Greenwave's Blog

Průvodce zimními éterickými oleji: Skořice

Prosinec 3, 2015
Posted by Greenwave

Správný výběr éterického oleje podle ročního období je velmi důležitý. Éterické oleje totiž mohou příznivě ovlivnit nejen naší psychiku, ale i zdraví. Proto vás budeme každý týden zásobit krátkými články o jednotlivých olejích, které jsou vhodné především v zimním období :)

 

Asi nejtypičtějším éterickým olejem, po kterém saháme v zimě, je skořicový. Skořice se odedávna přidává do různých druhů vánočního pečiva, nápojů, ale její kůra se využívá i jako vánoční dekorace. Všichni tedy jistě víte, že skořice a éterický olej z ní má silné prohřívací účinky. Zaručí vám tedy prohřátí nejen fyzické, ale i psychické. Kromě toho posiluje srdeční činnost a skvěle účinkuje i proti únavě. Má silné antibakteriální účinky, takže ji využijete i ve chvíli, kdy máte pocit, že na vás „něco leze“. Pomůže vám ale i při rýmě nebo dýchacích potížích. Skořice má blahodárné účinky i na psychiku: zlepšuje náladu, navozuje pocit klidu a bezpečí a dobře účinkuje i proti depresím.

 

Skořicový olej můžete přidat buď do aromalampy, čímž si doma navodíte voňavou vánoční atmosféru, nebo můžete pár kapek přidat do rostlinného oleje a udělat si masáž. Masážní olej se skořicí hodně prokrvuje, takže se hodí i po fyzické zátěži. Nejprve si ale raději vyzkoušejte jen malé množství oleje v loketní jamce, abyste zjistili, jestli vám nehrozí alergická reakce.

 

Když přijdete večer domů celí prokřehlí po procházce po vánočních trzích či po nákupech vánočních dárků, není nic lepšího než si nakapat pár kapek skořicového oleje do aromalampy a k tomu si uvařit skořicový čaj. Nejskořicovější je nepochybně Royal Hot Cinnamon spice, ale na zahřátí dobře poslouží i Vánoční noc od English Tea Shop, který obsahuje i kousky kakaových bobů. Zahalíte se tak do dokonalé vánoční atmosféry :)

 

iStock_000008511374Small

 

Krásnou zimu přeje

 

Sára

 

Views – 2256

Štítky:, ,

One thought on “Průvodce zimními éterickými oleji: Skořice

  • Marcela Lišková napsal:

    Skořici mám taky moc ráda,jak koření tak i olejíčky.A ta vůně je prostě kouzelná.Moc hezky jsi to napsala.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages