Greenwave's Blog

Primavera: výlet za vůněmi i krásami jižního Bavorska

Červenec 23, 2018
Posted by Greenwave

Primavera nás letos opět pozvala na skvělé setkání v kouzelném Allgäu. S Denisou jsme tam strávily úžasné okamžiky plné inspirace a pozitivní energie. Aspoň částečně se na vás pokusím tu pohodu přenést pomocí následujících řádků a fotek :-) .

 

Jak už jsem psala v článku z minulého roku, na který můžete juknout TADY, Primavera sídlí v malebné oblasti Bavorska – Allgäu. Každý den se můžete kochat výhledy na majestátní hory, dýchat čerstvý horský vzduch a na dosah máte i pořádnou hromadu nádherných horských jezer, z jejichž barev přechází zrak.

 

PRIMAVERA: NAŠE SRDEČNÍ ZÁLEŽITOST

O samotném sídle společnosti Primavera se asi netřeba tolik rozepisovat, protože to jsem udělala už před rokem :-) . Ale i přes to, že do Primavery jezdíme pravidelně, nepřestává nás celá budova a hlavně všichni lidé, kteří se na tvorbě této značky podílejí, fascinovat. Primavera to totiž s udržitelností myslí vážně. Nejde jen o prázdná marketingová slovíčka. Právě naopak. Peníze, které by společnost mohla nacpat do marketingu, investuje do rozvoje biodynamických projektů po celém světě. Jedině to je totiž správná cesta, pokud si chceme dary přírody užívat i za několik desítek let. A rozjet projekt bio zemědělství něco stojí, samotní pěstitelé na to nemají dostatek prostředků. Naštěstí je Primavera dokáže podpořit, díky čemuž vznikají partnerství, která trvají dlouhá desetiletí.

 

A my si pak můžeme dopřát aromaterapii a kosmetiku prvotřídní kvality. Primavera totiž velmi přísně kontroluje všechny suroviny, se kterými pracuje. Vy tak máte jistotu, že když si koupíte éterický olej nebo přírodní krém na obličej, nenajdete v něm ani kapku nežádoucích látek. A pokud si říkáte, že dovážení surovin je neekologické, věřte, že Primavera dělá naprosté maximum pro snížení své ekologické stopy. Celá budova, a to včetně výroby všech přípravků, je nejen CO2 neutrální – dokonce jde s tou neutralitou ještě do mínusu. Opravdu ten ekologický přístup neberou na lehkou váhu :-) .

 

DSC_0413

 

 

DSC_0294

 

DSC_0389

 

Jak vidíte, celá zahrada obklopující hlavní budovu je naprosto kouzelná. Voňavé bylinky a včely, kam se člověk podívá. A vůbec, v Allgäu nevoní jen zahrady, ale i louky, které jsou úplně všude. Díky tomu, že jde o mlékárenskou oblast, nepěstují tam na lukách nic. Pasou se jim tam krásné kravičky a při procházce inhalujete vzduch prosycený bylinami. Aromaterapie par excellence!

 

DSC_0307

 

DSC_0314

 

Slavnosti růží jsme letos prošvihly a většina růží v zahradě už odkvétala. Ta vůně ale byla i tak naprosto okouzlující!

 

DSC_0381

 

DSC_0392

 

 

DSC_0405

 

A nekochaly jsme se jen v zahradě. Obdivovaly jsme i místní showroom a prodejnu, ve které najdete všechny produkty Primavera. Vše si můžete vyzkoušet, ovonět, v klidu si posedět a samozřejmě si nechat dobře poradit. Přijít sem můžete každý den mezi 10 a 17 hodinou. V pátek odpoledne a v sobotu dopoledne nabízí Primavera i komentované prohlídky budovy, včetně výrobních prostor. Pokud se budete pohybovat v jižním Bavorsku, určitě si prohlídku nenechte ujít.

 

DSC_0288

 

DSC_0285

 

DSC_0291

 

JAK NÁS V PRIMAVEŘE VYŠKOLILI

My jsme měly možnost ovoňovat a zkoušet na vlastní kůži v rámci komplexního školení, během kterého jsme si prohloubily znalosti aromaterapie i kosmetiky. Jelikož bylo letos setkání mezinárodní, měly jsme možnost seznámit se i s kolegy z Belgie, Lotyšska, Anglie, Ruska a dokonce i z Jižní Koreji. Asi netřeba podotýkat, že jsme vytvořili opravdu pestrou skupinku, která při společných večeřích a výletech působila opravdu zajímavě.

 

Neskutečně jsme se nasmáli, břišní i mimické svaly bolely, ale kromě toho, že jsme se s Denisou tak pěkně bavily, dozvěděly jsme se opět spoustu nových informací, které vám v dohledné době rády zprostředkujeme.

 

DSC_0275

 

 

DSC_0339

 

 

DSC_0341

 

DSC_0431

 

I muži se dali do testování kosmetiky. Nejzábavnější část programu :-D .

DSC_0451

DSC_0460

 

Jedno odpoledne s námi strávil i Kurt – jeden ze zakladatelů Primavery (pán ve fialovém triku). Procestoval celý svět a v poslední době tráví více času v Bhútánu než v Německu. Podílí se tam totiž na rozvoji několika bio pěstitelských projektů, například na pěstování lemongrass, a stál i za vznikem unikátního projektu, díky kterému jedna komunita vyrábí pro Primaveru mýdla. Vyprávěl nám, jak jsou lidé v Bhútánu šťastní, pořád se smějí a jsou neskutečně pozitivní. Brzy tam prý pojede sázet růže, tak jsme se s Denisou přihlásily jako dobrovolnice :-) .

 

TIPY NA VÝLET PO KRASNÉM ALLGAU

Oblast Allgäu rozhodně doporučujeme navštívit, zejména během července a srpna je ideální období. Počasí je totiž vlídné i vysoko v horách, a když se udělá velké horko, můžete se smočit v některém z krásných jezer.

 

My jsme vyrazili na výšlap na horu Breitenberg, který je vhodný i pro začátečníky. Velkou část výšlapu za vás totiž zvládne lanovka :-) . Ale na úplný vrchol si pak musíte dojít sami. Nejde o nic těžkého, cesta není příliš prudká, jen se vybavte pohorkami nebo alespoň botami, které nekloužou. Ty jsem měla já a nebýt gentlemana Sergeje, cestu dolů bych sjela po zadku :-D .

 

Na Breitenberg se dostanete z města Pfronten, odkud jede i lanovka. Na úplném vrcholu je i příjemná restaurace, kde se můžete posilnit tradičními dobrotami. Procházka po horách je to opravdu nádherná a výhledy jsou dechberoucí.

 

DSC_0515

DSC_0525

DSC_0557

DSC_0591

 

A když se budete chtít osvěžit, dojeďte si k nádhernému jezeru Alatsee. Nebývá u něj tolik lidí, protože je trošku zastrčené oproti jiným, větším jezerům. Ale ta voda! My se bohužel nekoupali, protože jsme neměli plavky, ale aspoň jsme si smočili nožky a chvíli jsme se kochali tou nádhernou barvou. Na dně jezera se vyskytují zvláštní červené bakterie, které prý občas zabarví i vodu jezera. Nejsou ale škodlivé, spíš jde o zvláštní přírodní úkaz, díky kterému je jezero opředeno mnoha legendami.

 

 

DSC_0595

DSC_0554

 

Kromě horské turistiky se v tomto kraji nachází i spousta hradů a zámků. Za návštěvu rozhodně stojí nejznámější krále Ludvíka Neuschwaistein, na kterém jsme se byli podívat loni.

 

Hromadný výlet do Primavery zatím nechystáme, ale za to se můžete těšit na podzimní aromasemináře. Pokud byste do Bavorska zavítali na vlastní pěst, dejte nám vědět, jak se vám tam líbilo.

 

Krásné léto přejí

Sára a Denisa

Foto copyright: Greenwave – archiv autorek článku

 

Views – 1191

Štítky:, ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages