Greenwave's Blog

Inspirace pro ekologickou koupelnu

Březen 20, 2016
Posted by Greenwave

Plastové žínky a mýdla plná chemie už dávno nefrčí! Přinášíme vám pár tipů, jak můžete vaši koupelnu proměnit v přírodní oázu :) .

 

1. Místo plastové žínky houby z přírodních materiálů

Pokud jste zvyklí drhnout se každý den houbou na mytí, měli byste si vybrat opravdu kvalitní. Houby z umělých materiálů jsou totiž pro pokožku příliš hrubé a mohou narušit její přirozenou obrannou schopnost. Houby jsou často z plastu a třením pak na kůži vznikají drobné oděrky, které sice nejsou pouhým okem viditelné, ale zdraví pokožky opravdu neprospívají. Ideální varianta pro zdravě vypadající pokožku je mořská houba. Ta je mnohem jemnější a navíc obsahuje spoustu mořských minerálů, které prospívají i citlivé a podrážděné pleti. Navíc se houba po vyhození rozloží a nezatěžuje životní prostředí. Malé kosmetické houbičky můžete používat i na čištění obličeje, čímž snížíte spotřebu vatových tamponů a hodně ušetříte.

2. Mýdla bez palmového oleje

Bylo těžké najít na českém trhu mýdla, která by neobsahovala palmový olej. Ten jsme před nedávnem vyřadili ze sortimentu kvůli jeho negativním dopadům na životní prostředí. Nakonec jsme museli zamířit na anglický trh, kde jsme objevili krásná mýdla All Natural Soap. V koupelně vypadají naprosto parádně a navíc jsou vyrobena jen z olivového a kokosového oleje a bambuckého másla. Myjí velice šetrně a vytváří heboučkou pěnu, která příliš nevysušuje. Mýdlo s vysokým obsahem bambuckého másla se hodí i na holení, jelikož pěna z něj je opravdu hustá. Navíc jsou mýdla All Natural Soap ideální na cesty – můžete je totiž použít na mytí celého těla, ale některé druhy i na mytí vlasů a obličeje. Naším jarním favoritem je detoxikační mýdlo s obsahem mořských řas, které projasňuje pokožku a dodává jí spoustu živin!

 

mydlo morske rasy

 

3. Udržujte koupelnu čistou – bez chemie

Koupelna musí neustále zářit čistotou, to ale neznamená, že jedinou možnou čistotu vám zaručí přípravky na bázi chlóru a jiných agresivních čistidel. V dnešní době již velice snadno najdete šetrnou alternativu ke každému čistícímu přípravku. Moje koupelna se již několik let neobejde bez Desinfekčního prostředku, Tekutého písku a univerzálního Čističe na koupelny od značky Sonett. Na vodní kámen velice dobře účinkuje Odstraňovač vodního kamene Ecover. Když mám ale extra ekologickou náladu, vystačím si i s citronovou šťávou, octem, sodou a solí. Díky těmto prostředkům si pak v koupelně nepřipadám jako na veřejném koupališti, neslzí mi oči a obejdu se i bez rukavic. A žiji s vědomím, že příroda kvůli mé potřebě po čisté koupelně netrpí, jelikož jsou všechny zmíněné čističe 100% odbouratelné.

 

A jaké tipy pro čistou a ekologickou koupelnu máte vy? :)

 

Mějte se krásně!

 

Sára

Views – 1619

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages