Greenwave's Blog

Zahalte se do vůně růží

Únor 10, 2018
Posted by Greenwave

Růžový éterický olej patří bez debat mezi nejoblíbenější. Opojná vůně růžových květů nás nejen dobře naladí, ale má i nenahraditelné terapeutické vlastnosti na tělo i mysl. Čím je růžová vůně tak unikátní?

 

Růže není samozřejmě jen jedna, ale nejznámější a nejoblíbenější je růže damascénská. Její vůně je medově sladká a skvěle se hodí pro snižování tlaku, celkovou harmonizaci těla i mysli, mírní i dýchací problémy a má také blahodárné účinky na suchou, popraskanou nebo dokonce ekzematickou pokožku.

 

O něco vzácnější je nádherná růže galská, jejíž vůně je naprosto opojná a nezaměnitelná. Pomáhá proti depresím, zlepšuje náladu a má afrodisiakální účinky. Ulevuje také při bolestech hlavy, při menstruačních bolestech a celkově pomáhá srovnávat menstruační cyklus.

 

éterický olej růže 1

 

A čím je vlastně ta neodolatelná růžová vůně tvořena? Éterický olej z růže obsahuje více jak 500 různých molekul a velká část z nich vůbec není identifikována. Mezi známé složky patří geraniol, farnesol, citronelol, nerol, ale celek je tvořen opravdu nepřeberným množstvím různých látek. Abyste si ale mohli dopřát pozitivních účinků růžového oleje, je důležité při výběru dbát na jeho kvalitu. Nekvalitní růžové oleje mohou být ředěny jinými vonnými látkami, které jsou v lepším případě přírodního původu, v horším se jedné o syntetiku.

 

Primavera získává růžový éterický olej jedině z prověřených zdrojů, dokonce i ze svého vlastního biodynamického projektu Taurus. Z toho pochází naše Růže turecká, ale třeba i Květová růžová voda. Ostatní růžové éterické oleje jsou také té nejvyšší kvality, takže máte jistotu, že si dopřáváte jen těch nejlepších účinků aromaterapie.

 

Vyrobte si vlastní růžový olej

Růže je do difuzéru nebo aromalampy škoda, proto ji využívejte spíše pro míchání masážních či pleťových olejů nebo pro výrobu parfémů. Masáž růžovým olejem má skvělé účinky nejen na pokožku, ale i na psychiku a organismus jako celek. Jak takový olej vyrobit?

Bude vám stačit:

Mandlový olej 50 ml

Růžový éterický olej v 10% koncentraci, maximálně 20 kapek – například Růže turecká nebo Růže afgánská

 

Éterické oleje, se kterými lze růžový éterický olej dobře míchat: pomeranč, santal, jasmín, růžové geránium, vanilka, benzoe.

 

Sílu éterického oleje opravdu nejlépe využijete, když ho budete vdechovat nebo potírat na pokožku ve formě masážního oleje. Tímto způsobem si tělo vezme přesně to, co potřebuje, bez zbytečné zátěže některých orgánů. Užít si ho můžete i v kosmetických přípravcích. Růži damascénskou obsahuje celá růžová řada značky Weleda a najdete ji i v luxusní řade s růží a osmanthem Primavera.

 

Co vy a růže? Také se bez této nádherné vůně naprosto neobejdete? :)

Krásný a růžemi provoněný únor přeje

Sára Goldbergerová

 

Views – 1592

Štítky:, , , , ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages