Greenwave's Blog

Vyzrajte na jarní únavu s reishi

Leden 21, 2017
Posted by Greenwave

Mnozí z nás se na prahu jara mohou cítit velmi unaveni. A není divu…

 

Právě období předjaří je ideální pro očistu organismu i mysli. Ze všech stran se na vás začíná valit, že byste měli detoxikovat ostošest, abyste tělu ulevili od škodlivin, kterými jste ho během zimy zatížili. My v tomto ohledu nejsme tak dogmatičtí. Z vlastních zkušeností víme, že přehnaná detoxikace může tělu dát spíše pořádně zabrat a užitku z ní nakonec příliš nemáme. Proto volíme šetrnější varianty a řídíme se pravidlem VŠEHO S MÍROU a HLAVNĚ, ABYCHOM SE CÍTILI DOBŘE.

 

Místo několikadenního půstu proto raději volíme odlehčený víkend plný zdravých zeleninových a ovocných šťáv a smoothies. Tipy, jak si takový odlehčený víkend naplánovat, najdete v dalších článcích.

 

Místo přehnaného čištění volíme spíše přípravky, které podporují trávení a funkce orgánů a hlavně posilují imunitní systém. Ze všech koutů na nás vyskakují zprávy o chřipkové epidemii, proto je důležité místo přehnaného detoxu posilovat právě imunitu.

 

Do boje proti únavě můžete nasadit i naši NOVINKU REISHI! A vřele vám to doporučujeme.
Červená Reishi je vzácná houba – Leskokorka lesklá (Ganoderma lucidum), která je v Tradiční Čínské medicíně nazývána houbou nesmrtelnosti. Naše 100% Reishi je od Puntury a obsahuje 500 mq extraktu z houby v každé rostlinné kapsli bez jakýchkoliv přídavných látek. 25% dávky tvoří beta glukany, které stimulují obranyschopnost organismu a posilují imunitní systém.

 

DSC_0261

Pomocí Leskokorky lesklé si lze zvýšit vitalitu, posílit srdce proti vlivům stresu, zodolnit náš imunitní systém proti krizovým stavům, zvýšit naši výkonnost a do krve přivést více kyslíku – a to všechno bez vedlejších účinků.
Leskokorka se pěstuje uměle, nicméně v prostředí panenské přírody severní Číny, kde po dobu jednoho roku zraje na kmenech stromů. Její kvalita je totožná s houbou, která roste divoce. Je velmi bohatá na bílkoviny, aminokyseliny, polysacharidy a především triterpeny. Tyto triterpeny, někdy nazývané ganoderické kyseliny.

 

Psychické únavy může tělo zbavit i správně zvolená aromaterapie. Spolehlivě působí všechny citrusové oleje Primavera, které pročistí vzduch od bacilů, zvednou vám náladu a posílí imunitu. Vyzkoušejte kombinaci ravintsara, citrón nebo tymián na podporu dýchacích cest.

 

Do jídelníčku tedy zařazujeme zelené potraviny s mírou a tak, aby nám spíše dodaly potřebné živiny, podpořily trávení a zmírnily případné záněty. Zároveň nekonzumujeme mléčné výrobky, ty totiž silně ochlazují a blokují vstřebávání železa, čímž snižují i prospěšnost zelených potravin.

 

Na závěr ještě dodáme, že je důležité dodržovat pět zásad, díky kterým se budete cítit lépe:

 

Více odpočinku
Více tekutin, vody i ovocných šťáv
Dostatek pohybu
Méně cukru (nebo nejlépe žádný), Více vitamínů v podobě zeleniny a ovoce, méně tučných jídel

 

Když se na tyto zásady zaměříte, uvidíte, že budete mít více energie, budete zdravější a spokojenější.

 

Krásné jarní dny přejí

Sára a Denisa

Views – 1566

Štítky:,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages