Greenwave's Blog

Bambucké máslo: Univerzální pomocník

Únor 3, 2016
Posted by Greenwave

Mezi mé nejoblíbenější produkty patří ty, které mohu využít na téměř  100+1 způsobů. A bambucké máslo patří mezi ně. Na co všechno se vám tenhle zázrak z Afriky může hodit?

 

Nebudu vás zahlcovat 100+1 způsoby, jak bambucké máslo využít, ale napíšu vám alespoň ty nejpraktičtější :-)

 

1. Péče o pokožku v zimě

Bambucké máslo se vám osvědčí v chladných zimních dnech nebo při pořádné lyžovačce. Můžete použít váš běžný denní krém, jen přes něj jemně vklepejte tenkou vrstvu bambuckého másla. Vaše pokožka bude chráněna před zimou a neobjeví se žádné podráždění ani suchá místečka. Skvěle poslouží i citlivým dětským tvářičkám. Použít ho můžete samozřejmě na pokožku celého těla, ale obličej je v zimě nejvíc vystavován nepříznivému počasí.

 

2. Péče o pokožku v létě

Bambucké máslo využijete celoročně, jelikož má skvělé hojivé účinky a hodí se i na sluncem podrážděnou pleť. Má i nízký UV filtr, přibližně SPF 4, takže pokud nemáte příliš citlivou pleť, může se vám osvědčit i jako mírná ochrana proti slunečním paprskům. Během horkého léta nebo na dovolené ale raději sáhněte po vyšší ochraně a bambucké máslo používejte jako přípravek po opalování pro regeneraci pokožky.

 

3. Úleva pro ekzematiky

Díky obsahu nenasycených mastných kyselin a celé řadě vitaminů, zejména vitaminu E, působí bambucké máslo blahodárně i na pokožku ekzematiků. Některé typy ekzémů dokonce velice účinně zmírňuje a hojí. Hodí se i na ošetření opruzenin a na všechna drobná poranění kůže, štípance či spáleniny.

 

beurre_de_karite_

 

4. Výroba pleťových masek a jiných zázraků

Bambucké máslo je nejlepší ingredience pro výrobu pleťových masek. Jako základ vám poslouží pro masku na suchou, cilitvou, zralou ale i mastnou a smíšenou pleť. Bambucké máslo pokojové teploty se dá vyšlehat do krásně jemné a nadýchané konzistence a pak už stačí přidat jen další ingredience. Růžovou vodu pro suchou pleť, trochu marockého jílu a kapku tea tree oleje pro mastnou pleť, můžete ho rozmíchat i s jakýmkoliv rostlinným olejem, díky čemuž bude maska ještě nadýchanější. Fantazii se meze nekladou. Kromě pleťových masek můžete z bambuckého másla vyrobit i celou řadu tělových krémů, balzámů na rty, výživných krémů na nohy. Stačí ho jen pořádně vyšlehat a přidat pár dalších ingrediencí. Pro výživný tělový balzám vám postačí tři ingredience: bambucké máslo, mandlový olej a kapka růžového éterického oleje. Množství oleje je individuální – čím více ho přidáte, tím řidší konzistenci bude výsledný balzám mít.

 

5. Důkladná výživa vlasů

Pokud máte suché vlasy, které čas od času potřebují pořádnou vzpruhu, není nic lepšího než výživný vlasový zábal z bambuckého másla. Máslo je samo o sobě poměrně hodně hutné a špatně se dostává do celé délky vlasů. Proto je lepší smíchat ho například s trochou mandlového oleje a kapkou éterického oleje podle vaší nálady. Masku nechte působit klidně přes noc a druhý den ji důkladně vymyjte. Zejména v létě vám bude vaše hříva za takovou vzpruhu vděčná.

 

6. Nevšední ingredience v kuchyni

Kvalitní bambucké máslo můžete využít i v kuchyni. Nejvíce se využívá například při výrobě čokolády, protože dobře tuhne a drží tvar. Vegani jím mohou při pečení snadno nahradit klasické máslo.

 

A na co všechno používáte bambucké máslo vy?

 

Mějte se krásně

 

Sára

 

 

Views – 2487

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages