Greenwave's Blog

Podzimní příběh

Listopad 2, 2020
Posted by Greenwave

Karolína a Justin Svobodovi – ne, nejsme příbuzní (Svobodových je fakt hodně…), ale téměř jako bychom byli. Kamarádi jsme opravdu dlouho a Kája náš obchod podporuje od úplného začátku. Produkty z Greenwave používá celá čtyřčlenná rodinka, a proto jsou pro nás představiteli všech našich úžasných a pravidelných zákazníků.

 

Jsem opravdu ráda, že si udělali čas a že se nám podařilo nafotit pár krásných záběrů. Samozřejmě by to nešlo bez Markéty, která všechno připravila, a bez Marcely, která to v tom příšerně tmavém dni tak krásně vyfotila.

 

Je to příběh o dvou lidech, kteří se mají rádi, kupují dárky pro druhé, a také pro sebe navzájem. Pak si je doma zabalí a oslaví začátek Adventu. Snad vás pohladí na duši…

 

Káju jsme nalíčili trochu svátečněji než je zvyklá:

Podklad: Skin Equal 40 SAND od Mádara

Projasnění: Bronzer HONOLULU od Lily Lolo a trocha rozjasňovače KAITO od (M)ANASI7

Oči: Paletka Golden Hour Lily Lolo a řasenka SAPPHO

Rty doma: Bio Crayon na rty v odstínu DEEP PLUM Inika

Rty venku: rtěnka You Can Almost Eat me v odstínu ORIENTAL BAY PLUM od Antipodes

Nehty: Lak DETERMINATION od Kia Charlotta

 

Jako malý bonus tady mám krátký rozhovor s Kájou. O péči, o její práci a taky o vánočních dárcích:

Justyn Baptise

 


DENISA: Akorát jsem tak přemýšlela, jak je to asi dlouho, co se známe. Vychází mi to na 24 let, což ale není možný, protože tak starý přeci nejsme!

KAROLÍNA: Je to tak… Pamatuju si, že jsem tě poprvé viděla s Honzou na Vyšehradě v Akademii. (pozn. V Akademii Tábor, kde jsme ještě s mým bývalým manželem studovali).

 

IMG_0938 A

 

DENISA:  V Greenwave nakupujete snad úplně od začátku, což bude asi 12 let?

KAROLÍNA: Chodila jsem za tebou už do starého obchodu pro Dr. Hauschku. Už tenkrát jsi mi radila…

 

DENISA: Tak si říkám, že by všechny určitě zajímalo, co vlastně s Justinem děláte a kolik vám je let?

KAROLÍNA: Já jsem terapeutka a lektorka eurytmie. Je mi 45 let. Justin je vypravěč, herec a moderátor. Je mu 41 let. (Vyprávění je umění staré jako lidstvo samo. Kdo si chcete poslechnout staré příběhy, jukněte na akce www.story-telling.cz , nebo si poslechněte jeden z uložených příběhů na FB profilu Storytelling.cz – potěší dospělé i děti)

 

IMG_1090

 

DENISA: Možná by někoho mohlo zajímat, co je vlastně ta eurytmie?

KAROLÍNA: Eurytmie je terapie pohybem, která pomáhá v léčebném procesu u akutních či chronických onemocnění. Hojí traumata a harmonizuje procesy na fyzické i duševní rovině.

 

(Pozn. Eurytmie vychází z antroposofické filozofie Rudolfa Steinera. Na stránkách antroposof.cz se dočtete následující a mnohem více:

“Léčebná eurytmie je zaměřena na hlásky naší řeči. Samohlásky a souhlásky jsou převáděny do pohybů končetin nebo celého těla. Každá hláska (tzn. pohyb) je ve vzájemném vztahu k procesům, které probíhají v našem těle a působí na ně určitým způsobem. Podobně jako se naše vnitřní pochody projevují navenek (např. v mimice a gestech), působí naopak eurytmie zvenčí dovnitř.

Léčebná eurytmie vychází vstříc potřebě dnešního člověka aktivně se podílet na procesu uzdravování. Při této terapii totiž pacient vlastním tělesným pohybem přímo aktivuje své životní síly, aby se opět odpovídajícím způsobem začlenily do procesů v organismu. Léčebná eurytmie cíleně reguluje a harmonizuje procesy v těle, zasahuje až do funkce jednotlivých orgánů a orgánových systémů.

Jedinečný přínos léčebné eurytmie je v tom, že každé léčebně eurytmické gesto oslovuje zároveň myšlení, cítění a vůli pacienta, což působí blahodárným a harmonizujícím způsobem. Terapeutická cvičení podporují vědomé vnímání vlastní bytosti. První změny se dají prožít bezprostředně při cvičení.”)

 

IMG_1107 A

 

DENISA: Co všechno musí krásná žena jako ty dělat pro to, aby dobře vypadala?

KAROLÍNA: To je téměř nezodpověditelná otázka. Roli hraje tolik věcí, aby tě někdo vnímal jako krásnou… Hlavně se asi musíš cítit dobře v sobě.

Svůj podíl má i moje práce, eurytmie se podílí na obnově vitálních sil, což se projevuje i na kůži.

Jinak vyznávám holistickou cestu v péči o sebe, což znamená, že se snažím starat stejně o fyzickou schránku i duši. A taky mi Justin skoro denně říká, že se mu líbím. To je vlastně taky vzácné. :)

 

DENISA: Co teď zrovna používáš za přípravky?

KAROLÍNA: Nedám dopustit na Codex denní krém a exfoliační čistič. Moc jsem si oblíbila hydratační gel Baptise ( teď ho už používá i Justin) a od Antipodes mám i Oční krém Kiwi Seed Oil s vitaminem C. Na noc používám šípkový olej nebo různě střídám olejíčky od Primavery.

Na tělo hojně používáme tělová mléka a oleje od Weledy. Svátečně i oleje od Primavery nebo Dr. Hauschka. Třeba tělový olej od Dr. Hauschka Levandule-rašelina je přípravek, který často doporučuji dětským i dospělým klientům na dodání sil při únavě.

Taky mám ráda tyčinku Everon na rty (Weleda) a na vlasy všechno od John Masters.

Líčidla mám už vlastně taky jen od vás. A doma používáme ekodrogerii od Sonettu.

 

IMG_0963 A

 

DENISA:Kdyby sis mohla zvolit jen jeden přípravek, bez kterého se nedá žít, který by to byl?

KAROLÍNA: Už asi od 20 let mám pořád Weleda Skin food. Opravdu jsem nebyla snad ani den bez něj… To je můj univerzální krém do každého počasí. :)

 

IMG_1003 A

 

DENISA: Máš nějakou speciální techniku na to, jak si udržet pokožku obličeje v dobré kondici?

KAROLÍNA: Ne, jen se učím akceptovat své vrásky a užívat si výhod svého duševního zrání. :) A taky občas zajdu na kosmetiku. (Poznámka: Karolína navštěvuje kosmetické studio Kastanea, kde se pracuje s Primaverou Blanka Wernerová, občas si zajede i  k Janě Parusové do Studia Primavera – Poděbrady, ale vy můžete zajít i nebo k Ivě do vinohradského Bio Orbisu).

 

IMG_1026 A

 

DENISA: Je něco, co ti v přírodní kosmetice chybí?

KAROLÍNA: Voděodolnější řasenka.

 

IMG_1185 A

 

DENISA: Co bys koupila své nejlepší kamarádce u nás v obchodě?

KAROLÍNA:  Cokoliv. :) Různé éterické oleje, aroma lampu, oleje na tělo, Baptise od Antipodes…

 

IMG_1079 A

 

DENISA: A co by sis přála k Vánocům ty?

KAROLÍNA: Já?? Aby se ti dařilo, abys mohla nechat otevřený obchod v Praze, protože k tobě rádi chodíme! (pozn. Moc děkuju! Budu se snažit, abychom to ještě chvíli vydrželi!)

 

U tebe bych si přála aromadifuzér Simply Silent a jednou (zasněně) Primavera adventní kalendář. :) (pozn.: ten už je bohužel vyprodaný…)

Jinak náhrdelníček u Hanuše Lamra. :) )) Kdo by neznal krásné šperky od Hanuše Lamra – jukněte SEM.

 

IMG_1071 A

 

KAROLÍNA: A co by sis přála ty?

DENISA: Já bych si přála, abychom se na Vánoce mohli všichni potkat a dát si na Staromáku svařák!

 

IMG_1139 A

 

Tak teď už jen, aby se naše přání alespoň z části splnila… A vám taky! :)

Krásný podzim přeje

Denisa

 

IMG_1069 A

Views – 3195

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages