Greenwave's Blog

5 zásadních kroků pro lepší hydrataci pleti

Květen 9, 2016
Posted by Greenwave

S přicházejícím jarem mnohem více žen trpí suchostí pleti. Je to sice přirozené, protože pleť s přibývajícími teplotami tvoří méně tuku, ale co s tím?

 

 

Je opravdu možné, že jste ještě před pár lety nevěděla, co je to suchá pleť. Možná jste spíš řešila, jak zapudrovat mastnou t-zónu a teď se bohužel pídíte po super účinném hydratačním krému. Jenže tak lehké to není, žádný takový totiž NEEXISTUJE.

Suchá pleť je výsledkem stárnutí a mnoha vnějších faktorů. Neprospívá nám dlouhodobě znečištěné ovzduší, změny klimatu, velké množství ozónu v ovzduší, dlouhodobý pobyt v klimatizovaných prostorách, strava plná chemie, ani nedostatek spánku. Zkrátka žijeme nepřirozeně a k tomu potřebujeme vypadat o 10 let mladší.

Sebelepší make-up nezakryje unavenou suchou pleť, ani ji nevylepší. Vylepšit ji můžeme pouze dlouhodobou prací a správným ošetřováním.

 

Tady je mých 5 tipů pro lépe hydratovanou a zdravě vypadající pleť:

KLIMATIZACE

Pobývejte co nejméně v klimatizovaných prostorách (pokud to můžete ovlivnit). V autě používejte klimatizaci co nejméně, raději si vyvětrejte! Pokud na vás několik hodin proudí vzduch z 30 centimetrové vzdálenosti, je to horší než pobyt na silném větru.

TIP: Po celodenním pobytu v klimatizaci zkuste dodat pleti vodu pomocí hydratační masky – pomohou plátky BIO okurky nebo třeba Růžová maska Dr.Hauschka.

VODA

Pijte více vody! Ano několik sklenic obyčejné vody denně hodně ovlivní to, jak pleť vypadá. Mějte na mysli, že káva i čaj pleť spíše dehydrují, proto si za každý šálek naordinujte sklenku vody navíc.

TIP: Pokud je pleť hodně dehydrovaná, zkuste zařadit do pitného režimu KOKOSVOU VODU  - obsahuje elektrolyt, který váže tekutiny v těle, a proto hydratuje organismus mnohem lépe než obyčejná voda. Navíc doplníte potřebné minerály. Stačí jedna lahev denně.

ČIŠTĚNÍ A NOČNÍ PÉČE

Čištění je základ. Večer pleť dobře odličte a prohydratujte. Pleť čistěte mlékem tak, že ho nanesete na vlhkou pokožku krouživými pohyby a poté ho sejmete i s nečistotami a make-upem teplým vlhkým ručníčkem (případně navlhčeným kosmetickým tampónem).

Na vlhkou pleť naneste tonikum bez alkoholu (nebo s minimálním obsahem) a hydratační sérum. Vybírejte lehké přípravky na bázi gelů, případně oleje. Nikdy nepoužívejte mastné a hutné krémy s obsahem přírodních vosků – jen ucpete póry a stav pleti se ještě zhorší.

TIP: V noci nechte pokožku dýchat, na regeneraci bude pracovat sama. Proti suchosti pomůže Hydratační kapsle Primavera – vmasírujte ji do důkladně provlhčené pleti. Ve zralém věku snese pleť i noční krém. Novinka SLEEPING CREAM od Lavery nezatěžuje pleť, ale pomáhá podpořit vlastní regenerační procesy. Již po týdnu používání je pleť po ránu jemnější a vláčnější. Brzy bude v prodeji.

 

Lavera slleping cream 2

 

VRSTVENÍ A DEN

Vrstvěte! Zatímco mastný krém zůstane pouze na povrchu kůže a bude ji chránit, lehčí přípravky ji budou hydratovat v hlubších vrstvách.

Vrství se přípravky od nejlehčího po nejhutnější. Začněte květovou vodou, pokračujte sérem a až pak nanášejte krém nebo olej. Suché pleti prospívá Makový nebo Arganový olej, vyzkoušet můžete i krém Neroli Cassis od Primavery nebo klasiku – Růžový krém Dr.Hauschka.

TIP: Chraňte pleť před přímým sluncem, nebo ji alespoň ošetřete krémem či BB krémem s lehkým faktorem. Pod BB krémy již nemusíte používat denní krém. Zkuste třeba ALVA BB s SPF 20.

MAKE-UP

Vyhněte se suchým minerálním make-upům. Ano, zatímco smíšené pleti tento make-up svědčí, vám pravděpodobně prospívat nabude. Nejen, že na suché pleti zvýrazní vrásky, ale navíc vstřebá zbytky vlhkosti z povrchu kůže, což zrovna nechceme.

TIP: Zkuste v létě vyměnit svůj minerální pudr za lehký BB krém Lily Lolo a nebo NUDE Make-up Lavera, který je určen i pro suchý typ pleti. Krémový Dr.Hauschka také dobře kryje a zároveň pěstí pokožku. Pokud pleť šupinkovatí, použijte nejdříve peeling (například Jojobový od John Masters Organics), potom denní krém a nakonec make-up.

 

Tyto poznatky vychází z mých vlastních zkušeností jako kosmetičky a také prodavačky (která vyslyší mnoho) v Greenwave. Třeba vám trochu pomohou. Pokud máte svoje vlastní zkušenosti nebo problémy se suchou pletí, napište mi. Budu moc ráda :)

Krásné jaro

Denisa

Views – 1574

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages