Kokosová rýže jako snídaně do skleničky
Snažíme se sice žít zdravě, ale ráno většinou nestíháme. Pokud si večer něco nepřipravím, většinou to skončí u rohlíku s máslem. Částečně i díky tomu mám ráda snídaně do skleničky. Dají se připravit předem a v lednici vydrží i několik dní. Vyzkoušela jsme mnoho variací s chia semínky, ale teď u nás zažívá renesanci rýže, která je přirozeně bezlepková a lehce stravitelná. Tak vznikl i tenhle snídaňový dezert.
Kokosová mléčná rýže s mangovým chutney
na 4 porce:
1 hrnek mléčné rýže DM (200 ml objem)
1 litr Kokosového mléka Alpro (DM)
2 lžičky kokosového oleje
1 hruška
1 mango
1 lžička skořice
Kokosový cukr dle chuti
Do většího hrnce dáme vařit mléko, kokosový olej a rýži se špetkou soli. Pomalu vaříme a mícháme cca 45 min, případně doléváme vodu, pokud je potřeba.
Ve vedlejším kastrůlku povaříme asi 2 minuty hrušky, mango, cukr a skořici. Tímto zajistíme, že se ovoce pár dnů nezkazí.
Když je rýže měkká, naplníme kaši do skleniček a nahoru navrstvíme ovoce. Samozřejmě můžeme nahradit i čerstvým, nebo kaši jen osladit kokosovým sirupem a skořicí. Možností je mnoho a chutí také
A co snídáte vy?
Krásná jarní rána přeje
Denisa
Views – 3294
Štítky:tropicai, zdravé recepty