Greenwave's Blog

Jak regenerovat pleť po létě?

Říjen 19, 2016
Posted by Greenwave

Léto už je definitivně z námi, dokonce i to babí, a naše pokožka začíná pomalu blednout. A jelikož slunečních paprsků značně ubývá a dny jsou stále chladnější, je správná chvíle pleť pořádně vzpružit, aby byla v zimě co nejodolnější.

 

Slunce nám sice dodává nekonečné moře energie a opálená pokožka působí zdravým dojmem, přesto se ale po létě často potýkáme s tím, že je hodně vysušená a objevují se vrásky, v některých případech i pigmentové skvrny. A právě suchost pokožky nejvíce pociťujeme v těchto chladných dnech. Krémy, které jsme používali celé léto, nám už nestačí, pokožka je napjatá, objevují se šupinky a někdy i nepříjemné začervenání a svědění. Pokud se potýkáte s takovými problémy, jen jeden přípravek vám bohužel stačit nebude. Právě podzim je ideální dobou pro různá séra a pleťové kúry – tyto přípravky nemusíte nutně používat celoročně, ale pokožka je ocení zejména v době, kdy vyžaduje něco navíc. Jaké typy přípravků jí tedy můžete dopřát?

 

Hydratační séra

Sérum působí jinak než běžný pleťový přípravek. Jednak ho stačí jen pár kapek, má jinou konzistenci, takže se velice rychle vstřebává, snadno se ale dostane do hlubších vrstev pokožky a dalšímu přípravku pak umožní dělat ještě větší divy. Séra navíc obsahují vyšší koncentraci účinných látek, takže je jejich efekt mnohem rychlejší. Po létě bývá pokožka hodně vysušená, proto je důležité vybrat si takové sérum, které jí pomůže dobře hospodařit s vodou. Jednoznačně nejoblíbenější produkt je Hydrogel od Alvy. Je vhodný i pro citlivou pokožku, takže vyhovuje naprosto každému. Pokožku velice rychle zjemňuje a zbavuje ji nepříjemného pnutí a šupinek. Nejlépe působí v kombinaci s 24 hodinovým hydratačním krémem ze stejné řady, ale samozřejmě ho můžete použít pod jakýkoliv přípravek, který zrovna používáte.

 

Hydrogel a 24 hodinový hydratační krém Alva

Hydrogel a 24 hodinový hydratační krém Alva

 

Další výbornou záležitostí je SOS sérum Mádara, které díky obsahu odolných severských bylinek a bobulek výrazně posiluje ochrannou vrstvu pokožky a důkladně ji hydratuje. Na rozdíl od Hydrogelu má spíše krémovou konzistenci, ale i přesto se dobře vstřebává a na pokožce zanechává jemný ochranný film.

 

Olejové směsi

Další možností pro suchou a unavenou pokožku jsou posilující olejové směsi, které můžete použít stejně jako sérum nebo je můžete vmíchat do krému. Výhodou olejových směsí je to, že obsahují více účinných látek, tedy kvalitních rostlinných olejů a posilujících extraktů. A u suché pleti platí, že čím více, tím lépe. Z posilujících olejových směsí skvěle účinkuje například Antistres olej Alva, ve kterém najdete olej arganový, rakytníkový, mandlový a meruňkový, tedy ideální kombinaci pro suchou a citlivou pokožku. Směs jojobového, mandlového a meruňkového oleje najdete v Multifunkčním oleji Neroli Cassis, který navrch obsahuje ještě antioxidační olej ze semínek černého rybízu a povzbuzující směs éterických olejů. Nezapomeňte ale na to, že ať už oleje používáte samostatně nebo jako podklad, vždy je musíte aplikovat do vlhké pokožky.

 

 

Antistres olej Alva a Multifunkční olej Primavera

Antistres olej Alva a Multifunkční olej Primavera

 

Výživné masky

Masky vám udělají velice dobrou službu, pokud potřebujete od přípravku co nejrychlejší účinky. Mně samotné se jen u masek stává, že po jejich smytí vypadá pokožka opravdu jak vyměněná. Na podzim máme nejlepší zkušenosti s maskami Dr.Hauschka. Naprosto nenahraditelná je již po mnoho let Revital maska – žádný přípravek neúčinkuje tak rychle a efektivně. Je vhodná pro všechny typy pleti, a pokud máte pleť velmi suchou, uvidíte, že ji doslova vcucne. Můžete ji nechat působit klidně i půl hodinky. A zapomenout nesmíme ani na oblíbenou Růžovou masku, která pleť také rychle zjemňuje a hydratuje. V krizových situacích ji můžete v malém množství použít i místo krému.

 

A jak pečujete o svou pokožku po létě vy? Máte nějaké osvědčené rady a tipy? :-)

Krásný podzim přeje

Sára

Views – 1820

Štítky:, , , , , , ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages