Greenwave's Blog

Breathe Well: aromaterapií proti ucpanému nosu

Září 25, 2017
Posted by Greenwave

Na začátku září nám přijel balíček, na který jsme se už dlouho těšili. Primavera nám totiž představila spoustu novinek a jednou z nich je aktualizovaná řada Cold Therapy, která se nyní jmenuje Breathe Well. Proč by vám produkty neměly na podzim a v zimě rozhodně chybět v domácí lékárničce?

 

Pokud znáte značku Primavera, dobře víte, že aromaterapie protíná všechny pleťové i tělové kosmetické přípravky. Avšak v nabídce jsou i produkty, které jsou čistě terapeutické, tedy určené na řešení konkrétních zdravotních či psychických problémů. Řeč je o specifických řadách, které jsou nyní úplně v novém: Breathe Well, Sleep Remedy a Fem Remedy. V dnešním článku se podíváme na zoubek té, kterou budeme v následujících měsících využívat nejvíce.

 

BREATHE WELL: PRO IMUNITU A DÝCHACÍ CESTY

Původní řada Cold Therapy se změnila na Breathe Well a každý ze čtyř produktů obsahuje trochu jinou kompozici éterických olejů. Ty jsou tentokrát namíchány tak, aby co nejvíce splnily svůj účel. Primavera v této vylepšené řadě kombinuje účinky eukalyptu, borovicového či smrkového jehličí, máty a rozmarýnu.

 

Breathe Well Inhalační tyčinka

 

Ohromnou radost nám udělala zejména Inhalační tyčinka Breathe Well, která bude jistě nenahraditelným pomocníkem, když na nás přijde klasická podzimní rýma, ale i tvrdohlavě ucpané dutiny a bolavá hlava. Tyčinka obsahuje olej z eukalyptu, máty a smrkového jehličí, takže po jednom nadechnutí uvolní ucpaný nos a posílí dýchací cesty. My se bez ní rozhodně neobejdeme! Inhalační tyčinka je zabalena v nepropustném obalu a po otevření vydrží účinkovat až 12 týdnů. Nedá se znovu naplnit, a to zejména z hygienických důvodů. Ale 12 týdnů je dlouhá doba a to nejhorší období chřipek, které nám právě začíná, s ní určitě přečkáme.

 

Kromě Inhalační tyčinky najdete v řadě novou směs éterických olejů, kterou lze použít nejen do aromalampy či difuzéru, ale i do koupelové soli. Oblíbená koupel Cold Therapy se už totiž přestala vyrábět, ale směs éterických olejů bude dobrá náhrada. Obsahuje eukalyptus globulus, borovicové jehličí a rozmarýn – ideální kombinace pro uvolnění dýchacích cest a prohřátí studených končetin. Pokud si budete chtít připravit koupelovou sůl, smíchejte 3 lžíce mořské soli s 10 kapkami směsi Breathe Well. Můžete přidat i trochu rostlinného oleje. A jestliže nemáte vanu, úplně vám postačí, když si namočíte nožky do lavoru s horkou vodou :-) .

 

Vylepšení se dočkal i oblíbený balzám, který je nyní ve větším a praktičtějším balení. Balzám Breathe Well obsahuje pečující mandlový a slunečnicový olej a pro zjemnění pokožky i trochu bambuckého másla. O uvolnění dutin a zmírnění dráždivého kašle se postarají oleje z eukalyptu a borovicového jehličí. Balzámem můžete masírovat hrudník, záda, ale klidně i chodidla. Uvidíte, že se vám výrazně uleví a bude se vám lépe odkašlávat.

 

Polštářkový sprej Breathe Well

 

Nejmenší změny se dočkal oblíbený Polštářkový sprej, který je vhodný jak na povlečení, tak do celé místnosti pro desinfekci vzduchu. Základem je samozřejmě opět eukalyptus globulus, který je v boji s chřipkou prostě ze všech éterických olejů nejosvědčenější a nejoblíbenější. Doplňuje ho pročišťující borovicové jehličí, které voní jako procházka lesem.

Jak se vám líbí nová řada Breathe Well? A chystáte se vyzkoušet některý z nových produktů? Napište nám do komentářů, co vás zaujalo nejvíce :-)

 

Krásný podzim přeje

Sára Goldbergerová

Views – 1857

Štítky:, , ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages