zanícený pupínek, neměli bychom se ho snažit za každou cenu „dolovat“. Pokožku tím totiž zbytečně podráždíme, zánět se rozšíří a hrozí, že pór poškodíme natolik, že ztratí svou samočistící schopnost. Proto je lepší sáhnout nejprve po Anti akné gelu, který se okamžitě vstřebává a urychluje hojení zanícených pupínků. Díky svému koncentrovanému složení navíc zabraňuje dalšímu rozšiřování akné. Pokud neodoláte a do pleti stejně občas rýpnete, Anti akné gel doporučujeme použít jako desinfekční přípravek.

 

anti akné gel

 

 

Mastná pleť s rozšířenými póry potřebuje také čas od času vyčistit do hloubky. Pokud nemáte každý týden čas na napařovací lázeň a jílovou masku, která je nepochybně ideální, můžete sáhnout alespoň po hloubkově čistícím Vyrovnávajícím peelingu. Ten obsahuje jemný prášek z hroznových jadérek, čistící a osvěžující zelený jíl, rýžový pudr a jemné kuličky z jojoby. Díky šalvěji, heřmánku, vilínu a vrbovému extraktu má silné protizánětlivé účinky a stahuje vyčištěné póry, takže se tolik nezanáší.

 

Důležité je péči o pleť nezanedbávat, pravidelně ji čistit a nechat ji dýchat. Místo mastných make-upů zvolte spíše minerální make-upy, které díky obsahu oxidu zinečnatého podporují hojení pleti a nevytvářejí na ní neproniknutelný film. Uvidíte, že když zvolíte tu správnou pečující řadu, kterou čas od času posílíte sérem či olejem, bude vaše pokožka spokojená a její stav se začne výrazně zlepšovat.

 

Máte zkušenosti s Vyrovnávající řadou Primavera? Podělte se s námi o své dojmy :-) .

 

Krásný konec prázdnin přeje

 

Sára

 

Views – 2299

Štítky:, ,

2 thoughts on “Osvěžte svou pleť s Primaverou

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages