Greenwave's Blog

Vánoční dárky nakupuju i balím s láskou k přírodě

Listopad 23, 2017
Posted by Greenwave

Nevím jak to máte vy, ale mě po Vánocích vždycky naštvou ty přeplněné kontejnery s papírem i plasty. Na Boží hod už máte sotva šanci tam něco vyhodit. Všude přetékají krabice, plastové mašle a papíry. Ano, máme se dobře a daníme to nadměrným tvořením odpadu.

 

DSC_0041
Možná jako já nenakupujte dárky v obchodních centrech, možná ani netoužíte přispívat ke globálnímu hromadění krámů, které nepotřebujeme, a raději dostanete nějaký zážitek nebo masáž, ale pravděpodobně  (stejně jako já) nějaké dárky zabalíte. A já se přiznávám, dělám to ráda… Je to pro mě něco jako osobní vizitka pod stromečkem. Když už dárky nevyrobím, ale koupím, chci, aby na nich byl alespoň malý osobní otisk. A hlavně, i maličkosti, tak dostanou punc něčeho luxusně osobního :)

 

DSC_0022

 

Naštěstí je dnes trendem balit dárky EKOlogicky a úsporně. Na internetu najdete spoustu inspirace. Mně osobně se líbí obyčejný hnědý balící papír, provázek a nějaká ta větvička (použila jsem Eukalyptus) nebo šištička. Ale i zdobnější a barevné varianty jsou super a na trhu jich najdete spoustu. Nabízí je třeba Ikea, Nordic Day, Bella Rose nebo někteří obchodníci. Nádherný hnědý papír s potiskem rokokových andílků jsem koupila v Plzni v Bezručově ulici v obchůdku s kávou. Ve stejných obchodech seženete i krásné jmenovky z papíru. Pak už stačí mašlička nebo provázek. Obojí můžete použít opakovaně.

 

DSC_0049

Třeba vám tyhle obrázky budou malou inspirací. Je těžké něco vyfotit, když se vám přitom pořád motá malá chlupatá příšerka, která si samozřejmě myslí, že dárečky jsou pro něj, ale aspoň vidíte, jak to u nás chodí :)

 

DSC_0067

DSC_0050
A nakonec ještě dobrá zpráva z našeho e-shopu. Naše balíčky nevypadají cestou nijak krásně, ale všechny krabičky jsou „rotující“, takže již minimálně jednou posloužily. I papír, který používáme je recyklátem. Pokud vše vytřídíte do kontejneru, společně alespoň trochu snížíme ekologickou stopu, která za námi zůstane.

 

DSC_0078

DSC_0073

Krásný Advent

 

Přeje Vaše
Denisa

Views – 1522

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages