Greenwave's Blog

Zimní péče o pleť: hydratujte a vrstvěte

Prosinec 12, 2017
Posted by Greenwave

Jak pečovat o pokožku v zimě? Hydratovat nebo mazat pouze bezvodými přípravky? Každý rok se nás zákaznice s příchodem studených měsíců ptají, jaká zimní péče o pleť je vlastně správná. Jak by to tedy správně mělo vypadat?

 

Čím se vlastně zimní péče o pleť liší od té letní? Nejzásadnější změna, ke které dochází, je změna teploty. A tím nemyslím jen změnu počasí jako takového, ale zejména změna, ke které dochází několikrát denně. Když vyjdeme z vyhřátého bytu do ledově studeného venkovního vzduchu a za chvíli zase vlezeme do vyhřáté kanceláře/obchodu/kavárny. A tak je to pořád dokola, několikrát denně. Pokožka je kvůli tomu mnohem náchylnější na vysušování, objevují se suché šupinky, nepříjemná pnutí a mohou nám začít praskat i drobné podkožní žilky. Jak tomu tedy zabránit?

 

I V ZIMĚ MUSÍME HYDRATOVAT!

I když jste možná několikrát slyšeli, že v zimě není vhodné mazat pokožku přípravky na bázi vody. Ale naše pleť potřebuje hydratovat celoročně a vláhy se jí z mastných krémů nedostane. Takže když budete celou zimu používat jen čisté bambucké máslo, zaděláte si na suché flíčky na tvářích. Hydratace je prostě potřeba, ať už je léto nebo zima, takže na to nezapomínejte a své pokožce dodávejte vodu nejen zevnitř, ale i zvenčí. Klidně používejte hydratační krém, na který jste zvyklí i v létě. Jen si do něj přimíchejte třeba kapku arganového oleje, díky kterému bude krém hutnější a pokožku lépe ochrání.

 

DŮKLADNĚ VRSTVĚTE

Tím se dostáváme k dalšímu bodu zimní péče o pleť: vrstvení. Jak venku přituhuje, možná zjistíte, že vám ani krém smíchaný s arganovým olejem nestačí. Pokud vás pokožka začne nepříjemně pálit a pnout, je na čase zvýšit ochrannou vrstvu. Stejně jako v zimě vrstvíme oblečení, můžeme vrstvit i pečující přípravky. Ráno pokožku jemně vyčistíme, pokropíme tonikem nebo květovou vodou, pak můžeme klidně použít hydratační sérum, pokud máme pocit, že pokožce opravdu chybí vláha. A přes hydratační sérum naneseme hutnější krém, který díky vyššímu obsahu rostlinných másel vlhkost v pokožce pěkně „zamkne“ a nepustí ji ven. Mezi nejoblíbenější zimní krémy patří Růžový krém Dr.Hauschka, ale skvělý je také Hydratační výživný krém Neroli Cassis Primavera s obsahem arganového oleje, včelího vosku a bambuckého másla.

 

Je možné, že jak bude zima postupovat, nebude vám ani hutný krém stačit. Pokud i přes to budete mít pocity suchosti, doporučuji přes vrstvu krému nanést ještě čisté bambucké máslo nebo třeba Coldcream od Weledy. Takový přípravek stačí rozetřít v dlaních a obličej jím mírně poklepat. Ochranná vrstva se tím ještě posílí.

 

vrstvení

 

CHRAŇTE OČI A RTY

Pokožka kolem očí je extrémně tenká a citlivá, takže je vhodné věnovat jí  v zimě zvýšenou péči. I když vám příliš nevyhovují mastné oční krémy, v zimě jejich použití určitě zvažte. Jemnou pokožku očního okolí můžete zvláčnit hydratačním sérem nebo krémem, který používáte na obličej, ale abyste se vyhnuli červeným suchým flíčkům, poťukejte tenkou pokožku vrstvou Balzámu na oči Dr.Hauschka nebo třeba trochou Havlíkova zázraku. Moc příjemný je i Šlehaný balzám měsíček od české značky Indívo.

 

I pokožka rtů je v zimě velmi náchylná na prasklinky, proto nezapomínejte ani na hutné balzámy na rty. Doporučuji zejména ty s obsahem včelího vosku, třeba Olivový balzám na rty Wooden Spoon nebo klasickou tyčinku Everon.

 

Když dodržíte tyhle základní kroky, vaše pokožka bude spokojená a krásná celou zimu, uvidíte :) .

 

Máte i vy nějaké osvědčené tipy, které se vám v chladných měsících osvědčily?

 

Pohodový prosinec přeje

Sára Goldbergerová

 

Views – 2950

Štítky:, , , ,

One thought on “Zimní péče o pleť: hydratujte a vrstvěte

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages