Recept na kokosovou granolu
Pokud vám po Vánocích zbyly doma otevřené sáčky se zbytky oříšků, není nic jednoduššího než si připravit křupavou granolu na parádní zdravé snídaně.
Na přípravu granoly jsou vhodné snad všechny typy oříšků a semínek. Hodí se mandle, pekany i lískové oříšky. My máme doma rádi kokos, a naopak nemáme rádi spečené rozinky, takže si připravujeme granolu kokosovou, ale vy si do ní přidejte, co máte rádi. Seznam ingrediencí proto berte s rezervou. Granolu připravujte v množství, které spotřebujete maximálně do 14 dnů, protože čerstvá je nejlepší a nejvoňavější.
INGREDIENCE:
2 hrnky bio ovesných jemných vloček s klíčky (PRO BIO) – můžete použít i obyčejné
2-3 lžíce rozehřátého kokosového oleje TROPICAI
1/2 hrnku kokosového cukru TROPICAI
3/4 hrnku nasekaných bio mandlí (např. Countrylife)
1/4 nasekaných pekanových ořechů
1/2 hrnku kokosových chipsů TROPICAI
POSTUP:
Plech vyložte pečícím papírem a troubu vyhřejte na cca 150-160°C. Všechny suché ingredience kromě kokosových lupínků promíchejte v míse a na závěr přidejte kokosový olej, kterým se vločky a oříšky jemně obalí.
Vše rozprostřete na plech tak, aby vrstva neměla příliš tenké okraje, které by se připalovaly. Pečte asi 20 minut, občas promíchejte. Přidejte kokosové lupínky a pečte ještě asi 2-3 minuty.
Nakonec vše promíchejte a nechte vystydnout na plechu. Než ji uložíte do sklenice, nechte ji aspoň 2-3 hodiny zchladnout, aby dobře vyschla a nezvhla.
Křupavá granola chutná dobře s jogurtem i rostlinným mlékem.
Pokud recept vyzkoušíte, určitě se s námi podělte o své tipy
Krásný víkend přeje
Denisa
Views – 1839
Štítky:zdravé recepty