Greenwave's Blog

Letní péče pro lehké nožky

Červenec 7, 2016
Posted by Greenwave

V létě dostávají naše chodidla pořádně zabrat. Venku je krásně, nechceme být schovaní pod peřinou jako v zimě, takže pořád někde běháme. Nohy nás pak po celém dni bolí a zaslouží si pořádnou péči. Co byste svým nožkám měli dopřát právně v letních dnech?

 

 

ZAČNĚTE UŽ V KOUPELNĚ

Už ve sprše můžete svým nožkám dopřát osvěžující lázeň, kterou ideálně zkombinujte s příjemnou masáží. Primavera nám letos představila novou tělovou řadu s Mátou a Cypřiší, ve které najdete kromě sprchového krému i báječný peeling. Právě ten je ideální nejen na rozproudění lymfy, ale i na celkové osvěžení unavených a těžkých nohou. Povzbuzující směs éterických olejů vás zbaví pocitu oteklých nohou, důkladně je prokrví a zabojuje i proti nepříjemnému zápachu, se kterým se po celém dni v uzavřené obuvi můžeme setkat. Jemná masáž chodidel s pomocí tohoto peelingu se postará o dokonale lehký pocit. Nohy pak můžete důkladně vydrbat mýdlem All Natural Soap s vůní typicky letního nápoje – Mojita. Ovocná vůně limety v kombinaci s chladivou mátou je v létě naprosto ideální :-)

 

POŘÁDNĚ MAŽTE

Po povzbuzující sprše nesmíme zapomenout nohy důkladně promazat pečujícím krémem. Chceme se totiž vyhnout popraskaným patám, které v letních sandálcích nevypadají příliš dobře. Léty prověřený je zejména Balzám na nohy Weleda, který vám během léta udělá výbornou službu. Kombinuje totiž výživné rostlinné oleje a vosky s účinnými éterickými oleji, které mají silné deodorizační účinky. Krém tak chodidla zjemní a zároveň zabojuje s případným zápachem, navíc se velice rychle vstřebává. Stejné účinky má i Rozmarýnový balzám na nohy Dr.Hauschka, který obsahuje rýžový pudr, takže dobře absorbuje nadbytečnou vlhkost. Protizánětlivé složky jako propolis a šalvěj navíc zabraňují výskytu bakterií a plísní.

 

deodorant nohy

 

SÁHNĚTE PO SVĚŽÍM DEODORANTU

Jestliže máte velké problémy s pocením nohou a chcete se co nejúčinněji vyhnout nepříjemnému zápachu, je vhodné sáhnout ještě po silném deodorantu, který je nejlépe určený přímo na nohy. Výborně účinkuje sprej na nohy Foot deo sprej Crystal Spring s obsahem chladivého mentolu. Vůně mentolu je velice silná, ale příjemně chladí, což ocení zejména namožené a bolavé nožky. Deodorant navíc obsahuje jemně namletý minerální krystal, který účinně bojuje proti nežádoucímu zápachu. Pokud se vám ale nohy potí opravdu silně, je vhodné účinky deodorantu či krému s deodorizačními účinky, jako je ten od Weledy či Dr.Hauschky, zkombinovat ještě s Hedvábným pudrem. Ten velice silně absorbuje nadbytečnou vlhkost a zároveň má silné antiseptické účinky. Kromě chodidel ho můžete bez problémů použít na celé tělo.

 

Správná péče o nohy je velice důležitá a neměli bychom na ni zapomínat. Právě v létě, kdy jsou naše nohy a chodidla vidět nejvíce, jim můžeme věnovat více pozornosti. Výsledkem pak budou krásně hebká chodila bez prasklin a lehké nohy bez nepříjemných otoků.

A jak pečujete o své nožky vy? Máte nějaké zajímavé tipy a triky? :-)

Krásné léto přeje

Sára

 

Views – 1498

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages