Greenwave's Blog

Nebojte se stárnutí

Květen 19, 2017
Posted by Greenwave

Bojíte se stárnutí? A věděli jste, že přírodní kosmetika ho může zpomalit? Nečtěte, pokud vám není alespoň 35, nebo budete mít depku :) . Anebo čtěte, alespoň se dozvíte informace, které v budoucnu budete moci zužitkovat.

 

Mojí dceři bylo minulý týden 18. Krásné na tom je, že podle mojí gynekoložky vůbec stará nejsem a prý mám ještě čas i na miminko. No jasně, je to v pohodě, vždyť holky kolem (a to je jim už mnohdy přes 40) mají malé děti nebo jsou zrovna v tom. Jenže pak přijde ráno, pohled do zrcadla, a už si zas tak mladá nepřipadám. Je mi jasné, že stárnutí ani biologické hodiny zastavit nejde.

 

Naštěstí jsou tu stále pozitivní příklady žen, které stárnout umí. Jako třeba naše vizážistka Helenka :) . Kdo by nechtěl stárnout s takovou grácií a elegancí. Jen připomínám, že má 3 dospělé děti a žádný botox. I s přibývajícími vráskami září její tvář vitalitou, a předpokládám, že se za ní nejeden mladší muž otočí.

 

Tento příklad mě utvrzuje v pocitu, že určitě stárneme pomaleji než generace našich babiček a mnohem pomaleji než generace jejich matek. A to i přesto, že žijeme v mnohem znečištěnějším prostředí a údajně i větším stresu. Zatímco my si mezi čtyřicítkou a padesátkou stěžujeme na pigmentové skvrnky, rozšířené póry nebo naopak první vrásky, Božena Němcová svou asi padesátiletou babičku popsala takto:  “… měla bílé vlasy jako sníh, svraštělé ruce a čtyři zuby“.

 

Takže holky, jsme na tom prostě docela dobře, máme více informací, lepší výživu, jógu a máme také velký arzenál omlazujících přípravků. Přírodní péče navíc šetří pleť před působením volných radikálů a nenutí ji zápasit s odbouráváním chemických látek, takže budeme určitě stárnout pomaleji než naše konzervativní souputnice.

 

S přibývajícími léty svůj postup denní péče o pleť měnit nemusíte. Stačí, když se zaměříte na výběr intenzivnějších přípravků a občas zařadíte nějakou tu masku. A pokud máte extrémně suchou pokožku, vrstvěte. A jaké zázračné přípravky můžete zařadit do své každodenní péče o pleť?

 

SÉRA

Sérum je přípravek na bázi „gelu“ nebo emulze, který je nabitý antioxidanty, vitamíny a povzbuzujícími výtažky. Používá se ráno i večer ve velmi malém množství, a to do vlhké pleti, bezprostředně po čištění. Pokud použijete větší množství, může vám zežmolkovat. I v pozdějším věku se přihlíží k typu pokožky, ale některá séra jsou zcela univerzální.

 

MŮJ TIP: Já mám normální, spíše sušší pleť a osobně používám Revitalizační Sérum od Primavery (Z řady Růže Granátové jablko). Kombinuje aloe vera gel, výtažky z vrbové kúry, lékořice, semínek granátového jablka a růže s velkým podílem kyseliny hyaluronové. Primárně je určeno pro unavenou a zralou pokožku, ale osvědčilo se nám i pro mastnější typy žen. Je sice nekřesťansky drahé, ale vyplatí se. Také ho není potřeba používat celoročně, stačí si dát na jaře a na podzim ozdravnou kúru. Přípravek je v balení 30 ml a vydrží asi 2 měsíce. Po této době budete mít pokožku pevnější a jemnější.

 

neroli cassis serum primavera flora seum mylo

 

ALTERNATIVNÍ PŘÍPRAVKY: Hydratační Sérum Primavera Neroli Cassis, Noční sérum Dr.Hauschka, Alva Hydrogel, JMO Vitamin C Sérum – to nedoporučuji pro citlivou pokožku se sklonem k rozšířeným žilkám.

 

OLEJOVÉ KAPSLE A AMPULE

Obsahují nejcennější typy olejů – ze semínek brutnáku, šípku, brusinek, granátového jablka, rakytníku a podobě. Tyto oleje perfektně vyživují pokožku a zásobují ji vitamíny. Díky svému balení neoxidují, a proto působí velmi intenzivně.

 

Používejte je kdykoliv cítíte, že je pleť v nepořádku nebo třeba i denně. Já je nejraději používám místo nočního krému. Olej si naliji z ampule do ruky a vklepu do vlhkého séra. Pokud sérum nepoužíváte, zvlhčete obličej před nanesením hydrolátem.

 

MŮJ TIP: Růžová 7- denní kúra Weleda mě vždycky potěší. Balení není vhodné na cesty, zato obsah ampule je větší než v kapsli u Primavery a nádherně voní po plané růži. Vystačí i na krk a dekolt. Před létem si vždy dělám kúru s Tónovacími kapslemi Primavera Neroli Cassis. Obsahují rakytníkový olej, který pleť lehce tónuje do bronzova a chrání před vznikem pigmentací. Tyto kapsle jsou z rostlinné želatiny, takže jsou ekologické a vhodné i pro vegany.

 

ALTERNATIVNÍ PŘÍPRAVKY: Hydratační kapsle Neroli Cassis, Revitalizační kapsle s Růží a Granátovým jablkem – oboje Primavera. Hraběnčino sérum Havlíkova Apotéka, Mylo Sérum Flóra, Wooden Spoon Slaměnkové sérum.

 

MASKY

Sebelepší make-up nezakryje šupinky, suchost a únavu. Nestačí hodně pít, někdy to chce víc. Masky jsou skvělá věc, dají vám pleť do kupy během několika minut. Nanesete a pokožka už si sama vezme, co potřebuje. Regeneračních masek je u nás stále málo. Ty nejlepší jsou podle mě od Dr.Hauschky.

 

revital maska primavera růžová maska dr.hauschka

 

MŮJ TIP: Růžová maska Dr.Hauschka – zpevňuje, intenzivně hydratuje, to jen vidíte, jak ji pokožka vypije. Většinou ani není co odstraňovat. Je prostě božská a miluju ji už asi 15 let. V poslední době jsem si hodně oblíbila i Revitalizační masku od Primavery. Je úžasná v tom, že kombinuje čištění s hydratací. Díky kombinaci bílého jílu, avokádového oleje, bambuckého másla, oleje ze semínek granátových jablíček a extraktu z vrbové kúry pleť po použití prokoukne a doslova září.

 

DALŠÍ ALTERNATIVA: S.O.S Hydratační maska Mádara, Krémová maska Dr.Hauschka (pro extrémě suchou pleť), Havlíkova Apotéka Královská snídaně.

 

Tak to je asi všechno. Malá rada na závěr: nezapomeňte, že slunce a cestování taky vysušují, tak přes den nezapomeňte na nějaký kvalitní opalovák, ale o tom zas příště.

 

A co vy? Bojíte se stárnutí? A co používáte?

Těším se na Vaše tipy a přeju Vám krásné jaro :)
Vaše Denisa

Views – 1814

Štítky:, , ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages