Greenwave's Blog

Průvodce zimními éterickými oleji: Mandarinka

Prosinec 9, 2015
Posted by Greenwave

V předchozím díle našeho Průvodce po zimních éterických olejích jsme si představili skořici a dnes se podíváme na zoubek sladké mandarince.

 

Citrusové éterické oleje si spojujeme hlavně s létem: není nad osvěžující limetu, citrón či grep. Pro některé oleje ale najdete využití i v zimě, například pro sladkou mandarinku. Mandarinek máme od podzimu všichni neustále plnou mísu na ovoce a často jsou součástí mikulášské nadílky. Neznám nikoho, kdo by neměl rád svěže sladkou vůni, kterou mandarinky zanechávají na prstech po oloupání. Jejich vůně je neuvěřitelně povzbudivá, hravá a optimistická.

 

A přesně takový je i mandarinkový éterický olej. Stačí jen pár kapek v aromalampě či difuzéru a všechny chmury pominou. Mandarinka skvěle účinkuje proti úzkosti, melancholii, depresi a pomůže vám i proti nespavosti. Podporuje i správnou funkci střev a zažívání. Mandarinkový olej je hodně jemný, takže se hodí i do dětských pokojů. Nejlepší je večer, protože zklidňuje psychiku a dětem se tak lépe usíná.

 

1_11334109_903017186408088_3914460268855870348_o

 

Já mám mandarinkového oleje neuvěřitelou spotřebu. Je stálicí v mé aromalampě, ale tyká si s ním i naše pračka, jelikož ho používám i místo aviváže. Kromě toho si mandarinkový olej (jedině v bio kvalitě !) dávám ráda do lahve s vodou. Stačí jedna kapička na půl litru a voda dostane úplně jiný chuťový rozměr. Konzumace malého množství oleje navíc příznivě působí na imunitní systém.

 

Mandarinkový olej se skvěle kombinuje s jinými éterickými oleji, takže by vám doma rozhodně neměl chybět. Zkuste ho smíchat se skořicí, o které byla řeč minule. Uvidíte, že výsledná směs je hotové blaho :)

 

Krásný advent přeje

 

Sára

 

 

Views – 2643

Štítky:, ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages