Greenwave's Blog

Kosmetika podle ročního období: šípek

Říjen 2, 2017
Posted by Greenwave

Pokud se snažíte stravovat podle toho, co příroda v daném ročním období zrovna nabízí, věřte, že i kosmetiku můžete vybírat podobně. Ne náhodou nás toto roční období zásobuje velkým množstvím plodů, které do sebe přes celé léto nasávaly sluneční paprsky, a díky tomu obsahují velké množství vitamínů, které budeme v zimě potřebovat. Jedním z takových plodů je například šípek.

 

Naše pokožka se s příchodem podzimních dnů mění, obvykle je sušší a dává nám zabrat. Vyžaduje více péče, a právě tu můžete doplnit o skvělý šípkový olej. Šípek je plod plané růže (obvykle Rosa canina, ale u Weledy najdete i olej z růže typu Rosa Moschata), jenž obsahuje semínka bohaté na olej oranžové barvy. Tento semínkový olej s jemným „ovocným“ aroma osobně považuji za malý lokální zázrak. Obsahuje cenné nenasycené mastné kyseliny a také vitaminy A, B, C, E, a K.

 

Tyto složky tvoří perfektní základ pro hydrataci unavené pleti, a nejen to. Jejich ideální poměr působí dobře na sušší pokožku a olej díky tomu dokonce podporuje tvorbu kolagenu. Vyhlazuje jemné vrásky a pomáhá zlepšit stav čerstvých i starších jizviček.

 

šípek podzim

 

Pokud chcete využít šípkový olej maximálním způsobem, zvlhčete pokožku květovou vodou a koncentrovaný Šípkový olej PRIMAVERA lehce vmasírujte jako noční sérum nebo zvláštní péči pro jizvy. Jinak ho můžete ředit s mandlovým nebo jojobovým olejem libovolným způsobem a tuto směs používat pro čištění i hydrataci. Pokud máte akné, doporučuji přidat pár kapek do jílové masky, kterou připravíte smícháním jílu s trochou vody v hustou kašičku – hodí se Logona Ghassoul nebo Čistící maska Dr.Hauschka.

 

Pokud jste líní si cokoliv míchat, což je v šedivém podzimním počasí naprosto normální, doporučuji vyzkoušet krémy a séra se šípkovým olejem. Přípravků je mnoho a nebudete litovat:

7denní růžová kúra Weleda

Růžový denní krém WELEDA

Regenerační krém Růže-Granátové jablko PRIMAVERA

Regenerační kapsle Růže-Granátové jablko PRIMAVERA na 30 dní

A další…

 

Co vy a šípek? Máte ho vyzkoušený?

Krásný podzim přeje

Vaše Denisa

Views – 1961

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages