Greenwave's Blog

Havlíkův přírodní zázrak versus Růžová maska Dr.Hauschka

Říjen 15, 2014
Posted by Greenwave

ívám v oblibě malé tubičky s kosmetickými zázraky. Mám je různě poschovávané v kabelkách, cestovních taštičkách i ve skleničkách na zubní kartáčky. Však to znáte: ráno se probudíte a ouvej, málo spánku = kruhy pod očima, unavená a šedivá pleť…Potřebujete vzpruhu a to hned!

Takže když se mi do ruky dostala malá tubička s názvem „Havlíkův přírodní zázrak“, doufala jsem, že je to něco, co se mi bude hodit. A jak to dopadlo? Pro zajímavost si dovolím srovnání s mojí oblíbenou Růžovou maskou Dr.Hauschka, kterou za malý přírodní zázrak považuji.

Havlíkův přírodní zázrak, Dr.Hauschka růžová maska - oboje zakoupíte v Greenwave

Havlíkův přírodní zázrak, Dr.Hauschka růžová maska – oboje zakoupíte v Greenwave

Růžová Maska 5ml
cena: 159,- Kč               Výrobce: WALA Německo

Textura: lehká nemastná růžová, ale přesto vydatná, do několika málo minut se plně vstřebává do pokožky. Vyniká nádhernou vůní Růží.

Použití a Účinky: tuhle masku využijete kdykoliv potřebujete vaši pleť  rychle hydratovat, osvěžit a vypnout. Stačí ji aplikovat na 10 minut a po té odstranit vlhkým teplým ručníčkem. Účinky jsou viditelné okamžitě. Pozitivní je i fakt, že tenhle malý vzorek vystačí na 3-4 oživovací dávky. Oční okolí ani ústa nemusíte vynechávat. V případě dlouhodobé dehydratace lze používat jako denní krém.

Ingredience: Voda,  Avokádový olej,  Růžová voda,  Glycerín,  Alkohol,  Ibišek lékařský,  Včelí vosk ,  Růže galská, Mandlový olej,  Olivový olej,  Hektorit,  Jojobový olej, Mangové máslo, Glycerol-steareat , Kyselina stearová, Lecitin,  Růžový vosk,  Maceška trojbarevná,  Růže damašská, Éterické oleje, Mořská řasa (Chondrus crispus)  a další složky

Havlík 2Havlíkův přírodní zázrak 10 ml
cena: 199,- Kč        Výrobce: Havlíkova přírodní APATYKA ČR

Textura: připomíná spíše oranžovou mast, přesto není nijak hutná, ale spíše olejovitá s vydatným a krásně čistým oříškovým aroma. Zanechává voskový film, ale přesto se během cca 10 minut skoro vstřebá.

Použití a Účinky: Na obalu se píše „všestranná mast“, a to tento produkt dozajista splňuje. Vyzkoušela jsem ho jako balzám na rty a kolem očí – do vlhké pokožky se vcelku vstřebá, a díky Rakytníku bude jistě chránit i před nežádoucími pigmentacemi, mě osobně vyhovuje, i to, že není parfémovaný. Trochu mě naopak zklamalo, že když ho aplikujete na rty, cítíte v textuře jemný prášek – asi to bude ta Mateří kašička.

Moc příjemné je s touhle mastičkou odličování. Potřebujete asi cca 1 cm. Rozehřeejte v rukách a aplikujete krouživým pohybem, nakonec odstraníte vlhkým hodně teplým ručníkem. Pleť vypadá zářivě a zdravě, a určitě není suchá.

Stoprocentně se bude hodit i na záděrky a oděrky všeho druhu, a to především díky aseptickým vlastnostem Propolisu.

Nicméně pozor, pokud máte alergii na včelí produkty, rozhodně nepoužívejte !!!

Ingredience: Makadamiový olej, Makový olej, Včelí vosk, Rakytník, Med, Mateří kašička, Propolis

Havlík 3RESUME
Havlíkův přírodní zázrak, není sice žádný převratný zázrak, ale je sympatický. Je vyrobený v Česku. Má hezký lékárenský obal, skvělý podrobný leták a průhledné 100% přírodní složení. Trochu bych vytkla výrobci, že uvádí na obalu, že suroviny pro výrobu pochází z Podblanicka, a už neuvádí které. Makadamiové ořechy  to asi nebudou…Bohužel ani bio ingredience nejsou označeny, tak jak je u zahraničních výrobců zvykem. Ale to je detail.

Tahle mastička se bude hodit nejen mě, ale i všem ostatním sušinkám, minimálně pro příjemně vláčný pocit okolo očí i rtů. Obvzlášť  teď v tomhle sychravém počasí :)

S Růžovou maskou se nedá srovnávat, zatímco ona maska do hloubky hydratuje, tato mastička bude pleť chránit zvenku. A víte co? Paradoxně se mi nejvíc líbilo, když jsem je po focení na rukou smíchala oba vzorky. Stal se z nich dokonalý balzám na moje věčně suché ruce. Ještě několik hodin byly hebké a hydratované. Ale to už je jiný příběh.

Co vy a místní značky? Máte v ně důvěru? Vyzkoušíte Havlíkův zázrak?
Vaše D.

Views – 7756

4 thoughts on “Havlíkův přírodní zázrak versus Růžová maska Dr.Hauschka

  • Lucie Filipovská napsal:

    Dobrý den Zázrak používam jako masku na plet i po pařbe…Na plet nanesu zázrak a ručník ponořím do teplé vody a nanesu na plet na cca:2 min doporučuji ráno mám plet jak miminko :)

  • Lady eS napsal:

    Ten Havlíkův přírodní zázrak bych chtěla zkusit. Možná by mi pomohl vyřešit můj problém se suchou pletí a možná i dermatitidou.

  • Uz od puberty mne trapily ekzemy a navyse i sucha plet a pupinky. Proste takova pekelna kombinace… V lekrani mi doporucila slecna tuhle zazracnou masticku a musim rict je uz chapu jeji nazev :) Problemy s pleti zazracne zmizely uz behem jednoho tydne a ekzmy se mi krasne zahojily. Urcite doporucju :)

  • Alena Jarauschova napsal:

    …..Hpz je nesrovnatelny s čímkoliv…doufám ze vyhraje na cele care v mezinárodní soutěži v USA,hodnotit se bude 92tisic produktu z celeho sveta,nás zázrak je nominován v prví trojici!! HPA to moc přejí a moje osobní zkušenosti s jejich kosmetiku??po 2 měsících se mi zcela změnila pleť tak,ze me moji přátele podezírají z plastické operace:-) je to prosté zázrak:-)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages