Greenwave's Blog

Domácí limonáda

Červenec 29, 2016
Posted by Greenwave

Pít čistou vodu je sice asi nejzdravější, ale na druhou stranu, kdo ji vypije 2,5 litru denně? V parném létě je potřeba si zpestřit pitný režim něčím osvěžujícím.

 

 

Pokud máte přebytky domácího ovoce, jako je rybíz, maliny nebo angrešt, uvařte si z nich domácí sirup. Bude určitě lepší než ten kupovaný, a také zdravější, podle typu cukru, kterým ho osladíte.

Pokud domácí ovoce nemáte, vždycky si můžete připravit domácí Citronádu! Je osvěžující a rozhodně vás skvěle ochladí.

 

Základ na citronádu si přepravuji dopředu a uchovávám ho v lednici, kde vydrží i měsíc (bez zavařování). Používám zásadně BIO citróny. Mimochodem, víte, že citrusy jsou jedny z nejvíce chemicky ošetřovaných plodin, které jíme? Před sklizením procházejí až 10 x chemickým postřikem. Proto se opravdu nevyplatí je kupovat. Kromě pesticidů a těžkých kovů v nich nenajdete nic.

Oproti tomu BIO citrón voní, proto při nákupu používejte nos!!! Nevypadají sice tak pěkně, ale mají nějaké ty vitamíny a jsou mnohem šťavnatější.

Na jednu láhev sirupu stačí šťáva z 5-6 BIO citrónů, 250 g cukru TROPICAI a asi 2 dcl vody.

 

DSC_0841

 

Postup:
Šťávu svařte v hrnci s cukrem, nařeďte do požadované hustoty a naplňte do láhve. Pak už dávkujte do sklenic podle libosti – s plátky citrónu, ledem a třeba i kapkou Pomerančového éterického oleje.

DSC_0850

 

A čím se osvěžujete vy? Máte nějaký tip na dobrou limču? Kupujete nbo vyrábíte?

 

Ovocný a svěží víkend přeje

 

Vaše Denisa

Views – 2086

Štítky:,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages