Greenwave's Blog

Jak chránit pleť před pigmentovými skvrnami

Duben 27, 2016
Posted by Greenwave

Také už se nemůžete dočkat toho, až přijde to pravé jarní počasí a dny budou konečně prohřáté slunečními paprsky? Zatím to vypadá, že se asi nedočkáme, ale v těchto chladných dnech máme ideální možnost důkladně připravit naši pokožku na léto. Jedině chráněná pokožka se totiž vyhne pigmentovým skvrnám.

 

Pigmentové skvrny se objevují zejména ve chvíli, kdy pokožku vystavujeme slunečnímu záření, aniž bychom jí poskytli dostatečnou ochranu před spálením. Riziko vzniku pigmentových skvrn zvyšuje i používání přípravků s obsahem fototoxických látek, což je paradoxně velká většina běžných opalovacích krémů s chemickými faktory; dále pak hormonální změny či užívání antibiotik a jiných léků. Někdo je ke vzniku pigmentových skvrn náchylnější, ale obecně platí, že čím je pokožka starší, tím větší péči a ochranu vyžaduje.

 

Nejjednodušší způsob, jak zabránit vzniku pigmentových skvrn, je dostatečná ochrana pokožky. Volbou správného opalovacího krému si můžete ušetřit mnoho starostí a také peněz, jelikož odstranění pigmentových skvrn jakoukoliv cestou něco stojí. Pokud máte hodně citlivou pokožku, je vhodné sáhnout po přípravku s UV faktorem již na začátku jara, i když sluníčko vykoukne jen občas. Případně zvolte makeup, BB krém či pudr, který má přirozený ochranný faktor díky obsahu oxidu zinečnatého. Všechny make-upy Lily Lolo mají SPF 15, což je na jarní dny naprosto dostačující. Lehký BB krém Alva má SPF dokonce 20 – krásně sjednotí váš tón pleti a zároveň jí poskytne ochranu před spálením.

 

Když slunce začne hřát trochu víc, je lepší zvolit kvalitní opalovací krém bez obsahu nebezpečných chemických složek. Lehký hydratační fluid John Masters Organics má SPF 30 a hodí se i na každodenní nošení, jelikož se krásně vstřebává a zanechává pokožku hebkou a hydratovanou. Letos jsme sortiment opalovacích přípravků rozšířili o dva báječné krémy značky Wooden Spoon, které mají velmi čisté a jednoduché složení a hodí si i pro velmi suchou pokožku. Ani Opalovací krém SPF 50 nezanechává na pokožce bílý film, protože obsahuje oxid zinečnatý, který je namletý tak akorát a krásně se roztírá.

 

Havlík bělící sérum

 

 

Jestliže už s pigmentovými skvrnami bojujete a snažíte se jich zbavit, určitě vás potěší novinka z Havlíkovy apotéky: Bělící sérum. Obsahuje výtažky z kiwi a jerlínu, jejichž kombinace zpomaluje syntézu melaninu, čímž zabraňuje vzniku pigmentových skvrn a zároveň má mírné bělící účinky. Sérum má lehkou konzistenci a velice rychle se vstřebává. Navíc obsahuje spoustu dalších pečujících složek, díky kterým je pokožka každý den zdravější a pružnější.

 

Pokožku můžete chránit i zevnitř. Jezte dostatek ovoce a zeleniny s obsahem antioxidantů, zejména lykopenu. Kožní buňky se pak dokáží chránit samy a nebudou potřebovat tolik pomoci zvenčí. Samozřejmě dostatečně pijte, aby pokožka neztrácela vláhu a nebyla náchylnější na spálení a následný vznik skvrn. Na začátku léta ale nikdy nezapomeňte používat přírodní krém s ochranným faktorem. Jedině ty vám totiž zaručí zdravě opálenou pokožku bez pigmentových skvrn.

 

Mějte se krásně!

Sára

Views – 1558

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages