Greenwave's Blog

5 triků pro šťavnatou pleť

Červen 8, 2020
Posted by Greenwave

Chcete mít šťavnatou pleť? Mám pro vás pár kosmetických triků, jak toho dosáhnete.

 

Svěží pleť totiž není jen výsledkem životního stylu, i když i to má svůj podíl. Hlavní podíl má  tvrdá práce, kvalitní čištění a denní rutina. Tohle je 5 kroků, kterých se držím já. Občas to proložím nějakou tou maskou, ale o tom zase jindy.

1) Krok 1: PEELING

Jemného přírodního peelingu se bát nemusíte. Neobrušuje vaši kůži, nebojte se. Většinou obsahuje jemné kuličky z jojoby, které z vašich pórů odstraní nejen maz, ale i zbytky líčidel. To je důvod, proč kůže vypadá mladší a jasnější. Pravidelné důkladné čištění je potřeba, i když nepoužíváte make-up. Pokud chcete, aby pokožka vypadala dlouho svěže, není jiná cesta.

 

Peelingy svědčí všem typům pleti. Vybírejte kvalitní čistič.

 

Z vlastní zkušenosti doporučuji skvělý Exfoliační wash Codex Beauty. Obsahuje dostatečné množství kvalitních olejů pro výživu sušší i dehydrované pokožky. Stačí opravdu malé množství – asi jako hrášek. Naneste do vlhkých dlaní, vmasírujte, opláchněte a je hotovo.

 

IMG_3052

 

Samozřejmě máme i mnoho levnějších přípravků, které splní stejný účel: Primavera Jemný peeling Granátové Jablko Růže nebo Jojobové Exfoliční mléko od John Masters Organics.

 

2) Krok 2: HYDRATAČNÍ GEL

S těmi se teď roztrhl pytel. Hydratační gely a séra obsahují složky, které dodají pleti právě ten zdravý šťavnatý look. Můžete zkusit BAPTISE od Antipodes nebo Rozjasňující esenci od Hemptouch. Oba přípravky mají podobný efekt a pracují s omlazující kyselinou hyaluronovou a botanickými extrakty. Hemptouch skvěle vyhoví i ultra citlivé pleti. Baptise se podle mě trochu lépe vstřebává, ale to už je o pocitu. Obě séra jsou naprosto super.

 

Pokud máte suchý typ pleti, do ještě mokrého séra nebo gelu aplikujte kapku oleje. Pak použijte svůj obvyklý pečující přípravek. Já teď používám Skin Superfood od Codex Beauty, ale klidně použijte svůj oblíbený krém.

 

Výsledek vás ohromí! Jasná a svěží, taková teď bude vaše kůže.

 

IMG_3081

 

3) Krok 3: MAKE-UP

Make-up může být kámen úrazu – někdy je příliš matný, což pleti ubírá jas. Doporučuji hydratační make-up od Sappho, na léto je velmi příjemný. A nebo zkuste make-up nahradit korektorem a CC krémem. My v obchodě nejčastěji doporučujeme Mádaru, vyhovuje nám i mnoha zákaznicím. Pokud potřebujete vyšší SPF, zkuste tónovanou Alphanovu.

 

Make-up nebo CC krém nepudrujte. Matný vzhled není v kurzu. Maximálně zmatněte oblast nosu, která má tendenci se lesknout nejvíce.

 

4) Krok 4: ROZJASŇOVAČ

Toto je důležitý krok. Rozjasňovač si oblíbíte, pokud jste majitelkou sušší nebo normální pleti. Pokud máte pleť mastnou nebo aknózní, tak na něj zapomeňte.

 

Suchou pleť opravdu oživí a dodá jí zdravý vzhled.

 

V nabídce našeho obchodu máme krémové STROBLIGHTERY od (M)ANASI 7: nanáší se prsty na lícní kosti a všude tam, kde je potřebujete. Já osobně miluji COSMIC DROPS – tekutý rozjasňovač od MÁDARY. Ten se nanes kapátkem a zapracuje se štětcem.

Jak vypadá krásný rozjasňovač SUNRISE od (M)ANASI 7 zjistíte, když klepnete na tento odkaz:

157dfe180853465a82a081943fdeb9ad

 

5) Krok 5: TVÁŘENKA

Ideální je ta, která je mastná, na bázi olejů a vosků. Hodí se jakékoliv multilíčidlo nebo rtěnka. Suché minerální tvářenky jsou letos trochu over…

 

Jednoduše (prsty nebo štětcem) zapracujete třeba ETRUSCAN od (M)ANASI 7. Celý den vám bude dělat radost polomatným decentním leskem, který neubere pleti na svěžesti.

 

Stejný odstín můžete použít na rty a vzhled bude dokonalý.

 

IMG_3165

 

Pokud máte svoje tajné tipy, budeme jen rády, když se podělíte o nápady.

 

Hezký květen

 

Denisa

 

Views – 3315

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages