Greenwave's Blog

Jaká kosmetika je vhodná pro batolata a větší děti?

Květen 27, 2017
Posted by Greenwave

V minulém článku na téma dětské kosmetiky jsme se zaměřili na péči pro ty nejmenší. Ale jaká kosmetika je vhodná pro batole a starší děti? Na co bychom měli při výběru kosmetiky pro děti dávaz pozor?

 


Určitě přistupujte ke koupi kosmetiky pro děti se selským rozumem. Kosmetika vstupuje do krevního oběhu velice snadno sliznicemi, proto buďte ostražití zejména při výběru dětské zubní pasty. Batolata totiž část pasty vždycky sní. Nejen proto dejte pozor na pasty s SLS pěnidly, které navíc často způsobují dermatitidu kolem úst. Vyhněte si i umělým sladidlům, jako jsou například aspartam nebo sorbitol. A také fluoru, který podle posledních výzkumů Harvardské univerzity působí na dětskou nervovou soustavu jako neurotoxin a může způsobovat například hyperaktivitu. Pokud máte strach o chrup svého dítěte, poraďte se s lékařem.
Naši zákazníci rodičové si nejvíce oblíbili Dětskou zubní pastu WELEDA. Tou můžete bez obav čistit již úplně první zoubky. My doporučujeme i Jahodovou zubní pastu Logona, která bude vašim ratolestem obzvláště chutnat. Ta prošla i testem zubních past v našem oblíbeném pořadu A dost!

 

Větší děti budou často potřebovat i mýdlo na ruce. Pokud je chcete naučit, aby si myly ruce rády, vyzkoušejte jemné pěnivé mýdlo s nádhernou pomerančovou vůní od Kiss My Face. Stejná firma vyrábí i príma šampóny pro větší děti. Pokud máte holčičku s dlouhými vlásky, určitě oceníte i jejich Šampón s kondicionérem 2 v 1. Cenově nejpřijatelnější je dánský Urtekram. V dětské řadě si můžete vybrat šampón, rozčesávač ve spreji, sprchový gel i zubní pastu. Šampón dokonce vyrábí v půllitrovém maxi balení, což se vyplatí, pokud máte doma více ratolestí.

 

Jinak můžete bez obav vyzkoušet i BARE řadu od John Masters Organics. Jde o jednoduchou kosmetiku bez parfemace, která je vhodná právě i pro děti. Vyrábí šampón, kondicionér, sprcháč i tělové mléko. Přípravky jsou vhodné pro celou rodinu a navíc i pro alergiky.

 

Kosmetika pro děti

 

DĚTI A OPALOVÁNÍ

Zvláštní kapitolu tvoří přípravky na opalování pro děti. Často se nás ptáte, zda jsou ty naše přírodní krémy vhodné i pro miminka. Prakticky jsou, ale rozhodně si myslíme, že minimálně do roka, ale pokud možno déle, byste děti slunci vystavovat neměli. Dětská pokožka neumí zpracovat sluneční záření, tak jako to umí pokožka dospělého člověka, a proto ji nestačí chránit krémem. Pokud nemůžete jinak, nebo neudržíte děti ve stínu, dejte dítěti čepičku z lehké bavlny, košilku nebo tričko, které bude chránit před škodlivým zářením a teprve zbytek tělíčka namažte krémem s SPF 50.

 

Pro malé děti je nejvhodnější Wooden Spoon Opalovací krém SPF 50 – neobsahuje vodu, parfemace, konzervační látky, nano částice ani emulgátory. Je vyroben na bázi kakaového a bambuckého másla s obsahem oxidu zinečnatého. Hůř se roztírá, ale dítě se vám nespálí. Pro větší děti je širší výběr, zkuste třeba SPF 50 Acorelle nebo Wooden Spoon Opalovací krém SPF 30 od již zmiňované značky. Obecně platí, že nižší faktory se lépe roztírají a nedělají tak silný bílý film. Nemusíte se bát, krémy fungují i ve vodě. Bohužel už tak dobře neodolávají otěru, a tak dejte pozor, pokud budete sušit dítě ručníkem – budete ho muset namazat znovu. Stejně tak, pokud se dítko vyválí v písku :) .

 

Takže létu zdar a nezapomeňte, že i když se to hůř maže, děláte to pro své děti. Jejich jemnou pokožku ušetříte solárního ekzému i jiných alergických reakcí.

 

Pokud si chcete přečíst, jaká kosmetika je vhodná pro nejmenší, jukněte na náš starší článek ZDE.

Krásné jaro přeje

Vaše D.

Views – 2266

Štítky:,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages