Greenwave's Blog

SHIKAKAI: nejlepší bylina pro vaše vlasy

Duben 23, 2017
Posted by Greenwave

Pokud přemýšlíte, jaký bylinný přípravek zařadit do své vlasové péče, chybu rozhodně neuděláte, když si vyberete SHIKAKAI. Prášek z této rostliny se již po staletí používá ve vlasové péči a po přečtení článku ho budete chtít vyzkoušet i vy :-) .

 

Shikakai je rostlina, jejíž plody trochu připomínají svatojánský chléb. Po usušení se společně s listy a kůrou namelou na velice jemný prášek, ze kterého se dá umíchat hladká pasta. Tu indické ženy tradičně používají zejména jako šampon. Shikakai totiž obsahuje malé množství přirozeně se vyskytujících saponinů, díky čemuž má velice efektivní, zato jemné mycí účinky. Rozhodně ale neočekávejte, že vám shikakai ve vlasech během mytí vytvoří pěnovou čepici. Směs nepění vůbec, avšak její čistící účinky poznáte už po prvním použití.

 

Výhodou prášku z shikakai je zejména to, že nevysušuje vlasovou pokožku a nezbavuje vlasy přirozeného ochranného nánosu. Důkladně vás zbaví nečistot a nadměrné mastnoty, ale na rozdíl od běžných šamponů s pěnidly vlasy a pokožku zbytečně nepřesuší. Proto je prášek z této rostliny vhodný pro osoby s citlivou pokožkou hlavy, ale použít ho můžete i v případě, kdy vás trápí lupy nebo rychle mastící se vlasy. Výborně také účinkuje proti stroupkům, boláčkům a jiným nepříjemnostem, se kterými se občas naše citlivá vlasová pokožka potýká.

 

shikakai

 

Shikakai má mnoho výhod: vlasy jsou při pravidelném používání nádherně lesklé, rychleji rostou a jsou pevnější, funguje také jako výborná prevence proti šedinám a výhodou je i to, že po použití nebudete potřebovat kondicionér, protože působí i jako rozčesávač. Pokud nechcete shikakai používat místo klasického šamponu, chybu neuděláte ani v případě, kdy pastu použijete alespoň jednou týdně jako vlasový zábal.

 

V poslední době je stále oblíbenější metoda no-poo, při které se nepoužívá žádný šampon. Jestliže vás tento přístup láká, ale nechcete si mýt vlasy jen čistou vodou, shikakai pro vás bude ideální volba. Vlasy vám totiž umyje stejně dobře jako pěnivý šampon, ale už po pár umytích začnete vnímat změnu k lepšímu. U nás na e-shopu i na prodejně najdete Bylinný prášek Shikakai od Khadi, se kterým se velice dobře pracuje, a z osobní zkušenosti mohu říct, že vlasy jsou po něm opravdu nádherné.

 

Vyzkoušeli jste už shikakai? Budeme rádi, když se s námi podělíte o své zkušenosti s touto rostlinou :-) .

Krásné jaro přeje

Sára

Views – 3285

Štítky:, , ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages