Greenwave's Blog

Výbava na letní dovolenou

Červen 8, 2016
Posted by Greenwave

Blíží se období, na které všichni celou zimu čekáme: čas letních dovolených! Abyste si volné chvilky užili plnými doušky, neobejdete se bez letní kosmetické výbavy. Na co rozhodně nesmíte při balení zapomenout?

 

OCHRANA PROTI SLUNCI

Opalovací krém je samozřejmě základ každé letní dovolené. Kvalitní přípravek vám ušetří mnoho nepříjemností. Nejen ty, které mohou způsobit sluneční paprsky, ale i takové, které mohou zapříčinit běžné opalovací krémy. Mnohdy totiž obsahují nebezpečné chemické filtry, konzervační látky a syntetické parfemace, jejichž negativní účinky se mnohonásobně zhoršují právě po vystavení pokožky slunečním paprskům. Nepříjemné svědění, vyrážky, pigmentové skvrny a poškození kožních buněk – to je jen stručný výčet toho, co mohou běžné opalovací krémy způsobit.

 

Naštěstí však v dnešní době můžete vybírat ze široké nabídky přírodních opalovacích přípravků. Ty obsahují jen fyzikální filtry, které na povrchu pokožky vytvoří ochranný film a odráží UVA i UVB záření. U většiny krému se nemusíte bát, že byste po natření byli pokrytí bílou vrstvou. Kvalitní přírodní opalovací přípravky se roztírají krásně do ztracena. Pro celou rodinu se hodí například Opalovací krém SPF 30 značky Wooden Spoon. Pokud však víte, že bude vaše dovolená spíše aktivní, doporučujeme voděodolné Opalovací mléko Cool Sport.

 

PÉČE PO OPALOVÁNÍ

Použití správného přípravku po opalování nejenže prodlouží vaše opálení, navíc podpoří regeneraci pokožky a zklidní případné zarudnutí. Spálení rychleji zmizí a vy se nebudete muset obávat nepříjemného loupání. Velkou službu vám udělá obyčejný kokosový olej. Má totiž ochlazující účinky, ozdravuje pokožku a když ho vetřete do ještě vlhké kůže, bude krásně hebká a hydratovaná. Navíc ho můžete snadno smíchat například s levandulovým nebo mátovým olejem, které ještě znásobí příjemné ochlazení. Výborné jsou také přípravky s obsahem hojivé aloe vera šťávy. Pokud máte raději tělová mléka, výrazné zklidňující účinky vám zaručí Mléko po opalování Lavera. Vysoký obsah aloe vera má pak i Aloe vera olej od Primavery.

 

přírodní deo

 

ÚČINNÝ DEODORANT

Na dovolené máte ideální příležitost ulevit svému tělu od zbytečných chemických látek. Pokud jste ještě nepřišli na chuť přírodním deodorantům, protože máte obavy, že nebudou dobře účinkovat, na dovolené si můžete dovolit trochu zaexperimentovat. Můžete sáhnout třeba po osvědčeném Krystalovém deodorantu, velice dobře účinkuje i Deo roll-on Invisible, a to dokonce i při nadměrné fyzické aktivitě. Citrusový deodorant ve spreji pak můžete používat kdykoliv během dne, takže se hodí pro posílení efektu ostatních deodorantů. Přírodní deodoranty sice nezastaví pocení úplně, jen ho zmírní. Pocení je ale přirozená věc, které bychom se neměli snažit za každou cenu bránit. Nežádoucí je zejména zápach – s tím si ale přírodní deodoranty hravě poradí.

 

A bez čeho se na letní dovolené neobejdete vy?

 

Krásný červen přeje

 

Sára

Views – 1731

Štítky:,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages