Kokosovo – jablečný crumble
Podzim je ideální pro pečení z jablek i švestek. Jablek je všude spousta a rychle se kazí, tak co jiného … Ale co dělat, když se vám péct nechce? Upečte si vele jednoduchý crumble bez těsta. Je to rychlovka a chutná fakt báječně.
Co budete potřebovat:
Středně velká zapékací mísa nebo forma na koláč – průměr cca 30 cm
- 1 polévková lžíce kokosového oleje Tropicai – na vymazání pekáčku
- 800 – 900 g jablek, případně hrušek, švestek (nakrájená zakápněte citrónovou šťávou)
- 1 lžička mleté skořice
Na drobenku:
- 100 g mouky – já používám BIO hladkou pšeničnou bio (z Probia Šmperk)
- 100 g (asi 2-3 lžíce) ovesných vloček
- 30 g strouhaného kokosu
- 140 g kokosového cukru Tropicai
- 100 g másla nebo kokosového tuku zchlazeného
Postup je opravdu jednoduchý. Jablka oloupejte, nakrájejte na menší kostičky, smíchejte se skořicí, nasypte na dno vymazaného pekáčku. Pak si připravte drobenku: Do mísy dejte kokosový tuk nebo máslo, kokos, vločky, mouku a cukr – vypracujte drobenku. To znamená, že prsty směs tak dlouho zpracovávejte, až se začne hezky „žmolkovat“. Dokud je drobenka ještě trochu sypká, nadrobte na jablka ve stejnoměrné vrstvě. Dejte péct do vyhřáté trouby. Já mám vyzkoušeno 30 – 40 minut při 190°C. Crumble jezte, ještě než úplně vychladne, protože teplý je nejlepší.
Krásný podzim přeje
Vaše Denisa
Views – 3094
Já věděla, že nemám odcházet:-(
Kdy to zopakujete?
Měl jsem to štestí výtvor ochutnat a byl nejvíc nejlepší.
O úklidu kuchyně bude další blog…