Greenwave's Blog

Balíme na dovolenou: bez čeho se neobejdete

Červen 19, 2017
Posted by Greenwave

Prázdniny jsou za rohem a to pro mnohé z nás znamená, že se blíží čas zasloužené letní dovolené. Jaké přípravky by neměly chybět ve vaší výbavě, abyste si dovolenou užili plnými doušky? Přípravky na opalování jsou naprostá nutnost – u nás teď nejvíc frčí Wooden Spoon Opalovací krém SPF 30, ale bez čeho dalšího se neobejdete?

 

KVALITNÍ OPALOVACÍ KRÉM

Asi není potřeba příliš zdůrazňovat, že kvalitní opalovací krém je v létě prostě must have. Sluneční paprsky nás sice na kůži příjemně hřejí a když to se sluněním nepřeháníme, vytvoří krásně zlatou barvu. Ale stačí málo, zejména v poledne, a kůže se nepříjemně spálí. I v mírném podnebném pásmu naší republiky, kde léto není tak intenzivní, je potřeba se důkladně mazat, i když jdete ven jen na chvíli. Bohatě vám bude stačit krém s SPF 30, například Wooden Spoon Opalovací krém SPF 30 nebo Acorelle sprej SPF 30. Oba mají příjemnou konzistenci a velice dobře se rozmazávají. Pro děti a osoby s pokožkou náchylnou ke spálení doporučuji spíše krémy s SPF 50. Ty už vám sice na pokožce mohou zanechat lehký bílý film, ale žádné spálení vám rozhodně nehrozí. Wooden Spoon opalovací krém, ať už SPF 30 nebo 50, doporučujeme zejména pro malé děti a pro osoby s citlivou pokožkou.

 

Přírodní opalovací krémy mají tu výhodu, že neobsahují žádné chemické filtry, které mohou pokožce spíše uškodit, zejména když přijdou do kontaktu s UV zářením. Všechny opalovací krémy v naší nabídce obsahují jej filtry fyzikální, které vytvoří na pokožce ochrannou vrstvu a efektivně odráží sluneční paprsky. Nejpoužívanější filtr je pak oxid zinečnatý, v produktech Acorelle najdete oxid titaničitý. Oba jsou naprosto bezpečné, protože nejsou NANO, takže neproniknou do pokožky.

 

Abychom zabránili předčasnému stárnutí pokožky a pigmentovým skvrnám, je důležité používat i denní přípravek s ochranným faktorem. Velkou radost nám udělalo, že letos takový denní tónovaný krém představila společnost Acorelle. Na výběr jsou dva odstíny: Gold SPF 30 a Light SPF 50 – Gold je určený spíše pro tmavší typy pleti, které se snadno opalují, Light potom pro světlé typy, kterým sluneční paprsky příliš nesvědčí. Krémy jsou poměrně hutné, ale dobře se vstřebávají, pokožku krásně sjednocují a díky obsahu pečujících látek ji i chrání a vyživují.

 

A pokud chcete, aby vaše pokožka měla krásně opálenou barvu i bez opalování, nebo chcete opálení udržet co nejdéle, zkuste samoopalovací přípravky Eco by Sonya. Ať už si vyberete Samoopalovací pěnu nebo jeden z krémů, máte jistotu, že bude mít vaše pokožka přirozenou barvu bez fleků a map. Kosmetiku Eco by Sonya testujeme už od minulého roku a všechny se shodneme na tom, že lepší samoopalovací kosmetika prostě neexistuje! :-)

 

Dívka léto

 

REPELENT

S tím, jak roste teplota, roste i výskyt otravného poletujícího hmyzu a klíšťat. Takoví komáři, otravní kloši jelení, ovádi a klíšťata umí léto pěkně znepříjemnit. Bez funkčního repelentu se tak opravdu neobejdeme, zejména při zahradním grilování či procházkách kolem vody. My máme v nabídce několik přírodních repelentů, které neobsahují žádné škodlivé chemikálie, ale hmyz odpuzují velice efektivně. Velice silný je nový repelent Pranarom, který je určený pouze na oblečení a textilie, nikoliv na pokožku. Díky kombinaci éterických olejů z eukalyptu, citronely, tea tree, levandule a lemongrasu skvěle účinkuje proti komárům a jinému poletavému hmyzu, ale vzhledem k složení si myslím, že by měl odpuzovat i klíšťata. Výhodou tohoto spreje je to, že ho můžete použít i na záclony nebo na zahradní nábytek, takže si ho určitě nezapomeňte přibalit na letní dovolenou k vodě. Zajistí vám klidný spánek bez bzučení :-)

 

PRAKTICKÁ MINI BALENÍ

Malá cestovní balení uplatníme hlavně v létě, kdy všichni cestujeme mnohem více než v zimních měsících. Šetří nám místo v tašce, takže si domů můžeme přivézt více suvenýrů :-) . Mně na žádné dovolené nechybí cestovní velikost šamponu a kondicionéru John Masters Organics a také praktická Cestovní sada pleťové kosmetiky od Primavery. Lahvičky mi většinou vystačí na 14 dnů. Skvělá je také Cestovní sada John Masters, ve které najdete šampon, kondicioner, sprchový gel a tělové mléko. Výborné je i mini balení deodorantu Salt of the Earth ve spreji, bez kterého se na cestách také neobejdu. A v cestovní tašce nesmí chybět ani praktický desinfekční sprej Dr.Bronners s jemnou levandulovou vůní.

 

A bez čeho si léto nedokážete představit vy? Podělte se s námi o své tipy :-)

Krásný květen přeje

Sára

Views – 1932

Štítky:, , , ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages