Greenwave's Blog

Bojujte proti podzimní šedi

Říjen 22, 2015
Posted by Greenwave

Listy na stromech sice hrají všemi barvami, ale i tak mám pocit, že letošní podzim je šedivější než obvykle. Nedostatek slunečních paprsků neprospívá našemu psychickému, ale ani fyzickému stavu. A nejvíce se to projevuje na naší pleti, která přímo volá po nějaké té vzpruze. 

 

Přírodní kosmetika nám naštěstí nabízí několik možností, jak proti nezdravému, pobledlému tónu pleti bojovat. Pojďme se společně podívat na ty nejúčinnější z nich :)

 

1. Tónovací kapsle Neroli Cassis 

Když máte pocit, že po zdravém opálení už nejsou ani stopy a chřipkové období z vašeho obličeje vyčerpalo veškerou energii, sáhněte po spáse ve formě těchto zázračných kapslí od Primavery. Na podzim a zimu se obzvlášť hodí tónovací varianta s obsahem skvělého rakytníkového oleje. Ten dodá vaší pleti nejen pořádnou dávku povzbudivého vitaminu C a jiných antioxidantů, ale navíc i nějakou tu zdravou barvičku navíc. Další obsažené oleje, jako například avokádový a pupalkový, dodají pleti nadstandardní péči a poskytnou jí ochranu v chladných dnech. Povzbudivá vůně vás po ránu nabije energií a uvidíte, že po třicetidenní intenzivní kúře s těmito kapslemi bude váš obličej přímo zářit zdravím. Kapsle se hodí především na denní péči o pleť, právě kvůli obsahu rakytníkového oleje.

 

2. Zklidňující oční roll-on

Neznám nikoho, kdo by měl rád vstávání do tmy. Já s tím mám obzvlášť velký problém a čím jsou dny kratší a noci delší, tím je to horší. Pokud máte pocit, že váš obličej vypadá s nižšími teplotami po ránu čím dál tím hůře, a především okolí očí, nevěště hlavu. Zklidňující oční roll-on od Primavery vám podzimní rána zpříjemní. Nejlepší je, když máte roll-on v ledničce a ráno ho aplikujete na čisté oční okolí. Efekt osvěžení a zchlazení je tak mnohem větší a také viditelnější. Extrakt ze světlíku a čaje maté zmírňuje otok kolem očí a zklidňuje podráždění, obsažená gotu kola zase zesvětluje kruhy pod očima, černý rybíz dodá potřebné antioxidanty a aloe vera zase hydrataci. Uvidíte, že díky tomuto šikovnému roll-onu se budete moci rozloučit s unaveným pohledem a opuchlýma očima.

 

3. Mandarinkový krém

Mandarinky už nemusíte mít spojené jen s Mikulášem. Dopřejte si je i v báječném mandarinkovém krému John Masters Organics. V chladných dnech trpí nejvíce suchá pleť, která potřebuje důkladnou ochranu a výživu. Obojí jí poskytne tento krém, který obsahuje osvěžující výtažek z japonské mandarinky. Ten nejenže pleti dodává tolik potřebné antioxidanty, ale po pravidelném používání zesvětluje pigmentové skvrny. Kromě toho obsahuje také glykoproteiny, látky stimulující obnovu kožních buněk. Díky bambuckému máslu je krém hutnější, proto se hodí především do nepříznivého počasí a na sušší či normální pleť. Má příjemně hebkou konzistenci a rychle se vstřebává.

 

4. Bylinná osvěžující a hydratační voda

S nezdravě vypadající a unavenou pletí si hravě poradí i novinka z arzenálu Havlíkovy přírodní apotéky. Bylinná osvěžující voda funguje skvěle nejen jako pleťové tonikum, ale i jako povzbuzení pro pleť kdykoliv během dne (nebo noci). Obsahuje účinnou hydratační látku Pentavitin a výtažky z rakytníku, medu a kopřivy. Rakytník je pro mě na podzim naprosto nepostradatelný a mám radost, když ho objevím i v nějakém přípravku pro pleť. Skvěle ji totiž osvěží a chrání ji před nepříznivými vlivy. Med má antibakteriální a desinfekční účinky, stejně tak i kopřiva, která navíc obsahuje celou řadu vitaminů a minerálů. Hydratační voda má příjemnou bylinnou vůni a pleť je díky ní krásně svěží a hebká. Může se používat i přes make-up.

 

5. Sérum s vitaminem C

Opravdovou vzpruhu vaší unavené pleti dodá Anti-aging pleťové sérum s vitaminem C. Polypeptid kyseliny askorbové, hlavní účinná složka séra, proniká hluboko do pokožky, podporuje její přirozenou obnovu a chrání ji proti volným radikálům. Vitamin C je obsažen i v další ingredienci – výtažku z aceroly. Extrakt ze spiruliny pokožku zjemňuje a vyživuje, růžová voda zklidňuje a v kombinaci s aloe vera účinně hydratuje. Sérum má velice lehkou konzistenci a rychle se vstřebává. Ráno pleť povzbudí a dodá jí zdravý vzhled a ochranu na celý den; večer zase podpoří přirozené regenerační procesy. V létě se dá používat sérum samotné, v zimě je však lepší ho kombinovat s krémem.

 

6. Cordyceps

Všichni dobře víme, že pečovat o pleť jen zevně nestačí. Abychom měli krásnou a zdravou pokožku, musíme podporovat i správnou činnost našeho organismu. Jestliže si chcete dopřát opravdu to nejlepší a chcete se po celou zimu cítit svěže, sáhněte po cordycepsu od Puntury. Jeho širokospektrální účinky se totiž hodí na celou řadu neduhů, z nichž se velká většina objevuje především v zimním období. Potřebujete posilnit imunitu? Nebo potřebujete podpořit a hlavně urychlit rekonvalescenci po nějaké nemoci? Chcete se vyhnout nepříjemné zimní únavě? A co třeba úzkosti a deprese, které jsou v zimním období také mnohem častější? Na všechno se dá použít tato zázračná houba. Podporuje i funkci ledvin a jater, zlepšuje srdeční funkce, příznivě ovlivňuje krevní tlak, snižuje cholesterol, podporuje činnost dýchacího ústrojí, výborně pomáhá i proti nespavosti a využívá se i při léčbě rakoviny. Velký obsah biologicky aktivních prvků mají na lidský organismus blahodárný účinek.

 

A jak bojujete proti podzimní šedi vy? Máte nějaké osvědčené tipy a triky?

 

Mějte se krásně!

 

Sára

 

 

Views – 2186

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages