Greenwave's Blog

Zimní péče s arganovým olejem

Říjen 6, 2015
Posted by Greenwave

S blížící se zimou mnoho z nás začíná měnit svůj kosmetický arzenál. Hydratační krémy schováváme do ledničky a volíme spíše něco vydatnějšího a ideálně bezvodého. Skvělou zimní péči vám zajistí arganový olej. Proč právě on?

 

Arganový olej není jistě pro nikoho žádná novinka. Svůj největší boom má nejspíš za sebou, přesto je ale stále velice oblíbený, jelikož se skvěle hodí na všechny typy pleti: je dostatečně výživný pro suchou pleť; příjemně zklidňuje pleť citlivou; má silné regenerační účinky pro pleť zralou a snáší ho i pleť mastná a problematická – v létě možná méně, ale v zimě svědčí i tomuto typu pleti. Předností arganového oleje je především vysoký obsah prospěšného vitaminu E, který podporuje přirozenou obnovu pleti. Kromě toho obsahuje ještě karotenoidy a fytosteroly, které pleť chrání před volnými radikály. Pokožka je díky němu krásně hebká, pružná a hydratovaná. Arganový olej se navíc velice dobře vstřebává a na pěstění obličeje ho postačí velmi malé množství. A na co všechno můžete tedy arganový olej použít?

 

  • - v zimě denní i noční péče o obličej
  • - v kombinaci s krémem jako sérum
  • - šetrná péče o oční okolí
  • - výživa vlasů a vlasové pokožky – buď vetřít malé množství do konečků, nebo jako intenzivní vlasový zábal
  • - péče o pokožku celého těla
  • - péče o nehty a nehtovou kůžičku
  • - obohacení různých pleťových masek – například ho lze přidat do marockého či jiného jílu
  • - v kombinaci s éterickým olejem jako koupelový olej

 

U nás můžete zakoupit arganový olej od několika značek. Nejkvalitnější je arganový olej John Masters Organics, který má navíc velmi praktické balení s kapátkem. Produkci tohoto arganového oleje má na starosti ženská komunita v Maroku, která ho vyrábí v souladu s okolním ekosystémem. Část výtěžku z prodeje tohoto oleje navíc přispívá na budování škol a zdravotního systému v celé komunitě. Arganový olej je samozřejmě v bio kvalitě a lisovaný za studena, takže v něm zůstanou všechny prospěšné látky.

 

Další arganový olej v naší nabídce je od značky Primavera. Stejně jako olej od JMO je i tento v bio kvalitě a lisovaný za studena. Lahvička sice nemá uzávěr s kapátkem, ale její zelená barva zabraňuje pronikání UV paprsků, které by mohly olej znehodnotit. Jeho výhodou je nepochybně vysoká kvalita za poměrně nízkou cenu. Dále u nás najdete arganové oleje značky Bioargan, které máme k dostání hned v několika velikostech: 30ml, 50ml a 100ml. Kromě toho tato značka nabízí i gastronomický arganový olej, který se tradičně používá v marocké kuchyni. Při vnitřním užívání olej pomáhá snižovat cholesterol, podporuje funkci jater a snižuje tlak.

 

Používáte arganový olej celý rok, nebo po něm saháte jen v zimě? A jaký je váš nejoblíbenější? :)

 

Krásné babí léto přeje

 

Sára

 

 

 

 

 

 

Views – 1996

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages