Jahodovo-banánové smoothie s kokosovým krémem
Vášeň pro domácí Smoothie jsem v sobě objevila teprve nedávno. Vlastně se to stalo tak, že jsem hledala uplatnění pro náš nový Kokosový krém od TROPICAI. Kokosový olej používám v kuchyni na smažení, sladké pečení i grilování, ale pořád jsem nemohla přijít na to, jak zužitkovat tuhle věc…
Pro ty co nevědí: Kokosový krém je hutná krémovitá pasta, vyrobená pomletím čerstvé kokosové dužiny. Má nasládlou chuť kokosu a obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, kromě kyseliny laurové a kaprylové (která je obsažena v kokosovém oleji), je to především velké množství vlákniny. Chutí připomíná kokosovou zmrzlinu. Je nepasterizovaná a musíte ji spotřebovat do 3 dnů – což je někdy problém…
A proto jsem si začala k snídani (a někdy i k svačině) dělat smoothie. Nejlepší na tom je, že nepotřebujete žádný drahý odšťavňovač, stačí ovoce a k němu ponorný mixér. Ani kousek ovoce nepřijde nazmar, protože vše rozmixujete!
Zkouším všechny možné variace. Ke kokosovému krému a ovoci, přidávám do mixéru třeba i ovesné vločky a nebo lněné semínko. Moje asi nejoblíbenější kombinace obsahuje mango, banán, anasový juice a kokosový krém – chutná jako Pina Colada
Právě vrcholí sezóna jahod, takže dnes přidávám jednoduchý recept na Jahodovo-banánové smoothie s kokosovým krémem.
Ingredience na 2 porce:
1 banán
asi 12 zralých jahod
4 lžičky kokosového krémuTROPICAI
2 dcl pomerančového nebo 2 dcl vody a trochu citrónové šťávy
Vše dobře rozmixujte a ihned servírujte s mátou, jahodou, ledem, nebo jak chcete…
Views – 1605