Greenwave's Blog

Jak se dělá dobré mýdlo?

Říjen 28, 2016
Posted by Greenwave

Už je to pár měsíců, co jsme vás navnadili na naše vlastní mýdla na tělo a vlasy, a nyní vám můžeme konečně udělat radost! Mýdla jsou připravená a čekají na své první zákazníky. Pojďte se s námi podívat, jak vlastně naše nová mýdla vznikají.

 

Přírodní mýdlo zažívá renesanci. Především proto, že má multifunkční využití, lepší PH a je velmi ekologické. Zatímco dříve se ve složení běžně objevovaly složky živočišného původu, palmový olej a agresivní pěnidla, na moderní (naše) mýdlo připadá až 95% podíl za studena lisovaných rostlinných olejů a esencí. Vše pokud možno v bio kvalitě.

 

Jelikož jsme dlouho a usilovně hledali kvalitní mýdla bez obsahu palmového oleje a příliš se nám to nedařilo, rozhodli jsme se, že se postaráme o výrobu mýdel vlastních. Ve svých řadách ale nemáme nikoho, kdo by měl s výrobou mýdel zkušenosti, a tak jsme se obrátili na úžasnou Leonu, která dlouho vyrábí svá vlastní mýdla. Svou práci dělá srdcem a věnuje jí neskutečnou píli, a my jsme tak nemohli najít lepší mýdlovou kouzelnici :-) .

 

Greenwave mýdla 7

 

Společně jsme vymysleli vlastní jedinečné receptury, které jsou postaveny zejména na kvalitních ingrediencích: kokosovém oleji Tropicai a éterických olejích Primavera. Mýdla jsou pak vyráběna tradičním ručním postupem za studena, tedy do 60°C. Takto vyrobená mýdla mají oproti těm běžným vyšší obsah blahodárných látek a lepší pečující vlastnosti. Oleje se musí nejprve zmýdelnit, poté se mýdlová směs nalije do speciálních forem, ve kterých zraje až šest týdnů. Během zrání se ustaluje pH mýdel tak, aby byla vhodná pro pokožku. Nakonec se mýdla ručně nakrájí a je hotovo.

 

Greenwave Mýdla 9

 

Mýdla Greenwave samozřejmě neobsahují žádná syntetická barviva, syntetické parfemace, škodlivé konzervanty ani agresivní pěnidla. Navíc neobsahují ani kapku palmového oleje. Nemusíte se ale bát, že by se vám mýdlo po krátké době „rozmblemcalo“. Kokosový olej obsažený v každém mýdle totiž zaručuje stejnou pevnost jako ten palmový. Díky obsahu kvalitních éterických olejů má každé mýdlo aromaterapeutické účinky. Levandulové se bude hodit pro zklidnění během blížícího se vánočního shonu, Skořicové nás zase pořádně zahřeje v chladných dnech. My jsme si zamilovali Kokosové mýdlo s geraniem, jehož vůně je květinově čistá a harmonizující.

 

Greenwave Mýdla 5

 

Co tedy mýdla Greenwave obsahují?

Kokosový bio olej Tropicai

Bambucké bio máslo od Purity vision

Slunečnicový bio olej

Éterické bio oleje od Primavery

Chlorid sodný – sůl, která pomáha oleje zmýdelnit

Bylinky a koření z Čech i ze světa

 

Další informace o ruční výrobě mýdel se dočtete na stránkách http://www.mydlarnaleontynka.cz/

 

Těšíte se, až naše mýdla vyzkoušíte? Určitě nám dejte vědět, jak se vám líbí :-)

 

Krásný podzim přeje

Sára

Views – 2799

Štítky:,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages