Greenwave's Blog

Bojujte proti chřipce

Únor 1, 2016
Posted by Greenwave

Období chřipek a nachlazení je letos extrémně silné. Pravděpodobně je to tím, že zima není k bacilům dostatečně krutá, takže se jim v neustálém vlhku a nadprůměrných teplotách daří. A pak to odnášíme my. Jak co nejúčinněji posílit imunitní systém, aby si na vás žádná chřipka nepřišla?

 

1. Důležité je posílit imunitu natolik, aby se vám všechna nachlazení a nepříjemnosti vyhnuly obloukem. A k tomu nepotřebujete žádné drahé preparáty z lékárny, jelikož vám bohatě postačí pomoc z přírody. Neproniknutelný štít kolem vás vytvoří kyselá rakytníková šťáva, jejíž chuť sice není každému příjemná a zaručeně zkřiví nejeden obličej, ale věřte, že to za tu chvilku stojí. Stačí dvě až tři lžíce denně naředěné vodou, dávkování můžete ale zvýšit podle potřeby. Kombinovat ji můžete klidně i s trnkovým sirupem, který také posiluje organismus.

 

2. Kromě dostatečného množství vody pijte také různé bylinkové čaje. Velmi účinné jsou čaje s černým bezem, echinaceou, jitrocelem, lípou, šípkem či mateřídouškou. Silný zázvorový čaj s medem a citrónem je sázka na jistotu, ale jestli chcete být ještě jistější, přidejte do něj i trochu kurkumy. Nebo každý večer popíjejte zlaté mléko, o kterém si můžete přečíst zde. Popíjení čajů vás příjemně zahřeje a správně zvolené bylinky mohou předejít zhoršení zdravotního stavu, když už budete mít pocit, že na vás něco leze.

 

PVL_AT_PB_Wellness_Eukawohl

3. Velice prospěšné jsou i éterické oleje, které můžete využít nejen na čištění vzduchu, ale i na příjemné masáže. Vzduch vám dokonale pročistí ravintsara, ale stejně dobře poslouží i eukalyptus, který navíc uvolňuje dýchací cesty. Já nedám dopustit na balzám z řady Cold therapy od Primavery, kterým si během nachlazení masíruji hrudník a chodidla. Kromě eukalyptu obsahuje ještě olej z tymiánu, levandule a myrty. Díky důkladné masáži se léčivé látky z éterických olejů dostanou do krevního oběhu a z něj pak k místům, kde je potřeba posílit obranyschopnost. Masáž je navíc nesmírně uvolňující a člověk se po ní cítí vždy mnohem lépe.

 

A jak svou imunitu posilujete vy?

 

Mějte se krásně

 

Sára

Views – 1810

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages