Greenwave's Blog

Jarní kabátek pro vaši pleť

Květen 19, 2016
Posted by Greenwave

Letošní jarní dny nám dávají pořádně zabrat. Ráno vstaneme do velké zimy, takže použijeme make-up, na který jsme si přes zimu zvykly. Jenže odpoledne vykoukne sluníčko a náš make-up nám najednou připadá jako mastná, nepropustná vrstva. Je pravý čas na obměnu kosmetické taštičky!

 

 

Nejlepší možností, kterou můžete v teplejších jarních dnech zvolit, jsou nepochybně BB (popřípadě CC) krémy. Tyto tónovací emulze v sobě spojují lehké krycí schopnosti s ochranou a výživou, takže se jedná o celkem praktickou záležitost. Jestliže máte sušší pleť a nevyhovují vám minerální make-upy, BB krém je opravdu ideální volba. Nevýhodou může být, že ne každému dostatečně kryje a ne každou pleť dostatečně vyživí. Proto je důležité vyzkoušet, jak moc vám krycí schopnosti daného BB krému vyhovují. Pokud potřebujete krycí schopnosti posílit, můžete BB krém zapudrovat tónovaným pudrem nebo tenkou vrstvou minerálního make-upu. A jestliže máte pocit příliš stažené a suché pokožky, použijte pod BB krém ještě váš oblíbený hydratační přípravek.

 

BB krémy se vyrábí v různých barevných variantách, ze kterých je někdy těžké vybírat. Proto jsme pro vás alespoň orientačně nafotili sedm nejoblíbenějších BB krémů. Obecně ale platí, že BB krémy jsou velmi lehké a velice dobře se přizpůsobí vašemu tónu pleti. Když si vyberete příliš tmavý odstín, zkuste ho smíchat s denním krémem. Výsledný tón bude o něco světlejší a vy tak nebudete muset zakoupený krém úplně zatratit :-)

 

bb krémy

 

1. Lily Lolo odstín Fair – pro bledulky

2. Lily Lolo odstín Light

3. Lily Lolo odstín Medium

4. Mádara odstín Moonflower

5. Alva odstín Medium Brown (před rozmazáním téměř čistě bílá emulze, která po rozmazání mění barvu a krásně se přizpůsobí tónu vaší pleti)

6. Lavera CC krém

7. Dr. Hauschka Tónovací krém - trošku mastnější a tmavší, je ideální na míchání s lehčím denním krémem či fluidem

 

bb krémy rozmazané

 

Mezi naše oblíbence patří zejména BB krémy od Alvy. S blížícím se létem jistě oceníte zejména SPF faktor 20. Ten vám poskytne dostatečnou ochranu před prvními slunečními paprsky. Navíc se BB krém hodí i pro velmi citlivou pleť a má příjemně lehkou konzistenci. Velice lehký je i tónovací krém Mádara (na fotce můžete vidět světlejší variantu Moonflower, Sunflower je více rozjasňující a obsahuje jemné třpytky). Tónovací krém Dr.Hauschka doporučujeme spíše sušším typům pokožky. Na první pohled působí trochu tmavě, ale je transparentní a dodává pleti zdravý opálený vzhled.

 

Co vy a BB krémy? Máte nějakého oblíbence, nebo raději používáte klasické či minerální make-upy?

 

Mějte se krásně!

Sára

 

Views – 2253

Štítky:, ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages