Greenwave's Blog

Už zase balím na dovolenou

Červen 15, 2019
Posted by Greenwave

Ahoj,
Tak já už zase balím na dovolenou, a tohle je do začátku července asi poslední článek, který sem stihnu dát. Jako spousta jiných českých rodin razíme směr Chorvatsko, akorát sami dva. Je to čas pro nás, a tak ho tentokrát nehodláme mařit dlouhou cestou autem. Pojedeme (tedy spíš poletíme) trochu nalehko, s mini palubními kufříky. Sama jsem si tenhle hippie road trip vymyslela. Levně do Zadaru letadlem, pak autem do Ninu, přes Krku do Mimice a pak snad i do Bosny, protože jsme se do tamní přírody vloni zamilovali. Problém je, že už dávno nejsme dvacetiletí baťůžkáři. Takže si umíte představit, co to pro mě znamená, když mám zmenšit kosmetický kufr na minimum, a asi o 90% !!!!!! Řecká tragédie je proti tomu sladká opereta…

 

 

Začala jsem to řešit od kořenů problému. To znamená, od opalovacích krémů. Ty potřebujeme nutně a v přírodní kvalitě je tam nekoupíme, takže do kufru musí jako první.

 

DSC_0666

 

 

BALÍM OPALOVÁKY:

 

1.    BIOSOLIS SPF 50 spray 100 ml – byl podroben zátěžovému testu v Krkonoších a prošel. Nevypotíte ho, a nespálíte si do ruda krk ani ramena. Prostě funguje, a to i na obličej.
2.    BIOSOLIS SPF 30 – tuba 100 ml – mám zbytek od loňska, a pokud bych nemusela brát malé balení, brala bych raději Body melt s SPF 30, který se o trochu lépe roztírá.
3.    Wooden Spoon tyčinka SPF45 + – pro rychlé přetření ramen nebo nosu je ideální
4.    Alphanova SPF 50 Medium sachety – tyhle vzorky mi první dny pomohou, abych si nespálila čumec, beru je také proto,  že je chci pro vás otestovat. Taky sbíráte vzorečky na cestování?
5.    Mádara SPF 15 City Cream CC – tenhle přípravek teď používám nejčastěji a beru ho i místo make-upu. Až si pleť na slunce zvykne, bude mi stačit, nebo si ho smíchám s SPF 50 od Biosolisu. Tónovaný krém vypadá dobře jak ve městě, tak na pláži.

 

 

DSC_0946

 

Balím pleťovku:

 

Další skupinou je péče o obličej. Tady máme spoustu mini balení, takže to není problém zabalit. Zbytek si odebírám do malých krabiček, ze svých velkých balení.

 

1.   ANTIPODES GRAPE SEED  butter cleanser jsem si vzala hlavně z toho důvodu, že ho stačí malé množství a doufám, že odebraných 10 ml mi bude stačit na odličování po celý pobyt, uvidíme… Jinak je to můj oblíbený čistič, ale ne každodenní.
2.    HAVLÍKOVA APOTHÉKA Osvěžující tonikum 50 ml – jedna z mála mini pleťových vod v plastu, možná jediná. Budu ji nutně potřebovat na dočišťování a občas možná i na osvěžení pleti a rukou někde na výletě. A bude ho používat i můj muž.
3.    ANTIPODES WORSHIP  10 ml – sérum, které uchrání vaši pleť před škodami, které působí sluneční paprsky. Vodný přípravek plný antioxidantů – na noc.
4.    ANTIPODES Vanilla Pod mini 15 ml – krém, který jsem používala celou zimu je teď trochu hutný, ale když máte suchou pokožku, třeba od moře a slunce, je k nezaplacení.
5.    PRIMAVERA mini Hydratační fluid NEROLI 8 ml – lehký a pod make-up, nebo jen tak pro hydrataci.
6.    ANTIPODES AURA 75 ml– maska je skvělá na rychlou hydrataci, a týden už bych se bez ní fakt neobešla. Dá se využít i pro čištění pokožky, pokud vám dojde potřebný přípravek. Aplikuju
3 x týdně na 20 minut.

7.   HEMPTOUCH Terapeutický balzám - beru na drobná poranění

 

DSC_0952

 

Balím pro tělo a vlasy:

 

Péče o tělo? No tak tady jsem to omezila nejvíc, protože šampón a tělový olej se dá koupit všude.

 

1.    CRYSTAL DEO 50 ml spray – na 10 dní tento základní deodorant vystačí pro nás oba
2.    DR. Bronners Zubní pasta 28 g – ještě jsem nezkoušela, ale všichni ji chválí, a už se na ni moc těším.
3.    JMO Šampón pro normální vlasy 60 ml + kondicionér pro normální vlasy 60 ml – tuto kombinaci volím, abychom ji mohli používat oba. Sama si beru pár pečujících vzorků z Rekonstrukční řady JMO na péči. Vlasy dostanou zabrat…
4.    JMO Tělové mléko Grapefruit Geránium 60 ml – lehké a svěží, miluju ho! Osvěží a krásně hydratuje, jen ho bude málo…
5.    WOODEN SPOON Balzám na nohy 15 ml – na e-shopu zatím nejsou, ale v obchodě máme v mini krabičkách za 65,- a moc se vám bude hodit. Je skvělý na suché popraskané paty.

Skvělé Mini arganové mýdlo Indívo mám schované rok, třeba ho doma také ještě najdete :) Hodí se na ruce, na tělo i na holení a nahradí spoustu přípravků. Navíc je úplně ekologické.

 

DSC_0958

 

Balím dekorativku:

 

Na pláž se líčit nebudu, ale na večery beru alespoň úplně univerzální minimalistický make-up, který se mi hodí ke všem bílým i černým outfitům, a námořnickým topům. Váha make-up tašky cca 200 g.

 

1)    Alima PURE řasenka černá
2)    Alima PURE Kompaktní make-up GINGER
3)    Alima PURE Korektor Dew
4)    Alima PURE Tužka na oči hnědá Coffee
5)    ANTIPODES Rtěnka sytě červená Forrest Berry Red
6)    AILA lak na nehty Bodega

Trochu make-upu Spice si dám do mini krabičky, kdybyste ji nutně potřebovaly, tak ji také zakoupíte u nás na prodejně.

 

DSC_0957

 

DSC_0954

 

Parfém je vůně MARALA od Farfally :)

 

1 KUFR má mít maximálně 10 Kg. Do kabinového zavazadla si můžete vzít max 1 litr tekutin na osobu, a to v maximálně 100 ml lahvičkách. Proto jsem zabalila maximum věcí v mini plastových baleních. Kosmetika mi váží 1,5 kg – pro 2 osoby (bez dekorativky). Místo kosmetických taštiček se do letadla balí do ZIP lockových pytlů, nic moc estetického, ale praktické to je… Tak nám držte palce, ať nám z kufru půlku nevyhází .

 

Upřímně…Jsem na to zvědavá, a moc. Co vy, už také balíte?

 

Jinak na Instagramu i FB bude teď trochu klidněji, přeci jenom si chci užít dovču a nechci přetížit holky, které budou 11 dní makat za mě. Odpočinek už potřebuji, a počítač prostě neberu. Doufám, že to pochopíte.

 

DSC_0292

 

Přeji vám krásné léto, ať už jedete na dovču, nebo zůstáváte tady.

 

Brzy na viděnou

 

Vaše Denisa

 

P.S. Když se budete v Chorvatsku nudit, nebojte se vyjet kousek za hranice do BOSNY a HERCEGOVINY. Z konce dálnice na Dubrovník, je to půl hodina ke KRAVICI – fotky najdete všude @kravicewaterfalls. Kolem silnice jsou také značky, a cesta do národního parku s překrásnými vodopády je jednoduchá. V průzračné vodě se můžete vykoupat, a nebo si dát výborný oběd v restauraci. Vstup stojí asi 2 EURa a místo není tak turistické, jako třeba PLITVICE nebo KRKA. Kousek je to i do nádherného Mostaru. Kdybyste se tam chtěli podívat, klidně napište, ráda podám bližší info.

 

DCIM100GOPROG0030056.JPG

 

Views – 1475

Štítky:, ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages