Greenwave's Blog

Jarní vůně a aromadifuzéry, které vám zpříjemní čas doma

Březen 31, 2021
Posted by Greenwave

Nic se sice nevyrovná vůni vzduchu po jarním dešti, nebo tomu, když si lehnete do trávy na alpské louce, kde to voní jako v krabičce čaje, ale německá  značka bio aromaterapie Primavera  má mnoho svěžích éterických olejů a 100% přírodních vonných směsí směsí, které vám zlepší náladu. A to i při práci na homeofficu!

jpg PV_Jun19_Konzentration_02_509_AdobeRGB_FullRes_16Bit (Groß)

 

JAKÉ AROMADIFUZÉRY JSOU NA TRHU

V obchodech i na e-shopech najdete nepřeberné množství aromadifuzérů.

Dražší, ale čím dál tím oblíbenějším řešením,  jsou elektrické aromadifuzéry. My prodáváme hned 3 tipy: sonické – s ultrazvukovým chipem a difúzí vodní mlhy, ventilační a zahřívací.  

 

SONICKÉ AROMADIFUZÉRY

Pro větší prostory jsou jednoznačě nejlepším řešením sonické aromadifuzéry. Pracují tak, že mikročip dělí vodu a molekuly éterického oleje na menší částice. Tak vzniká voňavá studená mlha. Jsou příjemné, když máte doma suchý vzduch, a také pomáhají vzduch jonizovat. Oceníte je při cvičení, i když jste nemocní. Mají však nevýhodu v tom, že jakoby rozbíjí vůni. Éterický olej bude v lahvičce vždy vonět lépe než z mlhového difuzéru. Nicméně i tak je jeho používání velmi příjemné a pozitivně ovlivňuje všechny smysly.

 

Na obrázku je náš nový přírůstek FEEL HAPPY. A ten doma používáme nejčastěji . Aromadifuzér Feel Happy zvlhčuje a aromatizuje vzduch zároveň. Využívá jonizačního čipu, který vytváří množství příjemné vodní mlhy. Ta provoní i velký prostor. Aroma difuzér je tichý, ale příjemně v něm žbluňká voda. Aromadifuzéry mají oproti aromalampě mnoho výhod:

  • Jsou bezpečnější, a to především v dětských pokojích a ložnicích
  • Nemusíte spalovat svíčky a tím dýchat splodiny z parafínu
  • Zvlhčují a jonizují vzduch, což oceníte zejména v době nemoci
  • Nemusí se složitě čistit
  • Nepřepalují éterický olej

 

Jak si vybrat éterický olej do sonického aromadifuzéru?

Olej musí pocházet z parní destilace. Používejte kvalitní éterické oleje od ověřených firem nbo nejlépe přímo 100% přírodní nebo BIO éterické oleje od Primavera.

Oleje můžete koupit jednodruhové nebo již namíchané. Hodí se citrusy, květiny, byliny. Do sonického difuzéru nikdy nepoužívejte těžké éterické oleje, jako je Vanilka, Benzoe, Vetiver, Santal, Kadidlo, nebo Tonka. Mohla by vás bolet hlava, a taky byste mohli zničit jemný mikročip, který vytváří studenou vodní mlhu

 

Naše TIPY:

Vonná směs éterických olejů JOYFUL JOURNEY  - voní citrónově bylinkově, protože obsahuje Lemongrass, Grepfruit a Jedli Douglasovu. Ten mám neustále v autě, protože neuvěřitelně pomáhá proti únavě.

 

GOOD MOOD  směs Limety, Grapefruitu a Geránia. Ten máme doma, nádherně voní v difuzéru i v lampě. Sladce ovocně s trochou růže v ocasu vůně. Vše se krásně mísí, vůbec nepoznáte, kde končí citrusy a začínají květy…

 

Při práci máme rádi CONCENTRATION s Grepfruitem a Šalvějí nebo CLEAN AIRsměs Myrty, Marocké máty a Lemongrass. Voní čerstvě, a díky mátě odstraňuje nepříjemné pachy, třeba z kuchyně. Dokonalou synergii oceníte i v Airspreji, který můžete použít kdykoliv potřebujete vylepšit vzduch kolem sebe, ať už v práci nebo doma. Zejména ho oceníte ve chvíli, kdy vám na dveře zaklepe nečekaná návštěva :)

 

Pokud nemůžete dobře spát, vyzkoušejte před spaním naši směs RELAXED nebo SLEEP COMFORT, která kombinuje  účinky Levandule a Neroli. Ovečky už počítat nebudete a aromadifuzér se po ukončení programu sám vypnne.

 

Samozřejmě můžete použít  i jednotlivé čisté éterické oleje. A také si je můžete sami namíchat.noduchá práce bude citrusy: Pomerančem, Citrónem, Mandarinkou, Grapefruitem, nebo s již zmíněnou citrónovou trávou – Lemongrass. Míchat je můžete s Mátou, jehličnany, nebo květinovými nótami. Nemíchejte pro začátek víc, než 2 -3 oleje. Raději si vytvořenou směs první vyzkoušejte na papírek, a po té teprve použijte. Uvidíte, že je to zábava, která rozvíjí a zlepšuje čich. Klidně zapojte i větší děti. Jak vidíte, u nás zepaojil i pes, směs Happy Mind totálně miluje :)

 

PVL_DIY_Stills_Wohlbefinden_03-2020-5148 - kopie

 

Všechny vonné kompozice namíchané z nejlepších éterických olejů nabízí Primavera i ve formě Pokojových sprejů, které můžete nastříkat přímo na polštáře a provonět si tak pelíšek na dlouhé hodiny.

 

ELEKTRICKĚ AROMAKAMENY

Pokud máte citlivý nosík, a také si rádi užíváte dokonalé vůně. Vyzkoušejte elektrický aromakámen SIMPLY SILENT.

Je naprosto tichý a pro uvolňování vůně používá pouze teplotu, a to do 49°C. Je to dokonalé a vůně se nemění! Mandarinková eo. z něj voní jako čerstvě oloupaná mandarinka :) Sice nestačí na velké prostory, ale v ložnici nebo napracovním stole vám bude dělat obrovskou radost !

Je krásně podsvícený a k provonění místnosti stačí asi 3-5 kapek eo, nepotřebujete žádnou vodu. Je zcela bezpečný a hodí se do dětských pokojů.

 

PV_Jun19_Lebensfreude_Sofa_2586_AdobeRGB_FullRes_16Bit (Groß)

 

VENTILAČNÍ DIFUZÉRY

Ty využívají pouze ventilaci vzduchu. Jsou malinké a tiché a často se připojují jen přes USB. K jejich používání nepotřebujete vodu, a tak je využijete na cestách i v nemocnici.

 

Všude tam, kde nemůžete použít aroma difuzér ani lampu, používám různé aroma kameny. Olej se z nich odpařuje pomalu a klidně i celý den. Nejvíc voní, když ho položíte na topení, ale já ho mám třeba na WC a ve skříni. Super využití najde i v šatně nebo v botníku (tam klidně přitvrďte a kápněte Cedr nebo jinou dřevinu, případně namíchejte Cedr s Pomerančem). Olej prostě jen občas přikápnete, a to je vše.

PVL_DIY_Stills_Wohlbefinden_03-2020-5303 - kopie

 

 

Jak to máte s jarními vůněmi? Máte nějakou oblíbenou?

Hezké jaro plné vůní a slunce

 

přeje

Denisa a celý tým e-shopu GREENWAVE

Všechny Aromadifuzéry (1)Všechny Aromadifuzéry

Views – 5687

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages