Greenwave's Blog

Kokosová rýže jako snídaně do skleničky

Květen 8, 2016
Posted by Greenwave

Snažíme se sice žít zdravě, ale ráno většinou nestíháme. Pokud si večer něco nepřipravím, většinou to skončí u rohlíku s máslem. Částečně i díky tomu mám ráda snídaně do skleničky. Dají se připravit předem a v lednici vydrží i několik dní. Vyzkoušela jsme mnoho variací s chia semínky, ale teď u nás zažívá renesanci rýže, která je přirozeně bezlepková a lehce stravitelná. Tak vznikl i tenhle snídaňový dezert.

 

Kokosová mléčná rýže s mangovým chutney

na 4 porce:

1 hrnek mléčné rýže DM (200 ml objem)
1 litr Kokosového mléka Alpro (DM)
2 lžičky kokosového oleje
1 hruška
1 mango
1 lžička skořice
Kokosový cukr dle chuti

 

DSC_1100

 

Do většího hrnce dáme vařit mléko, kokosový olej a rýži se špetkou soli. Pomalu vaříme a mícháme cca 45 min, případně doléváme vodu, pokud je potřeba.
Ve vedlejším kastrůlku povaříme asi 2 minuty hrušky, mango, cukr a skořici. Tímto zajistíme, že se ovoce pár dnů nezkazí.
Když je rýže měkká, naplníme kaši do skleniček a nahoru navrstvíme ovoce. Samozřejmě můžeme nahradit i čerstvým, nebo kaši jen osladit kokosovým sirupem a skořicí. Možností je mnoho a chutí také :)

 

A co snídáte vy?

 

Krásná jarní rána přeje

 

Denisa

Views – 3100

Štítky:,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages