Greenwave's Blog

Léto v Čechách

Červenec 15, 2020
Posted by Greenwave

Možná vám korona taky změnila plány a viděli byste se raději u moře než u rybníka v jižních Čechách. Jenže co se dá dělat? Nejste v tom sami. Letos je to možná trochu jinak, ale nakonec třeba nebudete litovat, a tak jako já objevíte i u nás doma spoustu krásných míst.

 

 

I díky klimatickým změnám se jižní Morava proměňuje v ráj plný slunce, vína, levandule a fíků, který může směle konkurovat jižním oblastem Francie. Pokud vyrazíte směr Lednicko-Valtický areál, nezapomeňte si vzít kolo. Většina krásných vyhlídek a empírových staveb se skrývá uprostřed lesů kolem Hlohovského rybníka položeného přesně uprostřed cesty mezi těmito obcemi.

 

IMG_0078 a

 

CO STOJÍ ZA VIDĚNÍ

Je to příjemný okruh tak na půl dne až 1 den, záleží na tom, kolikrát se zastavíte. A občerstvit se na cestě dobrým vínem? To už je tu snad dokonce povinnost…

 

Vyrazit můžete z Hlohovce, Lednic nebo Valtic po cyklotrase L41, někde se možná spojí s L42. Je to v podstatě okruh, takže se vždycky vrátíte zpátky. Doporučuji objet to přes Reistnu, Chrám tří grácií, Apolónův chrám a Janohrad. Do parku v Lednicích kola nesmí.

 

KAM VE VALTICÍCH

Salón vín ČR – najdete ho přímo v zámeckých sklepeních. 500 Kč za skleničku = 2 hodiny neomezené konzumace, a hlavně ochutnávku toho nejlepšího, co se u nás urodilo.

 

Bylinková zahrada – nádherná bylinková zahrada je schovaná vedle zámku. Za hezkého počasí stojí určitě za návštěvu. Pořádají se tu i kurzy a přednášky.

 

Nezapomeňte se zastavit v čokoládovně na nádvoří. Jejich horká čokoláda s čerstvým pomerančem a domácí šlehačkou, to je totální blaho v ústech !

 

Až se budete chtít dobře najíst, zkuste restauraci a vinařství Valtice1100. Nebudete litovat. Což se o některých jiných podnicích v okolí říct bohužel nedá. Navíc tu mají perfektní rozlehlé dětské hřiště, které je součástí příjemné zahrádky. Děti si to tu užívají do noci.

 

Večer se můžete zastavit na sklenku ve Vinotéce v bráně a další krásné místo je kavárna ve farní zahradě vedle kostela. Sedí se venku v překrásném prostředí. Káva skvělá.

 

IMG_0066 a

 

LEDNICE A KOMÁŘI

Tady už je to horší. Pokud vás neláká novogotická architektura a prohlídka zámku, zbývají jen krásné procházky po parku. Z botanického hlediska je to nádhera. Moje nejoblíbenější zákoutí jsou až na samém konci parku v okolí Janohradu. Slepá ramena Dyje, popadané prastaré stromy a obří platany tu vytváří neopakovatelnou atmosféru.

 

Jediné, co vám možná bude kazit náladu, jsou komáři. Jsou všude a po setmění máte pocit, že nemá cenu chodit ven. Z romantických procházek zbyl nakonec hlavně boj s otravným hmyzem.

 

Nejlépe nám fungovala tyčinka od Pranaróm se 7 hodinovou výdrží – upřímně, v těchto podmínkách se dalo počítat spíše s hodinou až dvěma. Pak jsme to doháněli sprejem. A nejvíc jsme ocenili nový roll-on na štípance. Krásně chladí, zbaví svědění i zarudnutí nebo otoku. Všichni účastníci zájezdu ho potřebovali víc než často.

 

Repelenty od Pranaróm jsou velmi silné. Jsou vyrobeny na základě koncentrovaných složek z citronely. Patentovaná látka citriodol odpuzuje hmyz, ale v některých koncentracích není vhodná pro malé děti, těhotné a kojící, proto si přečtěte podrobné informace na e-shopu.

 

Pro batolata je lepší Mylo DO LESA.

 

 

IMG_0210 a

 

SLUNCE

 

Opalováky rychle mizí, a věřte mi, že i na Moravě je budete potřebovat. Sluníčko na vinicích pálí stejně jako u moře.

 

Pro jistotu si sbalte i Aftersun Elixir od Hemptouch – chladí a zklidňuje podráždění od slunce. Zbytek pak můžete použít jako normální hydratační mléko. Tahle jemná a lehká emulze je prostě božská. Pokud máte raději Primaveru, doporučuju tělový krém s Levandulí a Vanilkou.

 

IMG_0110 a

Na této fotce lak Kia Charlotta Hold My Hand.

 

PRVNÍ POMOC NA CESTÁCH

Na cestách milujeme osvěžující kompozici Joyful Journeys od Primavery. Teď ji máme i v Roll-onu na spánky. Limetka s Mátou, to vždycky potěší a povzbudí, když na vás padne únava.

 

A abych nezapomněla – můj poslední tip je lékárnička na cesty od Primavery. Obsahuje Tea Tree, Levanduli a Mátu. Hodí se pro skvěle jako první pomoc při nečekaných problémech:

Levandule: štípance, rány, spáleniny, oděrky, opar

Máta: žaludeční nevolnost, bolest v krku, bolest hlavy

Tea tree: ranky, odřeniny, nehojící se pupínky, opar, rýma

 

IMG_0105 a

 

Na této fotce má Anička na nehteh lak Kia Charlotta Believe.

 

IMG_0051 a

 

 

Na zpáteční cestě z Moravy se můžete zastavit na eko levandulové farmě ve Starovičkách, ale to už je na samostatný článek.

 

Dejte vědět, jestli se vám tipy hodí.

Krásné léto

Denisa

 

P.S: Krásné fotky jsou od naší dvorní fotografky Marcely https://www.instagram.com/emafotografka/ , které tímžto děkuji!!!!

Stejně tak producentce Markétce Krčkové a našim úžasným modelkám Natálce a Aničce, které jsou tvářemi letního Greenwave pro 2020.

 

IMG_0236 a

 

 

 

Views – 1868

2 thoughts on “Léto v Čechách

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pages